Parası olan erkek kullanıp atmak istiyor parası olmayan erkek parasızlıktan evlenemiyor evlense bile sonu boşanma orta kısmı da bitmiş durumda zinalar artmış bir de evlenen yok diyorlar bu durumda nasıl evlenecek millet
3 ay
Parası olan erkek kullanıp atmak istiyor parası olmayan erkek parasızlıktan evlenemiyor evlense bile sonu boşanma orta kısmı da bitmiş durumda zinalar artmış bir de evlenen yok diyorlar bu durumda nasıl evlenecek millet
Evet çünkü günümüzde maddiyatçı kızların sayısı çok artmış durumda. Kızlar evlenirlerken mehir olarak en az 300 bin lira tutarında altın istiyorlar, düğün masraflarını erkeklerin üzerine yıkıyorlar, balayı masrafını da erkeklerin üzerine yıkıyorlar. Ev satın alma, araba alma, ev eşyalarını alma bunların da çoğu masrafını evlenecekleri erkeğin üzerine yıkıyorlar. Boşanırlarken de düğün altınları kadına bırakılıyor, çovukların velayşeti de kadına bırakılıyor. Kadın boşandığı erkeği ömür boyu nafakaya bağlayabiliyor. Nafakasını ödeyemeyen erkek hapse girebiliyor. Bu tip şeyler yüzünden artık erkekler evlenmek istemiyorlar
@Ppnaar Nerede yazıyor en az 32 gr istenir diye? Hangi ayette, surede, dini kitapta veya Türk kültürünü anlatan hangi akademik eserde yazıyor bu bilgi bana kaynak ver
Erkeğin maddiyatına göre karar verilmeli
Hiçbirsey istemeyen kızlarda var onlarada patlak gözüyle bakıyorsunuz celiskilisiniz
@Zehrahafsa0 Bütün kızlar yine görüşümün altına toplanmış 😄 Burada tek düzgün yorumu sen yapmışsın tebrik ederim
Soruyu soran kız esas tam tersi hiçbir şey istemeyen kızlar daha çok değer görüyor. Benim önüme 2 kız getirseler, birisi evlenirken mehir olarak 1 milyon Tl tutarında altın istese, diğer kız da hiç mehir istemese, ben mehir istemeyen kızı tercih ederdim 😄 Mehir istemeyen kız güzelse, karakteri de iyiyse ve karakterlerimiz de uyumluysa böyle bir kızla evlenmek isterdim
Tamamen eğitimsizlik ve çürüme olduğunu düşünüyorum artık kök sebebin. İnsanlar sosyal medya ilişkilerini ve evliliklerini göre göre gerçeklik algısını kaybetti. Tıpkı bir zamanlar dergilerde photoshopla mükemmelleştirilen vücutları görüp doğal beden algımızı yitirdiğimiz gibi; şimdi de gerçek ilişkilerin nasıl ilerlediğinden bihaber hale geldik. Doyumsuzlaştık, bencilleştik. Hep her şeyin en iyisine layık olduğumuz propagandasıyla yalnızlaştırdık kendimizi. Ekonomik kaygılar da var elbette + kadının da erkeğin de çalıştığı ve hatta hukuk fakültesi öğrencilerinin en az %70'ini kız öğrenciler oluşturduğu bir zamanda olduğumuzu düşünürsek kadınlar kendine denk birini bulmakta zorlanıyor.
Doğru ne yazık ki erkek. er sadece evde otursun çocuk yapsın istiyorlar
Buda bir etken
Evlilik iyi bi şey değil yaa. İlk 5 senesi güzel. Paran olsa da , olmasa da hep aynı. 👍 adam kahvede pişpirik oynuyor , kadın evde bebeğe bakıyor. Karnı acıkınca eve geliyor adam. Bu mu evlilik yaaa.. gidip salonda maç izler , bi de utanmadan bana su getiir diye bağırır oradan...
İç sesim
Fakir insan evlenmeyecek yapacak bir şey yok ayrıca çocuk yapanda yok pek doğurganlık az ya bir tane görüyorum ben şu an ya hiç yapmıyorlar saçma sapan iş
Parası olanda evlenmiyor hiç kullanıp atma peşinde
Herkes aynı değil iyi aile babaları var kendi çocuğuna kızına kendini adamış özel öğretmenlerde dadılarla büyütmüş olanlarda var
Evet doğru
Maddi durum çok önemli iş vesaire önemli özel iş mi kamu mu ev ortamı önemli bahçeli villa mı rezidans mı klasik apartman mı lüks site mi kenar mahalle de bir konut mu doğacak çocuğu özellikle baştan ortam çok etkiliyor bu yüzden çocuğun iyi yaşaması için en önemli faktör bunlar zenginse iyi eğitim de alır iyi evde de büyür özel aşçılarla dadılara şoförlerle büyümesi çok iyi belki az şımarık olabilir ama çocuk bu dünyayı yaşar bu yüzden deriz ki kendinize acımıyorsunuz bari doğacak bebeğe acıyın cehennemi sunmayım baştan bu dünya da
Zenginlerde eş değiştirme ve uçuk fantezileri var zenginlerde iyi değil fakirler desen aldatma geçimsizlik toksiklik var oda iyi değil sonu boşanma nerden baksan iki tarafta boklu degnek
Parası olanı insanımız sever ama bu değişmez ki en azından çocuk iyi yaşasın
Parası olup cocuklarina karşı cimri olanlarda var
Herkes aynı değil ben şımartıla şımartıla büyüyen kız çocukları biliyorum lüks semtlerde babanın eli çok açık ama kız çok yüksekte
Çünkü kimse sorumluluğunu yerine getirmiyor
Herkes boş
Evlilik beklentilerinin ağırlaşması hepimizi yoruyor ama umutsuz hissetmek zorunda değilsin ❤️ Ekonomik baskı ilişkileri zorlasa da sevgi güven ve birlikte emek verme isteği olduğunda güzel bir düzen kurulabiliyor. Parası az olan biri de doğru insanla denk geldiğinde güçlü bir bağ kurabilir 💫 Birbirini anlayan çiftler her zorluğu birlikte aşabiliyor 💕
Cevap
15Cevap

Niye evlenelim? Kadinin sigortasindan baska vasfimiz görünmeyen toplumda.
Ben hayatımı gezerek yaşayacağım birini arayan buluyor kafa meselesi bu saçma sapan maddiyat konuları ile millet uğraşsın
Boşanıyorlar ama
Param olsa da olmasa da evlilik benim için hayal.
evet orta halli biraz düzgün erkek bulan kaçırmasın :D
Orta halı memur kesim sanayi bölgede yaşıyorum genç yok burada yaşlı adamla mi evleneyim 😂
ahir zamanda zina artacak diye biliyorum. bu da sebeplerden biri
Evlenmeyecek çok büyük risk çünkü ben kendimden ummadığım şeyler yaşadım..
Artık bir pişmanlığım ve üzüntüm yok. Burada doğmayı, burada çabalamayı Ben seçmedim. Denedim olmadı başka ihtimaller de. Değiştirmenin küçük bir ihtimalle olduğu şeylere tutunmak, her gece hüznü davet etmektir.
Bi nikah kafii diyen birini bulcak
Oda yürümüyor görüyorum çevremde sonları boşanma
Parası olmayan erkeği kız sevmezki
Yanlış biliyorsun seven kadın maddiyata bakar
Senin yazdığının aynısını yazdım zaten ben
Evet öyle gerçekten durumu çok güzel ozetlemissiniz ne yazık öyle
Parası olan istemiyor olmayan daha çok istiyor ama sonlarida bosanma
Parası olan dediğiniz gibi istiyor ama sonu yok diğer bakamam edemem diye istemiyor zina aşırı artmış her şey ateşi pahalısi zor gerçekten
Parası olan birden fazla partner ve uçuk fantezileri oluyor hatta eş değiştirme olaylarida hep onlarda oluyor
Evet öyle o eş değiştirme olayını anlam veremiyorum ya bir insan nasıl bunu yapar çok saçma geliyor
Zenginler herşeyi elde ettiği için artık uçuk şeyleri istemeye başlıyor fakirlerinde sonu boşanma oluyor gecimsizlik aldatma getiriyor
Kısaca iki tarafta boklu degnek
Ne olacak bu halimiz böyle senin yaş kaç?
Kesinlikle öyle en iyisi evlenmemek 🤣
28 yaşındayım bende öyle gözüküyor en iyisi evlenmemek
Bende 32 yaşındayım 😀😀
şu an öyle görünüyor evlenmemek
Muhafazakar biri misiniz siz
Orta çok değilim ama çokta geniste değilim bir tarafım istiyor evlenmek bir tarafım istemiyor ve düzgün erkekte yok doymuyorsunuz sevgiliniz nisanliniz karınız var ikinciye ariyorsunuz
Bende öyleyim orta gerçekten öyle insan doymuyor ikinciyi arıyo
Ama çok açık sözlü pozitif birisiniz maşallah
Eski sevgilim aldati date çıkayım dedim onunda sevgilisi çıktı 😂heryer boklu
Aldatan Eski sevgilim fakirdi date çıktığım çocuk ilçeye göre zengindi ama sevgilisi var
Ve cimri zengin olmasına rağmen
Baya eğlenceli birisiniz bayıldım size dm de sohbet edelim mi bende anlatırım dertleşiriz
Çıktığın herkesin sevgilisi varmış 😄😄
Maalesef ben inanmıyorum oyuzden artık insanlara yedek tutuyor herkes
Evet öyle herkes ne yazık ki yedek tutuyor
Sende yedekle 🫣😄😄
Date ciktigim çocuğun sevgilisinin sevgilisi var mı bilmiyorum ama beni aldatan exsimin 10 tane sevgilisi vardi kızın
Ben onuda yapamıyorum 😂kavga ettim hoslandigim bir adamdan
10 tane mi ciddi misin 😳 nasıl öğrendin peki
Eee kızı tanıyorum aynı eski okuldaniz haberleri bana geliyor
Niye yapamıyorsun 🫣😄😄 ne için kavga ettiniz
Vay berabar sana mi geliyorlar
Haberleri geliyor sana
Anladım
Evlilik zor dedi bende öyleyse dedim sevgili olmam oda seni istiyorum ama dedi 🤷🏻♂️
Hmm istediğini aldı mı 😄
Bende hakaret ettim ona edemezsin maf ederim seni dedi kavga ettik
Hayır almadı tabi
😄😄 anladım
Senin katı kuralların var beliki 😅😅
Evet oyuzden kimse benimle sevgili olmak istemiyor ya yine kalıyorum aldatan exse 🥹aldatan exsten baskasida istemiyor beni
Ya kıyamam 😄 ben seni tanımak isterim
Katı kurallarına rağmen 😅
Başta istersin sonra vazgeçtim dersin kalsın exsime kaldım ben
Hayır öyle bir şey demicem söz veriyorum 😄
Biz daha başlamadik sen bitirdin ama 😂
Uyudun mu
Çok çalışarak ve az harcayarak
Sanki iş var çoğu insan şu an bilgisayardan para kazaniyor
Ben 2 Yıl çalıştım evlendim ama zor oldu
Herkes sen gibi şanslı olmayabilir
Şans ile ne alakaa var inşaat gece gündüz çalıştım
Bizim millet tembel hayvana döndü. Hiçbir işi kabul etmiyorlar.
Her şey maddiyata döndü
Evlenmiycez
Evlenmiyor işte
Çok haklısın.
Bizde bilmiyoruz
Evlenemezz zorr
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?