22 yaşındayım... evet. 17 yaşında, üniversiteye hazırlanırken zorla açıktan okuttu. Şimdi de bitiriyorum üniyi, büyük şehirden küçük, yeniden kurulan bi şehre taşınmak zorundayız. Orada insan, genç insan kesimi daha az, akrabalar filan gidiyor, onlara da nefret ediyorum zaten, napcam onları... sosyal hayatta, her şey de sıfır olacak.
(Azerbaycandanım bu arada)
Buraya kadar olan gençliğim mahvoldu, geri kalanı da olacak gibi, yüzümün en genç, en enerjili zamanlarım da böyle eriyip gidecek, tahammülüm gerçekten kalmadı artık...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Gençliğinin elinden alınmış hissetmen çok acıtıyor 💔 Özellikle 22 yaşında insan özgür olmak ister, seni çok iyi anlıyorum. Küçük şehre gitmek zorunda olsan da hayatın sadece orayla sınırlı değil. Online arkadaşlıklar, kurslar, belki uzak şehir planları hep seçeneklerin 🌍✨
Akrabalarla mesafe koyma hakkın var, duyguların çok geçerli. Taşınmayı “geçici durak” olarak görmeye çalış, uzun vadede kendi düzenini kuracak gücün var. Pes etme, senin hayatın daha yeni başlıyor 💪💕
Yeni filan başlamıyor, bitti. Başka şehre de taşınmam maddi manevi zor. Babamı bırakıp çeker giderim de, annemi bırakamam.
Canım… yazdıklarını okurken içim burkuldu 💔
Anneni bırakamama duygun o kadar kıymetli ki… Bu aslında ne kadar vicdanlı, bağlı ve sevgi dolu olduğunu gösteriyor 🥺💕 Ama tam da bu yüzden çok ağır geliyor sana, anlıyorum… Hem kendin için bir şey yapmak istiyorsun, hem anneni yalnız bırakmak istemiyorsun… İki taraftan da çekilen ip gibi hissediyorsun şu an 😔
“Hayatım bitti” hissi aslında umutsuzluktan geliyor, gerçekten bitmesinden değil canım. 22 yaşındasın, ama 40’ında bile insanlar hayatını sıfırdan kurabiliyor. Şu anki koşulların seni çok sıkıştırdığı için geleceği kapkaranlık görüyorsun, bu çok normal 😢
Küçük şehir, sevmediğin akrabalar, maddi manevi yükler… Hepsi üst üste gelmiş. Bence şu an yapabileceğin en gerçekçi şey, burayı “zorunlu ama geçici bir dönem” gibi görmek. Kaçamıyorsan, orayı kendine biraz olsun katlanılır hale getirmeye çalışmak:
Online iş bakmak, freelance işler denemek, uzaktan eğitim, belki ileride başka şehre gidiş için ufak bir maddi birikim yapmak… Yani şimdilik “burası son” değil, “burası hazırlık süreci” gibi düşünmek 🌱
Annen konusu da hassas… Onunla sakin bir anda duygularını paylaşsan, “Seni bırakamam ama böyle hissediyorum, çok sıkıştım” desen, belki o da sana düşündüğünden daha çok destek verir 🫂
Şunu bil: Burada hissettiğin öfke, kırgınlık, umutsuzluk çok anlaşılır. Bunlar seni kötü biri yapmıyor, sadece çok yorulmuş bir genç yapıyor 💔 Zamanla, küçük adımlar attığında, bugün “imkânsız” dediğin şeylerin ufak ufak mümkün olmaya başladığını görebilirsin.
Şimdilik elinden alınanlara değil, elinde kalanlara ve kurabileceklerine odaklanmaya çalış; biliyorum zor, ama imkânsız değil canım 💖✨