Haklılık payları sadece bi noktada var bence bu devirde düzgün insan bulmak zor kaldı ki onu bile zaman gösterir
3 ay
Şimdi kendini belli bir seviyeye kadar yetiştirmek, sonra hayatı paylaşmak istediğine karar verdiğin bir başkasıyla yollarını birleştirmek, hele hele Türk kültüründe isteme, söz, nişan ve düğün gibi bütün gelenekli görenekli simülasyonlardan geçirip, dünya evine girdikten sonra, birde gerçekten evli kalabilmek, hele günümüz şartlarında bnc de bir başarı zaten.
Evlenmek değilde ona geçinmek diyince aslında daha açıklayıcı oluyor başarı gibi görme sebebi. Evlilik sadece bir yüzüğü takmakta ne gibi bir başarı olabilir düşüncesini beraberinde getiriyor. Ama mesele o değil. Mesele geçinebilmek. Sokakta, iş yerinde, akrabalarında yol verebiliyorsun herkese. Ama evlilikte her akşam yine aynı eve geliyorsun. Aktif bir kavgan olmasa bile, ilişkine bakım yapman gerekiyor, yapmazsan orada da herkesin başka dünyalara dalıp gitme ihtimali, günümüzde sosyal medya gibi bunu destekleyen de bir tehlike var. Kardeşin gibi “nasılsa üniversiteye gidince kurtulcam senden” gibi bir düşünce yok, sen beğendin, sen seçtin, sen evlendin. Hadi geçin de görelim diyor hayat sana evlilikte. Sana rağmen ve ona rağmen.
Bence düzgün insanı geç - birini buldun beğendin, kültür uyuyor sohbet edebiliyorsun, beklentilerini karṣıladı, aynı seviyeyi yakaladın, sevgili oldunuz sevgililiği yürüttünüz, evlilik konusuna girdiniz, aileler tanisti, sorunsuz evlenebildiniz ve sürdürebiliyorsunuz. Bence zaten baṣarı. Evlenebilecek birini bulmakdan çok sürdüren insanı bulmak gerçekden çok çok zor. Birden sana resti çekip hayatından yok olabilecekken hergün seni seçen, seni düṣünen, kavgalarda sorunlarda pes etmeyen birini bulmak gerçekden ÇOK zor. Tecrübeyle sabit.
Ben de bunu anlamıyorum anlamıyorum benim bildiğim başarı Eğitim ve iş hayatındaki olan başarı başarıdır ama bunlar tamamen Yani evlenmek tamamen şans meselesi nasip kısmet meselesi yani şans yani bir başarı değil tabii ki de Allah’ın kısmeti ile övünülür mü ya
Kadınlar için sadece başlı başına bir başarıdır... Kadınların cinsellik amaçlı evlenmediğini az çok anlamıştır diye sanıyorum. Yaşı 18-24 arası olanlar oky olabilir ama 29+ olanlar başarı amaçlı evleniyor. 20 yaşında ki kızların çoğu düğün kına istemez ama 25 geçtimi kadınlar amaçları değişiyor... Evlenmek istiyen 18-24 arası o işi bitirir. Erkek için ise mutsuzluk kavga problem daha çok problem demektir. Özellikle babası vefat etmiş kadınlar deli gibi koca ararlar. Evleniceğiniz kadın 29+ ise babasının sağ olması önemlidir. Babası ölünce koca aramaya başlıyan kadından hayır gelmez.
Gördüğüm en haklı yorum
ankaralı gibi durdun gözüme sen sanki?
😅😅 yok ya
Evlilik çoğu insana başarı gibi geliyor çünkü toplum bunu uzun zamandır bir dönüm noktası olarak görüyor 🙂 Oysa gerçek başarı kendinle uyum içinde olman ve sağlıklı ilişkiler kurman 🤍 Düzgün bir insan bulmanın zor olduğunu söylemen çok anlaşılır çünkü güven zamanla oluşuyor. Kendi değerini bildikçe doğru kişi yanında belirir ✨
Cevap
35Cevap
tek amaçları bu çünkü
Başta şunu kabul et veya etme bilmiyorum Ben hiç evlenmedim evlilik Evet bir başarıdır neden biliyor musun bir kadınım iki bacağın arasında girdiğin zaman dünyanın en güzel şeyini yaşıyorsun kadına dokunmak Hani bir kadınla birlikte olmak dünyanın en güzel şeyi yani Hele bir kadını hamile kalması bir baba olmak Ya bilmiyorum benim için Yani büyük bir büyük büyük bir şey benim gözümde öyle ve ben hiç kadına ulaşamadım dokunamadım bir kızla birlikte hiç olamadım içinde böyle kalan bir oh dedi yani
Yani... zor bir süreç... tanışması ayrı dert tanışmayı ilerletip tüm toksit geleneklerden sağ kurtulup yüzük takması ayrı dert düğüne milyonalr harcayıp bitirilmesine gimiyorum ve iki farklı büyük ihtimalle de toksit ailede yetişmiş birey olamamış insanların anlaşıp çocuk yapıp bir de birlikte su ekonomi de çocuk büyütmesi ayrı dert... evlenmemiş bir kadın olarak ben saygı duyuyorum ya
evlenmek başarı değil, bir evliliği rayında götürmek başarıdır. ilişkilerde dengeyi bulmak başarıdır. bu nedenle uzun süredir devam eden ahretlik denen dostluklar başarıdır, huzurlu evlilikler başarıdır, vatana millete hayırlı evlat yetiştirmek başarıdır, bir mesleğin erbabı olmak ve ustalaşmak başarıdır, takdire şayandır.
Üniversitede, her dersin sonunda hayat dersi de vermeyi ihtimal etmeyen çok sevdiğim bi hocam hep derdi ki, evlilik bir piyangodur çekersin ve beklersin, ya sana çıkar (beklentin gibi olur) ya da çıkmaz, tamamen şans derdi çok doğruymuş ☺️ sonuç olarak evliliğin de başarılı olup olmaması ağırlıkla tek bir kişiye ait bir durum değilken, hatta arttırıyorum doğan çocuğun da tamamiyle uslu, terbiyeli, başarılı olması yüzde yüz anne babaya bağlı bir başarı/başarısızlık durumu değil.
Düzgün evlilik yapmak başarıdır ama alelade bir evlilik başarı değildir. Düzgün çocuk yetiştirmek, ona güzel bir hayat sunabilmek başarıdır ama çocuk doğurmak ve onu saldım çayıra yetiştirmek bir başarı değildir. Başarının farklı ölçütleri var bence ama bir noktada düzgün evlilik de belki de şans.
Bence çoğu insan evliliği başarı gibi görüyor çünkü yıllarca bize düzen kurmanın, yalnız kalmamanın ve hayatı rayına oturtmanın simgesi gibi anlatıldı. O yüzden evlenince tamamlanmışsın gibi bakılıyor. Ama bana göre evlilik tek başına başarı ölçütü değil. Yanlış insanla yapılan evlilik başarı değil, sadece resmileşmiş bir yorgunluk da olabilir. Asıl mesele evlenmek değil, içe sinen bir hayat kurabilmek.
Senn de her yerdesin
Bir aileye doğuyoruz, iyisiyle kötüsüyle onlarla büyüyoruz. Evlilik dediğin şey de büyüdüğün aileyi kaybettiğinde yerine koyacağın bir kurum aslında. Huzur bulduğun bir yapı sağlamak ve bunu sürdürmek de nereden baksan başarı.
Şu zamanda evlenmek demek yılbaşı biletini tutturmak demek kadar başarıdir bence çünkü düzgün insan harbi yok gibi bir şey çıkar menfaat en zirvede olmuş. Kalbe ruha saflığa bakan insanlar yok neredeyse olsaydı ben bu yaşıma kadar yalnız olmazdım ve bu benim suçum değil beni istemedikleri için ben bu şekilde yasiyorum
Şans oyunu gibi bir şey evlilik hiçbir başarısı yoktur anlaşa bileceğin biri çıkmışsa ne ala o evlilik tadından yenmez bide çoçuk olur meyvesi ha bunu yapabilir sen yürüdürsen iyi bir ailen olur bak işte bu iyi bir şey ama başarı demek değil hayatın kanunu bu büyürsün seversin evlenirsin bu olan bir şey yani
Toplumun değer yargısı yüzünden ama benim umurunda değil.
Helal lan yusufiii
Hiç boş ver
Direk evlilik başarı denilemez bakış açısına ve yaşanmışlıklara bağlı. Sevgililik dönemi olduysa ve çoğu zorluk beraber aşıldıysa, evlenmek başarıdır. Tabiki evliliğin nasıl sürdürüldüğüne göre değişen bir şey.
Evlilik bence de başarı çünkü doğru bir insanla düzenini kuruyorsun
Ablacım ya değilse
Elbette marifet değil
Sırf evlenmek için evlenilmez
Aslında başarılı görülmesi gereken taraf ; yıllar geçse de her zorlukta bir arada olmak bence
Değil, evlenmeyi maharet görüyorlar sadece. Ne yaparsan yap evlilik yoksa yaptığın diğer her şey boş gibi geliyor onlara. Saçmalıktan başka bir şey değil benim hayatım nasıl istiyorsam öyle yaşarım.
evliliği başarı olarak gören ve evlenmeyen insanlara "yazık yaa" diye bakanlar kendi evliliklerinden memnun değiller bence, kendilerini avutuyorlar. insanın karşısına istediği gibi biri çıkmamış olabilir veya sadece evlenmemeyi tercih etmiştir. evlenmek kadar normal bir şey bence
Evliliği dünyayı kurtarmak gibi yansıtan tipler boşandıkları zaman başarısız saymıyorlar kendilerini :)
İlerde dönüp baktığında yaşlandığında yanında bir hayat arkadaşı önemli günlerde yanında olucak çocuklar torunlar ister insan
Başarı değil gösteriş ve toplumsal baskı manipülasyon tek başına çalışmak hayallerini gerçekleştirmek başarı evlilik sistemsel kölelik duble mesai ve borç ödeme serüveni Survivor gibi evlilik kafes gibidir içerdeki dışarı çıkmak ister dışardaki içeri girmek
Aynen çakallarla dansta vardı bu replik
Evlenmek bir başarı değildir. İki imzaya bakar. Ama evliliği uzun yillar mutlu mesut yürütebilmek bir başarıdır. Yoksa sokaktan gecenle iki imza karşılığı evlenebilirsin ne olacak? Keşke ikisini birbirinden ayırt edebilecek kadar da zekalari olsaydı.
comformity deniyor buna.
evlenmek toplumun bir normu, norma uymak başarı uymayan sa eğer daha mutlu ve iyi yaşasa bile küçük görülür, kara koyun daha güzeldir aslında ama dışlarlar sürü psikolojisi böyle bir şey.
Yorumunuza katılıyorum.
Evlilik bir sonuç / hedef veya başarı değil, olmamalı.
Mutlu bir evlilik dünyanın en büyük başarısı olabilir
Başarı mı nasip kısmet işi Allah vermiş Allah bir gün alcak
Valla geçen birisi çocuk doğurmuş olmayı marifet gibi anlattı
Saçma sapan işler başka başarıları yok övünecek bununla ovunuyorlar demek ki onlara da hak verin
Evlenince başarı boşanınca da kötü olarak bakarlar anca
Toplumsal baskı yüzünden. Evlilik doğru insanla olmadığı sürece tam bir eziyettir.
Bence başarı ölçütü çünkü insanın kendine uygun birisini bulması zor
Evlilik bir sonuç. Evlenince de keşke aynı düzgünlükte kalabilseler.
Bence değil. Mesela ilber Ortaylı diyordu ya mobilyacı gezecegine dünyayı gez.
Hakkaten boş evde minder at otur ama o parayla dünyayı gez, insanin kendine yapacagi en iyi yatirim o.
Sosyal medya çağında onun bunun şeyine özenip aynı hayatı hatta fazlasını yaşamak isteyenler ile doldu. Ne adam kadının umurunda ne kadın adamın umurunda. Sadece kendilerini şov etme peşindeler
Hiç başarı değil istesem çoktan evliydim pardonda neyin başarısı 😅😂 Benden uzak isteyen bacılarıma yakın olsun bekarlık özgürlüktür 🕊️
Insandan insana degisiyor çirkin, bakimsiz, issiz, bsarisiz insanlar elvense bunu basari olarak gorur ama tam tersi biri içinde hapistir bazilari içinde sadece paylasilan guzel anlar ve
Mutlu olacagin bir aile
Ne uzattim ama haha
Bence “mutlu evlilik” başarıdır herkes bir şeyler peşinde koşarken sen huzuru bulmuşsan akıllı ve başarılısındır bence
İnsanın hiçbir başarısı olmayınca, yaptığı vasat evliliği de başarı göstergesi olarak görebilmesi çok olağan bir durum :D :D
düzgün birini bulursan ve planlarını yapıp doğru şekilde işler iyiye giderse iyi onun dışında çöp
Bence evlenmek degil de mutlu bir evlilik surdurmek basari
Kriterleri evlenip çocuk yapmaktan öteye geç (e) meyeceği için.
boş ver, evlilik zor zana, ama hayat zor zana.
Valla doğru insanı bulabildiyse bu devirde inanılmaz derecede büyük bir başarı 😂😂
Evlilik bir şeyi başardım demek değildir mutlu olmak düzeyli bir hayat yaşamak için yapılır
Evlilik zorluklarla meşakkatli bir müessese tabi ki başarı
Doğru insan olduğuna inanıyorsa bu devirde başarı derim
Evliligi basari olarak gormem icin amerikali sevdigim bir actress ile evlenmem gerekir.
Bence başarı ölçütü bir kadının kalbini kazanmışsın iyi günde kötü günde yanında olacak çocuk ailen oluyor seni tercih etmiş sana sadık ve seviyor
Birde zengin bulunca şokta birde a101 de çalışanlar muhendis dr tarzı kendi başarısı gibi kibirleniyo ya ona gülüyorum 😂😂
Hayatta başarma duygularını başka türlü tatmin edemedikleri için
Bence öyle kimle evlendiğin çok önemli çünkü.. evlenmek başarı değildir yanlış anlama …evlnediğin kişi başarının göstergesidir sadece
Evlilik herkese nasip olmuyor çünkü nasip olduysa şanslısın
Evliliği yürüyebilmek başarı bence
Yürütebilmek olacaktı pardon*
Anlamayan sıkıntılıdir zaten ablacım relax
Evlenmek değil ama evliliği sürdürmek başarı bence
Evlenmeyin l@n ne başarısı hiç bir bkda yok evlilikte tam aksine sorumluluk ekonomik zorluk sıkıntı stres. Parası olan evlensin awq
Toplumun saçma bi puanlama ölçütü bu
Tamamen toplumsal bir algi
Dediğine katılıyorum 💯
Hayır kesinlikle başarıyla alakası yok
öylelerinin tek marifetleri evlenmek çünkü
Sevdiği insanla evlenmeyi başardığı için olabilirr
bana aşık olsun yeter başka birisiyle evlenirsem ayrılırız belki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?