3 ayFeminist erkek diye bir şey yoktur? Erkeğin ne fizyolojik, ne biyolojik ne de mental yapılanması feminizmin hayatın gerçekliğinden uzak ve insan doğasına aykırı çarpık eşitlik anlayışını özümseyecek formatta değildir.
Kaldı ki kadınlar bile kocayı bulana kadar feminist iken feminist erkeklerin olduğunu düşünmek oldukça muhaldir. Feminist erkek diye bir şey yok. Zayıf karakterli feminen erkek vardır, bir de kadınlara oynamak için sizin duymak istediğiniz feminik tezleri savunan ammmsalak erkek vardır.
Bu sitedeki erkeklerin %70'i de bu iki gruptan biridir. Geriye kalanların üçte biri kategorik düzeyde kadın düşmanı incellerdir. Bunların içinde kadın cinayetleri ve tecavüzleri savunan o*o*pu çocuğu incell tayfadır. Üçte biri, sabah akşam Red Pill videoları ve makaleleriyle donanıp kendine beleş seks partneri arayan y**şaklardır.
Bu sitede gerçekten inançlı, idealist, işinde gücünde, kendisine düzenli/düzeyli ilişki arayan business class erkek oranı %10'u geçmez. Onlar da sanalda aranmaz. Nasibini reelde bulmuştur.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 442 cevap paylaştı.
3 ayYani hayata eşitlikçi bir yerden bakmak, kadını ikinci sınıf olarak görmemek lazım zaten. Fakat sosyal medyada biraz daha şişiriliyor bence bu feminist yaklaşımlar, toplumsal gerçeklik içinde pek olmayan şeyler.
11 Yorumla- 3 ay
Öyle zaten
3 ayGerçekten inananı illa ki vardır ama sosyal medyadaki o 'aşırı duyarlı' tiplerin çoğu genelde o kitleye şirin görünüp prim yapma peşinde kardeşim. Gerçekten eşitliğe inanan adam bunu slogan atarak değil, hayatındaki kadına (annesi, sevgilisi, iş arkadaşı) olan saygısıyla ve sorumluluk paylaşımıyla gösterir. Profiline 'feminist' yazıp evde annesine su getirtmeye devam edenlerin hepsi sosyal medya uydurmasıdır, bitti gitti! Mesele etiket değil, karakterdir.
https://youtu.be/gK7RpWVr09Y?si=4wubFHXJaD-6tWoc
Sloganlarla karın doymuyor, icraat görmediğin hiçbir etikete inanma kanka20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)3 ay
Benedict Cumberbatch 
Tom Hiddleston Daha var ama ben çok üşengecim.
12 Yorumla- 3 ay
E ben ölüümmm
Yapay Zeka Cevapladı
Feminist erkekler elbette var espressomartini 💛 Bazı erkekler eşitliğin değerini gerçekten hissediyor ve toplumdaki rolleri sorguluyor. Sosyal medyada abartılar olsa da gerçek hayatta empati kuran duyarlı erkeklere rastlıyorsun. Onları tanımak insana umut veriyor 😊 Senin böyle düşünmen de çok hoşuma gitti ✨
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
81Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 3 ayKadınları destekliyorum her zaman.
20 Yorumla
3 ayArtık her yerde bunu paylaşacağım Ortadoğulular anlasın diye! Sizi errrrrrkeğiz yaparız diyen maçolar 🤮
İspanya Başbakanı Pedro Sánchez, feminizmin yalnızca kadınlar için değil, toplumun tamamı için olduğunu vurguladı.
“Kadınların eşit ücret almasını savunmak, annelerin şiddete maruz kalmamasını istemek, kadınların gece korkmadan eve dönebilmesini talep etmek…
Bir babanın çocuğuna bakmasının normal görülmesi ya da erkeklerin ruh sağlığı sorunlarını dile getirebilmesi…
Bunların hepsi feminizmin savunduğu eşitlik mücadelesinin parçaları.”
Feminizm yalnızca kadınların değil, daha adil bir toplum isteyen herkesin mücadelesidir.114 Yorumla- 3 ay
Biz kadınız yaparız diyenlere dolu be ortalık sen ne anlatıyorsun feminizm diye bir şey yoktur
Aç bak anayasayı ırk dil cinsiyet fark etmeksizin her kez eşittir diyor anayasa feminizmi şimdi yoksa bi insanlik için zaten olması gereknmi. Erkeklere haksızlık yapılıyor kadının beyanı esastır diyip yasalastirdilar hiç bir delil göstermeden bi kız bir erkeğe beni taciz etsin desin hapis yatıyor itirafta kurban giden çok erkek var hadi feminstsin ya eşitlikcisin ya neden buna karşı gelmiyorsun yarın bu gün seninde oğlun okucak ya da baban abin vardır onların başına gelince ne yapacaksın
Biz zaten eşitlik istiyoruz hak ve adalet olarak örnek bi kadın mini şort giyip baldırı açık gezebiliyor bi erkek öyle donla sokağa çıksa terbiyesiz dersiniz ama kadın olunca ozgurluk bu mu yani feminizm bu örneği neden verdim hani siz diyorsunuz ya erkek yapıyorsa kadın da yapmalı bi adalat ya da eşitlik değil bunu anlayın bi hani erkeler yapınca normal kadınlar yapınca toplum kötü bakıyor diyip bu düşünceyi kırmaya calisiyosunuz ya erkeler içinde öyle bu roldur dosdum rol erkek ve kadın hak ve adalatte eşittir ama siz rolleri de istiyorsunuz sonra prenses etki dolu oldu heryer bi kendinize bakın ne heryer kadın vücutlu ama erkek gibi kızlarla dolu. Sonra cinayet demisinde erkekler ülkemizde darp ve cinayete en çok maruz Kalan cinsiyet kadınlardan çok yolda kaç erkek ölüyor haberin var mı eşitlik adalet istemiyorsunuz siz siz üstünlük istiyorsunuz gerçekten eşitlik ve adalet istiyosaniz hep beraber kadın erkek adaletin caydırıcı olmasını isteyelim bunun ciicn savaslim sadece bi cinsiyet için değil benimde annem var benimde ilerde karım olacak bu gözle bak her cinsite için eşitlik ve adalet - 3 ay
Okumadım knk
- 3 ay
Calismissin ama boş, işim var senin boş yazınla kafamı dolduramam anlamını amacını bile bilmediğin konular hakkında konuşma cahil duruyor
- 3 ay
Feminizmi adam en doğru şekilde özetlemiş buradaki bu yazıdaki derdin nedir? Eğer hâlâ beğenmiyorsan sen insan değil yaratıksın.
- 3 ay
@Sorduncca 1/1000 olan iftira olayını savunup kadınların her gün başlarına gelen tczlere ses çıkarmaman nasıl "insan" olduğunu gösteriyor zaten.
- 3 ay
Feminizmi destekleyen bir insan asla zeki olamaz
- 3 ay
Ya s. g ortadoğu boku seni bayram bayram küfür ettirme
İşinize gelmeyen hiçbir şey zekilik değil zaten git köyünde ahırla baklava eşiğinde eşşek bokuyla iyna bir hadiii - 3 ay
Oyna hadii*
- 3 ay
Anan oynasın
- 3 ay
Moruk hadi s. g istenmediğin yerde laf yapma sg
3 ayFeministliği erkek antiliği gibi düşünüyorlar ama alakası yok sadece olması gerektiği gibi bize verilmesi gereken haklarımızı istiyoruz ve iki cinsiyetin de eşitlik ve adalet kapsamında değerlendirilmesini istiyoruz olan bu. Fakat bir kadının vücudundan doğup büyüyüp beslenmesine rağmen hala kadın düşmanı olan varlıklar var onlar zaten insan yerine konmayı bile hak etmiyor.
225 Yorumla- 3 ay
Adalet derken ne eksiğiniz var mesle neyiniz eksis adalet açısından
Ben soylu mı kadının beyanı esastır maddesi var adalet olarak biz erkekler haksızlık var başta bana iftira atsan beni taciz etti diye kanıt sunmana gerke yok ben hapsi boyluyorum böyle kaç kişi mağdur oldu lafı yanlış yere çekme hak edenleri savunmuyorum ilk belitiyemdi sonra erkek cinayeti kadın cinayetinden erkege şiddet kadına şiddetten daha fazla bi arastirirn artık şunları bu mu adalet kadınları kormuya yönelik her adım atılıyor erkekler hiçe sayılarak adalet isteiyosan verilen cezaların caydırıcı olmasından başka çaremiz yok idam gibi sizfeminis adı altında roller esitlensin diyosunuz atıyorum erkek yapıyor toplum hiç su gözle bakmıyor ama kadın yapınca su gözle bakılıyor diyosun ya bu aynı şekilde erkekler içinde geçerli bir erkek donla sokağa çıksa hemen kıyafet yasası ggetirlsin diye çığlık atarsınız ama kadın sokağa donla çıkınca özgürlük herkes istediğini yapabilir sonra gunumzude kadın olmak zor diyonuzda örnek veriyorum sütyen teli bayiyor diyosun ama erkeklerin ağır işlerde çalıştığından haberin yok insatta o soğuklarda ya da o sıcak havada herkes gölgelere kaçarken onlar pisliğin içinde para kazanmaya çalışıyor arkadaşlar röldur bu kadın ve erkeğin roludur bu siz erkek yaparsa bizde yapalım kafasına girmissiniz sonra ortada ne erkek gibi erkek ne kız gibi kız kaldı adalet ve eşitlik kapsamında değerlendirilmesi istiyorum diysounda neden eksik mahrum bırakılsın bi açıklarsan sevinirim bu soruya yaptığım diğer yorumları oku beni daha iyi anliyacaksin lütfen sosyal medyada yansıtıldığı gibi değil hiç bir şey ya kız erkek birbirine düşman ettiler - 3 ay
Kadının beyanı esastır sözünün altında yatanları bilmeden etmeden kadını üstün tuttuğunu düşünüyorsun olay o değil kadın bu tarz bir şey yaşadığında ve bunu belirttiğinde kadının beyanına göre deliller, kamera kaydı, dna kalıntıları, parmak izleri vs incelenir (olayın oluştuğu duruma göre), yani direkt alıp hapise atmıyorlar o arka plandaki olanı biteni görmeden duyduğunuz her şeye atlamayın, kaldı ki senin dediğin gibi olsaydı şimdiye kadar kadına tacizde tecavüzde şiddette cinayette bulunan hiçbir erkek dışarıda elini kolunu sallaya sallaya gezemezdi ama geziyorlar.
- 3 ay
Diğer söylediğine gelince sadece 1 hafta içerisinde öldürülen, taciz tecavüze maruz kalan kaç tane kadın olduğunu biliyor musun sen? Ölüm listesi gibi her gün biri ekleniyor diğerinin yanına, kaç tane kadın tarafından öldürülen erkekler listesi tutuldu bu ülkede hangi cinsiyet geçmişten bu güne kadar değersiz kılındı haberin var mı, siz hala cinsinizi savunma derdindesiniz mağduru değil de suçluyu haklı çıkarma derdindesiniz, el insaf!
Ayrıca açıkladığın örnekler birbirinden o kadar farklı şeyler ki bir kadının saçının boyundan ayağının numarasına kadar her şeye karışıyorsunuz, kadın cinsellik yaşadığında yapıştırmadığınız etiket kalmıyor ama erkek yapınca helal sana deniyor, sütyen askısı batıyor evet konforsuz bir şey ama hiçbir kadın gelip de bu batıyor erkekler bunu taksın biz inşaata gidelim demiyor olayı saptırma, kaldı ki en çok erkek yoruluyor çalışıyor gibi göstermen de garip, kadını erkeği yok bu işin herkes bir şeyin mücadelesinde, bak ben kadın erkekten üstün dememişim ama sen bana kendi cinsini üsteliyorsun bu ne çelişki? Benim dediğimi zerre anlamamışsın tekrar tekrar okumanı tavsiye ederim, adalet ve eşitlik her iki cinsiyet için de olsaydı eğer şu an bu tartışma içerisinde olmazdık, kaldı ki bu zamana kadar hep ataerkil toplumda yaşadık aranızdan biri de çıkıp da ya kadınlar da bizim gibi farkımız yok bize neyse onlara da o dedi mi? Hayır. Memnunsunuz çünkü erkek üstünlüğü olan bir yerde yaşamaya ama biz üstünlüğü değil de eşitliği ve adaleti isteyince hepiniz şaha kalkıyorsunuz, bu ne kadar doğru, asıl adaletsizlik bu değil mi? İstediğim kadar anlatayım anlamayacak insana faydasız, feministliği kadın üstünlüğü sanmaya devam edebilirsiniz fakat eğriyi doğruyu da araştırmanızı ve objektif şekilde bakmanızı öneririm. - 3 ay
Kanka al işte çok ynalis bi dusuncedesin ben bu erkek cinsel bişey yaptığında onaylamaa toplum çoğu onaylamaa ben üstün olmaya çalışmıyorum ben eşitliği savunuyorum bide bana dedinya 1 hafta içerisinde şu kadar öldü vs bana nereden baktığına vs sayıları söyler misin yoksa kafandan mı atiyosun benim verdiğim örnekler boş değil ben sadece erkelerin onemsizlestirlidigi bir algının olduğu kanatindeyim ve en çok ben istiyorum kadınlar oldurulmesin vs sen beni anlamamisin
- 3 ay
İdam edilmesi, caydırıcı ceza verilmesi ve bir yaptırım uygulanması en çok bizim işimize gelir, keşke bunlar olsa ama yok herkes elini kolunu sallaya sallaya istediğini yapıyor. Diğer konuda ise asıl ben sizin araştırmanızı öneririm benim dediğim olay şekline göre değişen şeylerdir, kamera yok o zaman hop erkek ceza evine gibi bir şey söz konusu değildir, kamera yoksa başka olası delillere ve ifadelere bakılıp karar verilir. Ama bu ülkede adalet kavramı olmadığı için bütün deliller mağduru haklı gösterse de kadın erkek farketmez, sonucunda yine suçlu serbest bırakılıyor bir yaptırım uygulanmıyor. Yazdıklarımdan işinize geleni çekip çıkarıp süsleyip önüme atmayın lütfen olan şey ortada zaten bakmayı bilene, iyi günler dilerim.
- 3 ay
Burdamisin kanka bidaha açıp baktım cinayet kurbanlarının çoğu erkek %80 oranında bunun sadece %20 kadın bunlar tuikin devletin resmi kayıtları hadi ya sen haksin de ben erkek ya da kadın hiç Bir cinayetin olmasını istemiyorum ama erkekler degersizlestirili yor gormezdengeliniyor oranlar bu kadar fazla iken bile kimseye erkekler için ses çıkartmıyor neden adalat yok işte ben burada savundugum adaletin cinsiyeti olmamalı bi önlem alınacaksa kadın erkek fark etmeksin alınmalı
- 3 ay
2008-2019 yılları arasında 3.185 kadın öldürülmüştür geldiğimiz tarihe kadar olan kısmını siz düşünün ve 2026 ayı itibariyle sadece Türkiye’de öldürülen kadın sayısı 78. İnanmıyorsanız ilgili yerlerden bakabilirsiniz. Kafamdan attığımı düşünmeniz de pek tatlı haberlerde olan bitenleri görmüyorsunuz sanırım daha bunun kamera önüne servis edilmeyen yüzlercesi var. Ben yazdıklarınızdan eşitlik istediğinizi göremiyorum maalesef.
- 3 ay
UNODC verilerine göre %90 erkek diyor ve bu tüm dünyada kanıtlanmış bir şey, %80 erkek katledilmiş diyorsun da bu kadar öldürülen kadınlar nereden geliyor onun da bir açıklamasını yapabilirsen yap diyeceğim ama yapamazsın çünkü her şey ortada ben olanı söylüyorum, manipüle etmeye çalışmayın bu kadar kör olmayın.
- 3 ay
Al sana kayıt k uygulamasında görüntüle
Grok'u Aç
Bana TÜİK cinayet kurban gidenlerin cinsiyet dagilmi nedir
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasıtlı öldürme (cinayet) mağdurlarının cinsiyet dağılımını doğrudan "cinayet kurbanları cinsiyet" başlığı altında ayrıntılı ve güncel olarak yayınlamamaktadır. TÜİK'in Ölüm ve Ölüm Nedeni İstatistikleri yayınlarında genel ölüm nedenleri (dolaşım sistemi hastalıkları, kanser vb.) detaylandırılırken, kasıtlı öldürme (intentional killing / cinayet) gibi dışsal nedenler altında cinsiyet breakdown'ı genellikle sınırlıdır veya ayrı bir tabloda verilmez.
Ancak mevcut verilerden ve ilgili raporlardan şu sonuçlar çıkarılabilir:
Genel cinayet mağdurları (tüm kasıtlı öldürmeler) arasında erkekler açık ara çoğunluktadır.
Örneğin, 2022 verilerine göre cinayet sonucu ölenlerin yaklaşık %82'si erkek, %18'i kadın şeklindedir (yaklaşık 630 erkek - 137 kadın). Bu, Türkiye'de cinayetlerin büyük kısmının erkekler arası şiddet, sokak kavgaları, organize suç vb. nedenlerle erkekleri vurduğunu gösterir. - 3 ay
cinayete teşebbüs eden cinsiyet oranından bahsediyorum ve bunun %90’ını erkekler oluşturuyor diyorum, gidip bakabilirsin. TÜİK kısmını da ne güzel kendine göre evirmişsin araştırdığında ilk cümlede bile ezici bir biçimde erkek cinayet suçları kadınlara göre fazladır diye yazıyor. Beyefendi keşke bunu konuşuyor olmasak fakat gerçekleri de görün her şey ortada, ben bir kadın olduğum için değil bunun gerçek olduğunu bildiğim için savunuyorum tam tersi bir durum olsaydı eğer o zaman da erkekleri savunurdum, burada olay cinsiyet savaşı değil! Siz olanı inkar ediyorsunuz.
- 3 ay
Bak işte benim hemcinsim beni de öldürüyor demi ikimizde bunda hem fikirz bir insan öldürecek kadar canı olanlar insan dışı mahluk hayvan yaratıklardır ben diyorum ki gelin beraber olalım o mahlukatlara karşı sadece bi vinsiyeti değil her iki cinsiyeti koruyalım kolayalim aslında ikimizde aynı şeyi savunuyoruz tek fark sen sadece kadın diyosun ben erketete korunmalı diyorum ve beni yanlış anlıyorsun gelin birleşelim hakkımızı savunalim kadın erkek böyle mahlukatlar yüzünden birbirni düşman olmasın yarın bi gün baban ya da ilerideki eşin ya da erkek çocuğun Allah korusun öldürülür anlicaksin beni gelin hep beraber olailm ses olalım devlete öyle güzel bi kanun yaptıralım ki bu insan dışı varlıklar hayatımızdan çekip gitsin
- 3 ay
E cinayeti işleyenlerin büyük çoğunluğu erkekler beyefendi, bundan farklı ne diyebilirim, konumuz ne tam olarak size göre. Yukarıda da dedim zaten aynı şeyi erkekler yaşasaydı aynı şekilde erkekleri de savunurdum diye. Kadını erkeği yok bu işin diyoruz zaten ama oranlar da ortada, o yüzden burada kontrol altına alınması gereken kişiler de ortada cinayete kurban giden erkeklerin de savunulması gerekiyor ona sözüm yok ben burada sizin öldürülen kadın sayısını ve oranını küçümsemenize anlam veremiyorum.
- 3 ay
Hayır ben küçümsemiyorum hanfendi sadece kadınlar oluyormuş gibi asıl algıyı siz yapiyosunuz ben de size erkeklerinde öldürüldüğünü hatırlarım benim çabam da feminizm adı altinda sadece kadınlara önem veriliyor feminizm sadece kadınları desdeekleyen bişey feminen kökünden gelir zaten bi erkeği feminizim çatısı altında savunamazsin ben bunu kastediyorum sadece kadına yönelik savunma yapiyosunuz feminizim dediğiniz şey toplumumuzu bozdu soru da feminizm le alakalı degilmi ben sadece bunu istiyorum beni yanlış anlama hanfendi sakın biz biribirmizi desdeklemezsek zaten erkek kadın düşmanlığı çıkacak ki çıktı feminizim yüzünden ben böyle deyince sen beni kadınları savunmuyomusum gibi algıladım bu yanlışı bi düzeltelim olur mu.
Bide ben gerçekten çok sevindim kimse kimseyi kırmadan düşüncesini belirterek sohbet ettik - 3 ay
Benim karşı çıktığım siz sadece kadın için savaş veriyosun gelin beraber olalım kimse ölmesin diyorum sosyle medyada vs hep kadın savunuluyo benim karşı çıktığım bu artık kizlar erkeklere saliyo erkekler kizlaa salıyor ne den cani yaratıklar yüzünden hep beraber savaslim kimse ölmesin diye ama sosyel medyada çok yanlış bir algi var hep kadınlar ölüyor öldürüyor diye siz güçlü kadinlar olun bende eşimin güçlü olmasını isterim ama feminizm bizi bitirdi yapmayın erkek kadına kadın erkeğe düşman oldu buna gerek yok sosyel medyadikiler kadın erkek heps prim için paylaşım yapıyor siz güçlü kadın olarak feminizm adı altında değil gerçekten ahlak olarak bi problem var biz bunu savunalim
- 3 ay
Erkek antiliği zaten ve kadınları yoldan çıkarmak için kadın dostu gibi görünen ama gizliden gizliye kadın düşmanı olan bir sistem feminizm
Gizli Üye(36-45)3 ayEvet var.
Mesela ben...
Hemcinslerim diye geçinen yaratıkların kadına şiddeti ve zulmü yüzünden oturup konuşacak kadın bulamadım şimdiye dek...
"Ya saldırırsa
Ya ellerse
Ya öldürürse" diye diye tüm erkekleri potansiyel sapık ilan ettiler.
Ben de kabuğuma çekildim. Sohbet uygulamalarında takılıyorum.
Kimsenin artık buluşmaya felan cesareti kalmamış...
20 Yorumla
3 ayfeminist değilim aşırıya kaçanlarıda ve gördüklerimide çokça eleştiriyorum.. ama hepimiz eşitiz ne erkek kadından üstün ne de kadın erkekten
14 Yorumla- 3 ay
Hümanist yani
- 3 ay
egaliteryenizm.. ama ırkım diğer ırklardan üstündür.
- 3 ay
Bilemiyorum siz cok derinsiniz
- 3 ay
iyi cocuklariz ya bizimde anamiz bacimiz var kadinlara saygim sonsuz🙏🏼🙏🏼
3 ayKadınları seven kadınları destekleyen erkekler var aramızda ama sayıları çok az maalesef ya
21 Yorumla- 3 ay
Valla ya bi de kadınları desteklemeyi erkekliklerine hakaret olarak gören bi kesim var
- Aile & Toplum konusunda 392 cevap paylaştı.
3 ayBuyurunuz efendim ben feministim. Yani esitlikten yanayim.
21 Yorumla- 3 ay
🤌🏻🤌🏻🤌🏻
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
3 ayKadınlara birey olarak saygı duyan erkekleri doğal feminist sayabilirsiniz. Erkek cinsinin kadın cinsi üzerinde "toplumsal kültür destekli" egemenliğini kabul etmeyen, bu egemenliği ana rahmine düştüğünde taşıdığı (ve kendi seçimi olmayan) XY kromozomlarının verdiği bir avantaj olarak görmeyen erkekler var. Kadını hür iradesi olan birey olarak görmeyen toplumların ilerlemesi mümkün değil... Ortadoğu bataklığından çıkamazsınız.
00 Yorumla
3 ayBirinci dönem feministi evet var ben
Ama
Konun eğer senin ikinci ve üçüncü dönem feministi ise değil feminist olmak
Feminizmi sevmem bile
Ama dediğim gibi
Birinci dönem feministi net şekilde
Kendim için diyebilirim özellikle
Wollstonecraft ile başlayan dönemin feministiyim
Bu dönem ne yazık ki
Betty friedan ile son buldu00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 412 cevap paylaştı.
3 ayBen severim hayatta duruşu olan , kendini ezdirmeyen , her zaman erkeğin eline bakmayan. Sonuç odaklı problem çözebilen kadınları.
Lakin ilişkide baskınlığı vermem ben hükmeder, son sözü ben söylerim. Hanımcı erkek bekliyorsa çok bekler.
00 Yorumla
3 ayKadın erkek farketmez çoğunluğu feministliği çok yanlış anlıyorlar, feministlik diyerek bildiğin kadınları ilahlaştırmaya çalıştırıyorlar. Ben internetteki "feminist erkeklerin" sosyal medya etkileşimi için öyle olduklarını düşünüyorum.
02 Yorumla- 3 ay
@Sorduncca Cevaplara baktım da, feminizim ahlakımızı bozmuyor hocam yani doğrudan bozmuyor da, bazı kadınlar gerçekten binlerce yıldır erkeğe yaptırdıkları işi, bir günde kendilerinin yapabileceğini düşünmesi cidden gülünç. Hala milyonlarca kadın erkeğe muhtaç, veya "erkek dediğin yapar" kafasında. Feminizmi getirmeye çalışsalar, en az bin yıl sürer. Getirdikleri halde bile bir çok kadın bu günleri özler.
Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Var bence, hem de sadece sosyal medyada değil. Gerçekten eşitliğe inanan, kadını insan olarak gören, hakkını savunan ve bunu gösteriş için değil duruşu olduğu için yapan erkekler var. Ama bir de bunu sadece iyi görünmek için kullanan tipler var, orası ayrı. Yani feminist erkek diye bir şey uydurma değil, var ama her bunu söyleyen gerçekten öyle değil.
00 Yorumla
3 aygerçek feminist isen her şey ortak evliliğe oky dersin. Sen erkeksin sen adamsın gibi kelimeler asla kullanamazsın. Evin aylık gideri 60 bin tl mi 30 bin tl sen maaşından ödersin. böyle feminist olucaksan ol... böyle değilsen sen başka bir şeysindir. Eşitlikliğin bedelini ödemeden aklınca kadınlar kurnazlık peşinde... feministiz ama sen erkeksin sen öde 😂🤨 Bu tarz kadınlar bütün kötülükleri hak ediyor bence.
010 Yorumla- 3 ay
Feminizm kadin-erkek esitligi demek
- 3 ay
Yani? sen kadınsın ve senin evde yaşaman yemen içmen ısınman lazım değil mi? Cinsiyetlerin eşit olabilmeleri için her konuda eşitlik gerekli. benim ev işi yamam senin blaşık yıkayıp benim yemek yapmam gibi... sadece haklar konusunda eşitiz maddi konuların hepsi erkekte kalıcak evli olduğumuzda ama erkek-kadın eşit olsun 😛 ben senin barınmanı sağlıyorum ısınmanı gıdanı sağlıyorum benle eşit mi olucaksın bu halde heeee?
- 3 ay
Ben seninle evli degilim ki ayrica ben de calisiyorum evli olsam eşim de calisiyor olscakti ve ortak gelirimiz olurdu ev işlerini de bölüşürdük bu kadar zor birsey degil
- 3 ay
Ben sana katılmıyorum ya da eşim ol demiyorum. Kadın-erkek eşit olmasını istiyor ama para konusunda yanlızca erkek ödesin evişlerini paylaşalım istiyor türk kadınları demeye çalışıyorum. Türk kadınları eşitlik istiyor ama kadınların işine geldiği türden eşitlik , pozitif haklarla beraber diyorum.
- 3 ay
Turk kadinlarinin kafasinda kurdugu feminizme bakma o zaman git gercek feminizmi arastir sen de
- 3 ay
Sana söylediklerim işte feminizim zaten neyini araştırıyım sanki 15-20 yıllık bir ideoloji sadece. kadın erkek aynı işi yapsın aynı şartlarda yargılansın istiyen bir akım. Olumsuz görmüyorum ama hiç bir kadın feminizmi olması gerektiği gibi değil. pozitif ayrımcılık gasp etmeye çabalıyarak feminist oluyor ve olmak istiyor. Sen feministsin böyle yapmamalısın diyince ortalığı karıştırıyor sözde feminist olmıyan pozitif hak ve erkekler üstüne egomanya kurma sömürme derdinde olan çoğu kadın. Problem bu. ideolojide değil problem. Bu ideolojinin üyelerinde...
- 3 ay
Tamam sen kadin kolelestirmeyi desteklemeye devam et sonra da kendine tam evlenilecek erkek falan de yani tum amacin bu galiba
- 3 ay
Niye bunu kabul etmiyorsun işte. Bunu yaparak şunu diyorsun.
" kadınlar özünde eşitliklerin peşinde değil. Gözümüz pozitif haklarda erkekleri sömürmekte erkeklerin üstüne basarak yükselmek, kullanmak, sömürmek amacındayız biz feminsitler olarak "
Aynen bunu ifade etmiş oluyorsun. Bu yaklaşım ve davranış tarzınla. Demen gereken şey:
"Çoğu kadın feminizmi bilmiyor pozitif ayrımcılık ve erkeklerin üstünde sömürü baskı egomonya kurmak amaçlı feminizmi kullanmaya çabalıyor"
Deseydin eğer bu kadın gerçekten feminist ve eşitlik istiyor kendi cinsiyetinden nasıl feminist gibi görünüp başka ideolojiler ürettüğünün farkında dememi sağlamış olucaktın. Bunu deseydin gerçek bir feminst olabilirdin.
- 3 ay
Zaten feministim kardesim feminzm kadin ve erkek esitligi bunu destekliyosan feministsin bu kadar yani uyuyorum iyi geceler
- 3 ay
Belli. belli. sana da.
Feministliği çoğu erkek yanlış algılıyor feministlik sosyal medyada gördüğümüz gibi bir şey değil feministlik kadınlara yönelik baskıya karşı duran bir fikir akımıdır ötesi feminazidir. Yani beyler bu kadar korkmayın feministlikten kız kardeşinizi, ablanızı düşünün sırf kadın diye haksızlığa uğradığını annenizi düşünün laf atıldığını. o zaman anlayacaksınız
20 Yorumla
3 ayAtatürk :) Eski Türkler... anaerkildiler. sonra birileri geldi ve bizim töremizde olan kadın anlayışını değiştirdi. Allah'ın laneti onların üzerine olsun.
22 Yorumla- 3 ay
@NeGerekVarKardes Allah havale ediyorum seni :)
- 3 ay
Yoo Türkler her zaman ataerkildi
Gizli Üye(18-24)3 aySaçma sapan kalıplar çıkararak insanları bir yere tikmaya çalışıyorsunuz ve bu çok sinir bozucu. Hiç kadınla erkek eşit olabilir mi? Kadinlarin kendine göre zorluğu var erkeklerin kendine göre. Tutturmussunuz bir feminizm de feminizim. Başlıcam feminize
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 916 cevap paylaştı.
3 ayBir insanın toplumsal adalet istememesi onun hakkında gerekeni söylüyor. Ve cehalet artı feminaziler olmasa, feminizmin benimsenmesi çok daha kolay olurdu.
10 Yorumla Kadın erkek eşittir. Nokta. Ben yine de tehlikeli buluyorum feminizmi, eşitliğin sınırlarının çizilmesi lazım. Nereye kadar eşitiz? Ben kadınları çok seviyorum. Anneme, kardeşime zarar gelmesini istemem. En iyi şartlarda yaşasınlar isterim. Bu feminizm değil, hümanizm.
Eşitliği savunan akımı desteklerim ama çığırından çıkıp düşünceden çok ideolojmiş bir akıma kapılmam. Kapılan da terör aparatı olmuştur.10 Yorumla
3 ayVar benim bir arkadaşımin kuzeni feministti Ama çocuk çok küçüktü daha. Yani var az ama imkansız değil
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 542 cevap paylaştı.
3 ayFeminist erkek yoktur feminen erkek vardır feminizm hareketi başlı başına cinsiyetçi çatışma ideolojisidir. Doğası gereği ne ideoloji eril bir erkeği kabul eder nede eril erkekler feminizmin çatısı altına girer.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 742 cevap paylaştı. Bu yorumdakilerin kafasına s₺cayım çok görüş gelmiş engelle engelle bitmedi
10 YorumlaGörmedim bilmiyorum normal olan insan zaten eşit olduğumuza inanır
10 YorumlaFeminist erkeklerin derdi feministim diyen kadınları yatağa atmak.. o yüzden feministler😁
10 Yorumla
3 ayErkekler bile feminist olmuş. Şahsen ben feminizmi desteklemiyorum. Haklarımız eşit olmalı fakat erkeklerle eşit değiliz. Onun taşıyabileceği her yükü niye ben taşımayı isteyeyim. Seçme ve seçilme hakkı okey ama diğer türlü aynı görülmemizi istemem.
00 Yorumla
3 ayKadın hakları diyerek hiç hak etmeyen kadınların erkekler üzerinde sopa gibi kullanmasına izin verdi feminizm ama Ukrayna'da hep erkekler savaşıyor
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Fino sahibi kadınların bir süre sonra, onları gerçekten koruyup, kollayabilecek zeki , güçlü, gerçek çoban köpeklerine ihtiyaç duymaları çok rastlanan sıradan bir durumdur.
00 YorumlaFeminizm kadınları veya herhangi bir cinsi yekten yüceltmek değildir. Kadınların; toplumsal yaşamda, iş hayatında hak ettiği yeri alması erkeklerle eşit görülmesi gerektiğini düşünmek ve ifade etmektir. Bu sebeple bir erkek gayet tabi feminist olabilir. Feminizm erkek düşmanlığı ya da kadınların yüceltimesi gibi yanlış anlaşılıyor maalesef. Sosyal medya da bu durumu körüklüyor.
00 YorumlaBirinin hakkını korumak için veya birini savunmak için Fenizim vb başka bir akıma ihtiyacım yok , ALLAH yaratmışsa her türlü sevilmesi ve hakkının korunması lazım
00 Yorumla
3 ayBen olabileceğini düşünüyorum, feminizmin erkek düşmanlığı olmadığını bilen herkes de olabileceğini düşünür bence.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,6b cevap paylaştı. Maskülist biri değilsek feminist olmamızı da beklemesin kimse, ben iyi veya kötü insan ayrımı yaparım hepsi bu...
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
3 ayFeminist değilim
Zarif nazik bir kadın benimle eşit olamaz üstün olarak görüyorum benim de üstün olduğum noktalar olabilir
Başımızın üstünde yeri var kendi kadinimin00 Yorumla
3 ayYa Olmaz olur mu her zaman vardır ya ben bile senin yüzünden kadınlar Hani erkeklerin üst modeli olduğunu ben biliyorum
00 Yorumla
3 ayTürkiye bağlamında olmaması gereken durum bence zira tr serverinde feminizm baya baya erkek düşmanlığı olarak algılanıyor
00 Yorumla
3 ayAnti feminist ve maskülenistim gururla.
Feminismin anaerkinin sistem dıṣına ittiği mağdur erkeklerdenim.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 865 cevap paylaştı.
3 ay00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. feminist erkekler gerçekten var, sosyal medyanın uydurması değil. sadece bazıları bunu palavra olarak kullanıyor olabilir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 626 cevap paylaştı.
3 ayFeministlik filan onlar umrumda değil ama erkeklerin bazı sorumlulukları alması gerek yani en az ev temizliği gibi
00 Yorumla
3 ayAllah aşkına şu feminist yok satanist yok bk mok bilmem ne demek yerine kelimenin anlamı doğrultusunda konussaniz daha iyi sanki
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)3 ayFeministlerin feminen erkeklere saygı duyduğunu hiç görmedim lafta feminen erkek severler ama pratikte işler tam tersi hala ataerkil kafada maskülen erkeklerin osuruğunu koklamaya devam ediyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)3 aykadın ve erkek eşit görüldüğünde centilmenlik diye bir şey var olamaz.
sizin hesabınıza göre Titanik'te Rose ölmeliydi, Jack değil.
10 Yorumla
3 ayVar ben fake hesabımdan kadın haklarıyla ilgili yorumlar yapıyorum özellikle cinsiyetçi videoların altına beğenenler baktığımda uzaktan hiç öyle görünmeyen biri beğenmiş oluyor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 750 cevap paylaştı.
3 ayFeminist olanlar var ama kendileri evlenip işten gelip yemek yapmaları istenilene kadar😅
10 Yorumla
3 ayFeminist erkekler var, ama çoğu sosyal medyada gösteri için.
00 Yorumla
3 ayHayır tabiki tamamen uydurma TR erkeği ataerkil bir kana sahip kanı bozuklar belki öyledir
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 457 cevap paylaştı. Bence vardır. Bu hayatta hiçbir şeye şaşırmam artık.
00 YorumlaHanımcı erkek sayılır mı, kadının her dediğini yapan, emirlerini yerine getiren
00 YorumlaFeminist erkek maskulen erkektir ozguvenli erkektir ❤️
00 YorumlaKadın haklarını savunan ama içten içe kabul etmiyen erkek tipi sosyal medya palyaçoları emin olun...
02 YorumlaEvet kari kiz dusurmek icin baska caresi kalmayinca mecburen bu yola dusuyolar
00 YorumlaFeminist erkek mi olur geçin bu ayakları hadi hadi shhshshsh
02 Yorumla- 3 ay
- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
3 ayVar var ben feministim.
Erkekleri sevmem mesela00 Yorumla
3 ayVar abim öyle annem onu koyu bir feminist olarak yetişdirdi.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)3 ayErkekler kendi cinslerimden daha çok feminist olduğuna inanıyorum
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)3 ayKadin tavlamak icin sekilden sekile girenlerde bugun... bigun Ataturkcu olurlar bigun feminist olurlar daha neler gorecegizm
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)3 ayMedya uydurması. Ama yaranma upruna belki çakarım düşüncesiyle geminist görünen erkek var istediğini alana kadar.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)3 ayFeminist erkek erkek değildir. Erkek sevgilisi vardır muhtemelen
12 Yorumla- 3 ay
Cevap sahibi3 ay@Ucubevielif Asla değildir. Çok farklı şeylere evrilmistir. Erkeğin ve kadının doğasını reddeden yapay bir oluşumdur. Samimi değildir. Kağıt üzerinde biraz mantıklı görürse de içine girdiğinde ve bunu savunanlar ile iletişim kurduğunda bir fiyazko oldugunu görürsün görürsün.
Kadınlar desteklenmelidir. Başarılı olabilecekleri iş olanakları sunulmalıdır. Ekonomiye aileye topluma kazandirilmaya calisilmalidir.
Ama asla feminisim diye yapay ve insan doğasını reddeden bir oluşumun görüşlerini esas alarak değil.
Feminizm diye Bir şey yoktur ahlakimizi ve toplummuzu bozmak için bir hikayedir massallah herkeze peşinden sürüklenip gidiyor
20 YorumlaMantıklı olan insanlar feministtir. (Feminizm herhangi bir cinsiyeti üstün görmez, gerçekte feminizm her cinsiyetin toplum gözünde eşit olduğunu savunan hareket ve görüştür.)
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)3 ayKadınları seven erkekler hep yalnız kalıyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)3 ayFeministlik erkek düşmanlığıdır. O yüzden feminizme sonuna kadar karşıyım.
01 Yorumla- 3 ay
- Devamını Gör (67)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler