O ev nasıl geçinecek bide çocuk falan olsa ultra mega s*çış
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Sürünmeye şükrederek.
Günlük markete 250 tl gidiyor.
İnsanca yaşamak için :
Yapacağın çocuğunun üniversite parası kenarda olacak.
Haftada bir dışarda kahvaltı yapmak.
Haftada bir dışarıda akşam yemeği yemek.
Senede bir 15 gün tatil yapmak.
Haftada bir tiyatroya, sergiye, konsere gitmek.
Her akşam eşinle yemekten sonra çay bahçesine gitmek.
Kazancından gelecek için yatırımlık para ayırmak.
Çocuğunu iyi yetiştirmek (bakabileceğin kadar çocuk yapmak).
Emekli olduğunda kendine yetebilecek ortamı hazırlamak.
Hafta sonları hobi kurslarına gitmek.
Aklıma gelenler bunlar.
Mükemmel yaşamak budur.
Bunun dışındaki ise yetinmektir. 😂
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılsenin nickin var ya, hah işte işin olmaycak insanlar bunlar. insanlar kendi boğazlarına yetemezken nasıl ev kurarlar, nasıl evlenirler, doğacak çocukların iaşesini kimm karşılayacak. devletten millete fayda yok memlekette her koyun kendi bacağından asılıyor. geliri belirli bir ortalamanın üstünde insanlar bile düzgün geçinemiyorlar. insanlar birbirlerinin gözünü oymamak için zor zaptediyor kendini.
00 Yorumla
Yanlış Anlamayın Ama Şu An her şey Çok Pahalllı Kira En Az 5000-6000TL Mutfak Elektrik Su Doğalgaz Vs 3000TL Bunun Mobilyası Perdesi Beyaz Eşyası Derken Nerdeyse 100.000TL Hadi Bu Zamanda Gelde Evlen Evlenebiliyorsan Birde Hamile Kaldımı Vede Çocuk Oldumu Bez Masrafı Doktoru Vs Katlanıyor Çok Zor Bu Zamanda 👍😉
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
37
Cevap
61Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 23b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet önüne gelen evleniyor artık
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenmek dünyanın en idealsiz, basit, hayalsiz işi. Fakir insan evlenmeyip ne yapacak, dünya turuna mı çıkacak , ideallerini mi gerçekleştirecek ne yapsın. O da herkes gibi robot olup toplumun dışına çıkamayarak evlenip çoluk çocuğa karışacak ve toplumun içinde olmanın verdiği sunni refahla hayatına devam edecek
52 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl*suni
Gizli Üye(36-45)+1 yılRızık Allahtan dır. sen yeter'ki istemesini bil. Ben evlendiğimde asgari ücret alıyordum.1 sene sonra çocuğum oldu 6 ay sonra terfi ettim maaşım 2 katına yükseldi. 2. çocuk 6 sene sonra doğdu ,1 sene sonra işten ayrıldım 3 yıl işşiz kaldım hiç yılmadım aradım, ümidimi Allahtan hiç kesmedim. şimdi ise 3 asgari ücret tutarında maaş alıyorum. Siz siz olun Kazanmak için çalışmaktan ve Allaha sığınmaktan vazgeçmeyin
36 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılçalışmayana ekmek yok tabiri vardır. çalışacağız arkadaşlar azda olsa bir kazancın olacak. yan gelip yatmamalıyız. Fazla malımız olsa ne olcak , kim götürmüş biz götürelim. karnımızı, çoluğumuzu çocuğumuzu doyuralım birde sokaktaki hayvanları besledikmi bizden mutlusu yok. Belki 5 yıldızlı otele gidemeyebiliriz ama sokakta aç susuz gezen düşkünlere ve hayvanlara bakabiliriz. kalbinizden Allah sevgisi Ve merhamet eksik olmasın
Cevap sahibi+1 yılTembellik bir insana bulaşmış en kötü hastalıktır. Kanserden bile daha kötü bence. Helal yoldan Çalışmak ise çok ehemmiyetli bir iştir, ibadettir. Kişi işe başlamadan Dua ile başlar Dua ile bitirirse o günü İbadet yerine geçermiş. yılmadan yorulmadan çalışmak gerekiyor.
Cevap sahibi+1 yılCümlemize kardeşim. Allaha emanetsiniz.
+1 yılEvlenirken düğünde altın takılır para takılır ayrıca kıza çeyiz yapılır bunun içinde nevresim örtü çatal bıçak takımı falan konulur aile tarafından destek sağlanır bir şekilde geri kalanı da zaten çalışıp ev geçindirmek eğer ailen tutumlu ve mütevazi bir şekilde yetiştirdiyse paranı yönetirsin önce o starbucksta boş yapmayı bırak da öğren bunları
25 Yorumla- +1 yıl
Öpüldünüz o zaman mmuahh 💕
- +1 yıl
Kız zannettim çok pardon 😂
Para & Ekonomi konusunda 846 cevap paylaştı. Çünkü yarını düşünmeden hareket edip, anı yaşıyorlar.
23 Yorumla- +1 yıl
Bu fakirler ahahah
- +1 yıl
Bu yüzden*
- Para & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılNasıl mı olacak insanları yaratan Allahtır onların rızıklarını veren Allahtır sorun kalmıyor sorun senin satafatli yasaman gözünün aç olması doymaması hep yüksekte olması ondan dolayı bu millet gecinimiyor yoksa gayet iyi geciniyor benim gozum yukseklerde olsun ondan sonra gecinemiyom de sen önce o gözlerini bir doyur
00 Yorumla Bu Allah rızkını verir diyenlere hayret ediyorum gerçekten. Millet aç, sefalet çekiyo hala aynı kafa. Asgari ücretle leş gibi yaşıyolar demiyolar da rızkını verirmiş
30 YorumlaFakir insanlar evlenmez mi?
Gerçekten Samimi bir şekilde evlilik düşenen biri düğünü ne kadar düşünsede evliliği o Kadar samimi görürü ve öyle görünce Allah o evliliğe bereket veriyor ve zenginleştiriyor20 Yorumla
+1 yılMa l olduklari icin evleniyorlar sonrada bosanma davalari niye cok derler
20 Yorumla
+1 yılhiç sorma benimkide zamanından şeyini tutsaydı böyle olmazdı
20 Yorumla
+1 yılZenginler evleniyor da ne oluyor üç gün sonra boşanma aldatma?
10 Yorumla
+1 yılparasız erkek , gereksiz erkektir. annen öğretmedi mi sana?
18 Yorumla- +1 yıl
Sehitlerimizin 100/90 ni fakirdi
- +1 yıl
@GHOST-VENOM evlilikle şehit alakası? kurabilen var mı?
kendını bakamayan bir erkek ıle kadın evlenmeyecek tabı bu kadar basıt . herkes evlewnecek hak fakat sart degıl .
ülkede türk aile yapısı olup kadını calıstırmayan gerek yok otursun evde dıyen halk sana işsiz gucsuz adama ne dıye kız versın . kızda senle ne dıye evlensın . oturur babasının çiş kokan evinde daha iyi. - +1 yıl
Ahhh daha bunu bile anlayamadin
- +1 yıl
@GHOST-VENOM neyi anlayacagım paran yok egıtımın yok karı kız bulamıyorsun kımse senı sallamıyor onu anlatmıssın işte kendi ergen arizona kertenkelesi olayına göre
- +1 yıl
@imnotsure çok paradan kastımız değil. bır ev aile olunması ıcın gereklı kaideler olması gerekır . ulke konjeklturel yapısı ıtıbarı ıle kadın evde oturur fıkrı benımsemıyorum eşler calısır ıse ortak zaten bır sekılde olur. ama parasız bu ısler olmaz.
- +1 yıl
- Para & Ekonomi konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılBunu ben de anlamıyorum yani bir de tören filan yapıyorlar
10 Yorumla Sen ne diyorsun bizim mahallenin çocuklsrı BİM'in le colasını içiyor her gün elinde bimden aldıkları ne olduğu belli olmayan gofretler cipsler.. akşam 11 e kadar kapının önünde koşturuyorlar
02 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 889 cevap paylaştı. Çocuk yapmadıkları sürece gayet mantıklı iki asgari ücretli çalışan evlense maaşlarını birleştirdikleri zaman daha rahat yaşarlar tek başına ev tutmak kira vermek daha zor
00 Yorumlaevet bende bilmiyorum ama ille zengin olmak gerekmiyor demek ki tabi gerçekten sevenler için diyorum da birbirlerini boğazlarlar bikaç yıla hele sabret
10 Yorumla
+1 yıl🤦parasiz erkeklere (iclerinde mükəmmel insanlar olmasina ragmen) kotu sozler deyip onlari alttan bakan egoist birisinden baska degilsin /burakistan picine gonderilmistir
10 Yorumla
+1 yılAllah nimete kefildir. Çalıştıktan sonra evde gecindiriliyor hayatta yasanıyor ama biz koşa yoldan nasıl Zengin oluruz derken affedersin ama zorlanıyoruz. İlk olarak karı koca çalışıp gecinebilir
10 Yorumla
+1 yılBunca zaman nasıl evlendilerse öyle. Gören de 90'larda millet bolluk içinde yaşıyordu sanır, aç sefalet içinde yaşadı millet. Gayet de yaşadılar, para yok diye yaşamasın mı millet, bir siz mi zekisiniz?
115 Yorumla- +1 yıl
Evet ne kadar da mantıklı ne kadar da alakalı bir soru.
- +1 yıl
Evet o zamanlar düğün, masraf, kadınların istekleri yokmuş.
- +1 yıl
Dedi mal.
- +1 yıl
Ulan allah bilir hala annan baban bakıyordur sana, gelip burada tatava yapıyorsun.
- +1 yıl
Sen 90'da olanı yazmamışsın direkt saçmalamışsın.
- +1 yıl
90'larda fakir olan senin anan olabilir.
- +1 yıl
Sizinkiler keşke evlenmeseymiş.
Gizli Üye(25-29)+1 yılDolar 100 lira da olsa oyum belli diyen tayfa her şeyi başarır merak etme sen.
20 Yorumla
+1 yılEğer o fakirlerde mutluluk keşke bizde olsa.. Hayat işte karı koca mücadele ediyorlar:. Herkes bilmez.. Aptallar sanırki para mutlu eder
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen buna cahillik derim işte ilerde ne olur diye hiç düşünmüyorlar bir de az çocuk yapsalar tamam da yapıyorlar 5 10 tane çocuk o çocuklarıda düşünmüyorlar nasıl okutucam nasıl karınlarını doyurucam diye işte kısacası cahillik bu
10 Yorumlakanka nickini falan s*ktir ettim fakir insanlar ne? düzgün hitap etsene, durumu olmayanlar de bişi de @mk
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 861 cevap paylaştı. bu yuzden durumu kotu olan insanlar buyuksehirlerinde yasamayacak ufak bir ilce kasabasinda yasamalari yeterli olacaktir
00 Yorumla
+1 yılne olacak evlenince yaşam kalitesi artmak zorunde değilki... bekarken yalnız fakirlik yaşıyorlar evlenince birlikta fakirlik yaşıyorlar
10 YorumlaYöneten yönetiyor yönetemeyene milyon dolar olsa kaç yazar
10 Yorumla
+1 yılBide zibilyon tane çocuk yapıyorlar 'rızkıyla gelir' kafasına girip sonra herkes perişan
20 Yorumla
+1 yılEvlenebildiklerini kim söyledi sana? ben örneğini görmedim hiç
00 Yorumla
+1 yılSuriyeliler bile evleniyo onlar niye evlenemesin
00 Yorumla
+1 yılEvleniyorlar rızkı veren Allah yani gözü lüks yaşantıda olmayan insanlar..
00 Yorumla
+1 yılFakirler zengin avında. Aayh biz zenginlerde zaten fukaralara aşık oluyoruz 😒
10 Yorumlafakiri geç, orta halli biri olarak bile o sorumluluğu bu dünya koşullarında almadım almam.
10 Yorumla
+1 yıl300 bin₺ gitti ve tv mutfak masamda yok daha 25 bin maaş ile.
00 Yorumla
+1 yılİki insan birbirini çok seviyorsa olur kardeşim
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılSon zamanlarda gördüğüm en güzel soru ve detay... Yoruma gerek yok zaten cevap içinde...👍
00 Yorumla
+1 yılKredi çekip borca girip 3 5 kuruş maaşla zorlanarak oluyor işte
10 Yorumla
+1 yılValla ya ben kendimi okutamıyorum. Millet nasıl doğurup okutuyor 😂
10 Yorumla
+1 yılAllah rızkını veriyor herhalde kanka ben de anlam veremiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOrtalama 2000 ile 4500 dolar arasında Türkiye de kazancım var. Ben bile zor diyorum, evliliğe. Asgari ücret devlet memuru yanmış
20 Yorumla
+1 yılHayirli is olunca ALLAH yardim eder.
12 Yorumla- +1 yıl
Doğruda para olmadan çocuklarında hayatı mahvolur
- +1 yıl
Sen gayret et. Gerisi gelir merak etme
herkes sen gibi tırrekmi.
rızkı veren veriyor
sen evde kalmaya devam20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 536 cevap paylaştı.
+1 yılBen bu ülkede fakirim diyenlere inanmıyorum, herkes bir şekilde mutlaka yolunu buluyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılFakiri çuvala koymuşlar ski sığmamış ondan
00 YorumlaKimse nasıl geçinirim demiyor aile baskısı ile çıkmaza sürükleniyor.
00 YorumlaEvlenmiyorum ki evlenen maldır
30 YorumlaSen yorma kafanı bu tür şeylerle
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılGeçinemiyorlar zaten görmüyorsunuz sokalar mendil satan su satan çocuklarla dolu. Doğum kontrolü önemli kimsenin bakamayacağı perişan ve sefil edeceği çocukları dünyaya getirma hakkı yok bence büyük günah.
10 Yorumla
+1 yılHaftada 3 gün tiktok yayını acarak
23 Yorumla- +1 yıl
Evett sjdjhs
- +1 yıl
Eeeeee
- +1 yıl
Hesabı kapamissn
+1 yılRabbım evleneceklerr ve ev alacaklara yardım eyler
00 YorumlaBencede cok zor durumu kotu olanlar icin cok masraf ve gecim skntisi
10 YorumlaAşk mı para mı KS kızların alayı para derler :D
00 Yorumla
+1 yılValla çok kişi tanıdım ben fakirlikten evlenemeyen, bu devirde o bile lüks
11 Yorumla- +1 yıl
Hatta fakirler de değil bahsettillerim, paraları olmasına rağmen ekonomik sıkıntıdan dolayı evlenemeyenler*
+1 yılParan varsa yancıkta si*kin oynar * *cıkta atalar boş konuşmaz
00 Yorumla
+1 yılAllah herkesin rıskını veriri sen dert etme bunu fakir zengin ne fark eder insan gibi yaşamak
10 Yorumla
+1 yılBu kadar Suriyeli bile geçiniyor it gibi de ürüyorlar fakirler de geçinir dert etme
10 Yorumla
+1 yılGir fabrikada ise güzel maaşın olur bizim insanımız iş beğenmiyor
10 YorumlaAsıl fakirler evleniyo be
20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 2b cevap paylaştı. ücretsiz sseks için evleniyorlar
30 Yorumla
+1 yılfakiri cuvala koymuslar
00 Yorumla
+1 yıl1 çocuk yapsalar bari fakirlik biter
12 Yorumla- +1 yıl
@koçgızı hiç evlenmemek olur mu biz napacaz erkek adam tek başına olmaz
- Devamını Gör (38)
Devamını Gör(83)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi