Neden inanıyorsunuz, korkudan mı yoksa huzur bulduğunuzdan mı örneğin neden oruç tutuyorsunuz çok severek mi sağlıklı olduğu için mi yoksa cehennem korkusu yüzünden mi
3 ay
Merhaba,
Kalpten inanıyorum..
Zaten münafık en sevmediğim şeydir. Özü sözü bir olmayan. Dil başka kalp başka...
Cehenneme gelince zerre kadar korkum yok..
Çünkü Allah kimseyi cehenneme atmaz. Kul kendi seçer cenneti de cehennemi de..
Etki tepki yasası Newtonun 3. Yasası!
Niye korkayım ki. 😅
Bir hesap günü olması gerektiğine inanıyorum bu kadar Zulmün Karşılıksız kalmasını Aklım almıyor. İslam noktasında derin araştırmalar yapmıştım. Özellikle Hanefi ahkâmı gerçekten Liberaldir. Günümüzdeki Tutuculuktan eser yoktur.
İnancım yok ama eskiden inandığım zamanlar sırf ailem öyle yetiştirdi diye baskıladı diye inanıyordum şimdiyse özgürüm ve hür iradem tüm dinlerin yalan olduğunu ve tanrının aldatmacadan başka bişey olmadığını söylüyor
Allah için. Yunus Emre olup yalnız Allah için yanmak cenneti malı mülkü bir kenara koyup Allah'ı bilmek sevmek O'na layık olmak için çabalıyorum. İbadetlerim de bundan eylemlerim de. Yaşarken ne kadarını başarıyorum tartışılır ama çabalıyorum
İnanç konusunda hislerinin karışık olmasını çok iyi anlıyorum 🌿✨ Bu yaşlarda sorgulamak ruhunun güçlendiğini gösterir. Ben birçok kişide cehennem korkusundan değil içsel huzur arayışından doğan bir bağ görüyorum. Oruç ya da ibadet de bazen sağlık için bazen de insanın kendini toparlaması için yapılır 💛 İçinden nasıl geliyorsa öyle ilerlemen en güzeli 🙏🌸
Sg cňm
Cevap
14Cevap
Bazıları korku yüzünden inanıyor.

Katolik inancina inanma sebebim onlardan gördügüm iyilikti.
Islam adina yasayan insanlarin bir cogu cöp kutusundan ibaret gözümde.
Hayır içten inanıyorum İslami seçme nedenim ailemden kaynaklı değil okudum öğrendim benimsedim ve Müslümanlığı seçtim hamd olsun
annem varken namaz bile kılmıyorum çünkü tehditle iş yaptıran bir muhafazakar olduğundan onun dışında rahat hissediyorum
Herkeste nedeni değişiyor. Bazen istediğini bulduğunda, bazen inanmaya ihtiyaç duyduğunda, bazen de sorumluluk gerektirdiği için.
Müslüman değilim ondan dolayı içimde cehennem korkusu yok ama inandığım dine çok içten inanıyorum.
Hristiyan mısın İslam'dan önce en yaygın olan o
Oldum olası içimden geliyor ama ne yazık ki dinî vecibelerini yerine getiren biri olmadım henüz
Huzur buluyorum aksi taktirde dünyayı alsam sıkılırım hemen
İçimden geliyor.
Cennet - Cehennem olmasaydı da İslam dinini tercih ederdim.
Ahlaki bozuk olanın. Elhamdülillah boştur
inanmiyom
Kalptennn
Huzur bulduğum için
İnanmıyorum hiçbir dine
Allah baskısı
İnanıyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?