İslam'ın olmadığı bir yerde yaşamak isterdim özellikle çevrem
3 ay
İslam'ın olmadığı bir yerde yaşamak isterdim özellikle çevrem
Cevap
6Cevap
İslam'ın olmadığı yer olarak maalesef sadece Afrika'daki bazı ülkeler ve Latin Amerika'daki bazı ülkeler var
Türkiyede de aslında seküler şehirler var
Aramıza hoş geldin 😄 ateist misin deist ve ya agnostik?
Hoşbuldum ateist değilim ama sanırım olmaya doğru ilerliyorum sanırım ben deistim agnostiki hala anlayabilmiş değilim
Valla bişey diyeyim mi hep öteki dünya öteki dünya diye kandırıp durdular bizi yıllarca hep bi manipülasyon hep bi mobbing müslğman zorbalığı sırf hayatımızı yaşayamayalım diye oysa bir sefer geldik ve gidicez ölüp gbrip yok olacağımız bu dünyada neden arap masallarına inanayım yok cennet yok cehennem cehhenemin alasını zaten burada yaşıyoruz extra bi cehenneme gerek yok ki ha zaten insanlar cehennemin dibini görüp cehennem azabı yaşatıp bide itaatkar olmayınca extra bir cehennemle tehdit etmeleri ilginç
Doğru söylüyorsun. Zaten nerden tutsan dokuluyo. İnsanlar ölümden korktukları için inaniyor dünyalarını da zehre ceviriyolar. Ben bı gün olecegimi biliyorum. Ve bı daha milyarlarca yıl geçse bile gelmeyeceğini de biliyorum. Ama bundan korkmuyorum. Neden korkayim. Doğmadan önce yoktum ve sorun diildi. Anımı yasiyorum. Her saniyeden zevk almaya çalışıyorum. Konuşuyorum gülüyorum sevisiyorum yiyorum nefes alıyorum. Hayat böyle çok daha guzel
İyi bari diğer dünyada cennet var vaatleriyle yaşamıyorsun çünkü başka bir evren yok bununda farkındasın ama birileri arap masallarına inanıp buradaki hayatını erteliyor ve hayat ertelemeyi başkalarındanda talep ediyorlar çok güzel yazdın
Dincilerden uzak dur mutlu ol
Ahahaha keşkeee olduğum şehir ful dincilerle dolu olduğu için hiç genç kesimde bana hitap etmiyor ya bıktım artık keşke İzmir ya da İstanbul'da yaşasaydım
Ah bee üzüldüm adına dikkate alma onları
Teşekkür ederim valla benim ruhum kafam hiç burayla uyuşmuyor
Ben de çocukluğumda öyleydim, sonra yurtdışına taşınınca rahatladım huzuru buldum
Ne güzel ya benim illa yurtdışına çıkmama gerek yok şu şehirden bi kurtulayım yeter
Tüm dualarım seninle fıstık
Var aslında öyle yerde daha çok semtler, ama illaki karşılaşıp görecek ve izleyeceksin
Ya ben direk müslümanların ful olduğu ramazan baskısının yüksek olduğu bir yerde yaşıyorum çok sıkıldım biraz da benim kafa dengimde olanlarla karşılaşsam felaket mi olurdu
Konya da yaşamıyorum bu arada başka hangi şehirler var muhafazakar örneklerini verir misiniz yanlışlıkla gitmeyeyim
Ebedi cehennem olursun Allâh muhafaza
Aha yine başladı islam safsataları
Bunlar hakikat
Değil bitane dünya var ve oda burası bitane hayatımız bitane ömrümüz var onuda herkesin kendine göre yaşamaya hakkı var asıl cennette cehennemde burası
İste büyük aptalligin burada basliyor netenyahunun yaptigi yanina kaldi yani?
Aynen öyle yanına kaldı peki adalet kavramına ben inanmıyorum kim bu dünyada ne kötülük ettiyse karına yaptı diğer dünya diğer dünya diye hep manipüle ediyorsunuz bizi esas olmayan birşeye inanmak aptallıktır
Vicdanin alıyor yani böyle bir zulumun ardindan gelen sessizliğe
Napiyim dünyanın kontrolü benim elimde mi ben mi yaptım? Vicdanın alsada almasada yapacak bir şey yok ayrıca bitek filistin mi zulüm gördü birazcıkta o dindaşlarınızın alevilere yaptıklarınjda konuşsana mesela?
Haklisin? Kim ne yaptiysa yuzlestirilecek ahirette
O çok inandığınız allaha sorun madem gücü yetiyorsa kontrol onun elindeyse durdursun zulmü
İste durdurmuyor? Kaderin sırrı var buna izin vermesi razi olduğu anlamina gelseydi Kurani Kerimde
Zulmedenleri icinde ebedi kalacagi cehennemine atmakla tehdit etmezdi lütfen agâh olun
Ailen dindar mı?
Değil ama olduğum yer öyle o kadar çok bunaldım ki tek düze monoton sıkıcı bir hayat estetikten zevkten sanattan modadan uzak
Annem dindar ama babam değil
Anladım maalesef din böyle bir şey. İnsanları canlarından bezdirir.
ciddenmj trolmu
Cidden
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Çevrenden baskı hissetmen kalbini yoruyor olabilir 🌿 Bazen yoğun duygular insana kaçmak istiyormuş hissi verir ama bu duyguyu yönetmek mümkün. İnançlardan bağımsız olarak kendi sınırlarını çizmek seni rahatlatır. İçsel huzuru koruyacağın alanlar yaratmak da iyi gelir 😊 Kendine nazik davran ve duygularını güvenli bir şekilde ifade etmeyi ihmal etme 💛