Biri 4 diğeri 8 yaşında iki çocuğum var evde huzur yok babam gile de gidemem çalışıp onlara bakmalıyım bu durumda olanlar yazabilir mi
3 ay
Annemin 3 çocuğu var ben en büyüğüm kardeşlerim 11 ve 6 yaşında ve bildim bileli babamla kavga etmeden üst üste 3 günden fazla geçiremezler kavga dediğimde böyle evde cam dolap ne varsa kırılan eve polis gelen türden anneme defalarca niye boşanmıyorsun dedim çalışmak zor geliyormuş o yaştan sonra dedi Allah hiçbir kadını koca eline bakmaya muhtaç etmesin
Bu durumda önce kendini suçlamamaya çalışmak gerekiyor çünkü iki çocukla, maddi yükle ve huzursuz bir evde ayakta kalmak dışarıdan göründüğünden çok daha ağır. Sırf çocuklar için her şeyi sessizce taşımak insanı zamanla içten içe tüketiyor. Böyle durumda olan çok kişi var ama herkes susuyor. Bence önce neyi gerçekten taşıyabildiğini, neyin artık sana zarar verdiğini netleştirmen gerekiyor. Bazen çözüm, sadece güçlü durmak değil, doğru yerden destek aramaktır.
kaç yaşındasın bilmem ama , mutsuzluk bulaşıcıdır çocuklarada bulaşır, o yüzden kötü ise ayrıl ama sorumluluğu üzerine alma mutlaka babası baksın 2 gün , ayroca şimdiden iş olanı yap bir an önce şekillendir , sonrası zor geçecek zaten , bi anda boşanma ortada kalırsın piskolojin kalmaz , yani sakin ve planlı git, aşama aşama yap , bu arada inan zor geçecek bir 5 senen olacak ona göre , ayrıca çocuklar büyüyene kadar da yük sende kalacak
İki çocukla mutsuz bir evliliği yürütmeye çalışmak gerçekten çok zor bir durum. Birçok kişi sırf çocukları için sabretmeye çalışıyor ama insanın kendi huzuru da çok önemli. Bazen konuşarak, destek alarak ya da sınırları yeniden belirleyerek ilişkiyi toparlamak mümkün olabilir. Ama hiçbir şey değişmiyorsa, insanın kendi ruh sağlığını da düşünmesi gerekir. Unutulmamalı ki huzurlu bir anne/baba, çocuklar için de daha sağlıklı bir ortam demektir.
Canım ilarana, o yükü omuzlarında hissedebiliyorum 🤍 İki çocukla huzursuz bir ev çok yorucu oluyor, insan hem anne hem savaşçı gibi hissediyor. Önce kendini güçlendirmen lazım; küçük adımlarla maddi ve manevi bağımsızlığını kurmaya odaklan. Destek bulabileceğin bir kapı mutlaka vardır. Unutma, mutlu anne demek daha güçlü çocukluk demek 🌸 “Anne ayakta kalırsa ev de bir şekilde ayakta kalır.”
Cevap
67Cevap
boşan geç
MUTSUZ bir ortamda büyütmek ne kadar doğru.. ? KaDin isterse herseyin üstesinden gelir.. güven kendine.
@Sosyetic_SheqiiL , bak hele sapik
Uçtu.
@Sosyetic_SheqiiL uçsun lanet😂
El salla sjdj
İlk bir işe gir çocukların zaten küçük değiller boşanmayı kaldırabilirler aile bağların yoksa çalışmaya kenarına birikim yapmaya başla sonrasında dava aç ve boşan ama geçinebilicek ev tutabilicek bir duruma gelene kadar boşanmayı tavsiye etmiyorum o çocukların da bir psikolojisi var eğer şu an mutlu ve istedikleri oluyorsa ayrıldığınızdada böyle olmalı çünkü bu sefer sizi suçlamaya başlarlar evet ayrılmanızı kaldırabilirler dedim ama sizi suçlamazlar demedim eksiklerini giderebilicekseniz ayrılın mutsuz bir evlilikte kalmanın ne size nede çocuklara bir yararı yok çocuklar siz yansıtmasanız bile bunu hissedicekler ve hissediyorlardır emin olun boşanmak mutsuz evlilikten çok daha iyidir ama yine diyorum eğer geçindiricek kadar yetebilicek kadar birikiminiz olması lazım çocuklar 18 yaşından küçükler bırakın 18i 15inden de küçükler yani velayet davası açılabilir ve velayetin sizde kalmasını istiyorsanız birikiminiz ve geçindirebilicek olmanız lazım.
çocuğunuzu düşünerek evlilik hayatınızı sürdürmeye çalışıyorsunuz, bu çok anlaşılır. birçok kişi benzer durumlarla karşılaşıyor ve ailelerini korumak için çabalıyor. önce kendi psikolojik durumunuzu düzeltmeye odaklanın, sonra çocuklarınızın ve eşinizin ihtiyaçlarını düşünün.
Ekonomik özgürlüğünüz ya da aile desteği olmadan boşanmak delilik.
İki çocukla kendi ayaklarınız üstünde durup geçinmeyi başarmak cidden zor.
Mesleğiniz var mı? Daha önce çalıştınız mı? Yaşadığınız şehir? Oturduğunuzun evin kime ait olduğu vs. Bunları bilmeden akıl vermeye çalışmak doğru olmaz. Kurulacak her cümle sizi yanlış yönlendirebilir.
Umarım yaşın doğru değildir doğruysa 13 yaşında mı evlendirilip çocuk sahibi oldun çocuğun çocuğu olduğu bir dönemdeyiz çok zor bir durum ya ailen sana maddi manevi destek oluyorsa boşanıp aile evine geçmelisin annen çocuklarına bakar sende bir işe girer çalışırsın geçinirsin
Önce birikim yap güzel bir iş bul çocukla zor olacak ancak evden çağrı merkezi falan ne işi varsa peşine düş bırakma işine alışıp ufak bir birikimden sonra da tekmeyi basıp kendi evini aciyorsun
Çocuğum 5 yaşındaydı İstanbul gibi yerde kimseden ne maddi ne manevi destek almadan bitirdim. İyi ki dedim her zaman çok sancılı bir süreç olsa da asla pişman değilim. HAYATTA TEK PİŞMANLIĞIM DAHA ÖNCE YAPMALIYDİM. GİDEN YILLARIMA YAZIK OLDU
Biz beş kardeş, babam 98 de vefat etti, annem bize baktı çok şükür. Bizde de yardım vs olmadı. Biz büyüdük zaten. 😅
maşaAllah size🌸
Eşinizle iki medeni insan gibi karşınıza alın konuşun

Basit. Ekonomik özgürlügünü eline al. Ve bosan.
Hayatımda şunu bilirim şunu savunurum; annemle babamın yıllarca saçma sapan kavgalarıyla yaşadığımız travmaları sana anlatamam. Bu dünyada çocuklarını en çok düşünen anne babalar anlaşamadıkları zaman ayrılan anne babalardır. En azından çocuklarına travmalarla dolu bir hayat yaşatmıyorlar.
Aynı durum da cinsiyet olarak değilim ama inan aynı evde iki yabancı olmak ömrünün geri kalanını bu şekilde yaşamak mecbur olmak çok zor maddi olarak sorunum yok ama mutluluk ve istek olarak çok sorun olan bjr durum sadcee kızlarım için sabır ve mutluluk arıyorum beni anlayan biri olursa ve bu şekilde kabul edip derdimi dinlerde ve sohbet ederse ancak ozaman belki bu durumu atlatabilirim bende
Zor bir dönemden geçiyosun boşanmadan önce ayrı yaşamayı dene baktın yapabiliyosun boşan ve hayatına devam et ama dikkat et kendine bu dönemde boşlukta olacagın için canım saçma aç köpeklere yem olma
Allah yardımcınız olsun
Zor bir durum
Peki eşinizle hiç mi düzelir bir durum yok
Ortada iki çocuk ve emek var
Terapiye gitseniz ya da konuşsanız
Klasik sözlerler yazmışsın huzur yok diye.. ne gibi sorunlar var. Şiddet var mı. aldatma var mı . Sorunları nedir. sana sorun gelenler başkasına normal gelebilir
Ben o durumu astım. Yaşın küçük. Tek başına ayakta durman zor. Tek başına ayakta durmak için sana aylık çalışarak kazanacagin 100 150 bin arası maddiyat gerekiyor.
Yürütmeye çalışmak mı? Mutlu olmadığın bir yerde, iki çocuğu da mutsuz büyüterek neyi yürütmeye çalışıyorsun? Sadece kendinden gittiğini mi zannediyorsun, çocuklardan da çalışıyorsun. Yürütmekmis,,,
21 yaşında iki çocuk biri sekiz yaşında mı sen şaka mı yapıyorsun?
Yaşın doğruysa daha çok gençsin önce iş bulman lazım ya da birikim yap ayrılınca iş bulursun yoluna koyarsın zamanla herşeyi
Son bir kez daha eşinle konuş değişmezse boşa bacım. Hayatını kurarsın kolay değil ama çocukların için çok güçlü olacaksın
Boşanmak kolay değil evliliğinizle ilgili terapiye gidin ya da oturun ve konuşun nerde hatalarımız var diye istişare edin
Kendini mutlu edecek şeylere yönel. Hobi edin hayatta yaşamak istediğin ne varsa kesinlikle kendini mahrum etme. Daima guzel ve umutla bak hayata
Bir şekilde iş hayatına atılman lazım. Kendi ayağın üzerinde duracak duruma gelirsen eşinle konuş ve sorunları anlat. Anlamazsa boşanırsın.
Ne mezunusun kpss ye çalışabilir misin
Babanın yanına neden gidemezsin seni neden istemiyorlar
Mesleğin var mı
Hocam evli olup memurluğu kazanan arkadaşlar var. Dilersen yol göstereyim sana
Nasil
Herkes beni dinlesin, aklı olan evlenmez. Ha bir akılsızlık ettiniz bari çocuk yapmayın, çünkü sonradan anlaşamayıp geçinemeyince boşanıyorsunuz tatsız olaylar yaşanıyor. Olan o günahsız çocuklara oluyor
Hukuki olarak neler yapabileceğini ve devletten yardım alıp alamayacağını öğrenmelisin.
Yaşınız doğru değil diye düşünüyorum. Ya da bizi kekliyorsunuz. 🤦
İki çocuk yavrum, zor ama gerek var. Başka çözüm düşün.
Hiçmi kurtulma şansı yok önceden çalıştın mı hiç yaş kaç birde
Çalışıyorsan iyi bı maaşın varsa katlanma al çocukları git
mutsuz bir ortamda büyüteceğine kocanla konuş veya ailene haber ver
Allah yardımcın olsun sabırlı ol çocuklar büyüyene kadar
Allah yar ve yardımcın olsun inşallah sınavın çok ağır senin
Öncelikle mutsuzluğununuzun sebebi ne? aşılabilecek bişey mi değil mi?
çocuklar için katlanabilir ama sanırım artık o da olmuyor ise de ayrılmak gerek yollar ayrılmalı
Mutlu değilsen gerisi önemli değil ne yapsan da yürümez bir gun biter
Her ne olursa olsun çocuklara yansıtmamaya çalış bu durumu
Çocuk için devam edilir be bacım durumunu bilmiyorum ama
Yani ortadaki problemi çözmek için eşinle konuşsan ne yönde mutsuz evliliğin
Gerçekten de kolay değil böyle şeyler ya ben de evliyim belki çocuğum var artık eski şeyleri hissetmiyorum ama bir şekilde idare ediyorum
huzursuzluk cikarmasina izin verme, dominant olamiyosanda, bosan derim cocuklara yazik oluyor cünkü, anneler maalesef cocuklari icin fedakarlik yapmak zorundalar...
Olmuyor denge isterdim
2cocuklu çalışan var mı denkgelsek anlatsa bana
Çok zor durumdasin güçlü kalman lazım. Devlet bazen böyle durumlarda destek veriyor maddi destek. Destek veren yerlere basvurmani tavsiye ederim
Karşılıklı mutlu olmayı hedeflemiyoırsan mutsuz olman anormal değil. Mutlu etmediğin erkek mutsuz eder.
Mutsuz ebeveynlerin "çocuklar için" sürdürdüğü evlilikler, genelde çocukların ilerideki terapi bütçesine yatırım yapmaktan başka bir işe yaramıyor. Kendi oksijen maskeni takmadan onlara nefes olamazsın.
üzdü. Allah yardımcısı olsun bütün annelerin. bence boşanmak için iş bul, para biriktir.
Çocuklarını büyütmeden bu işe kalkışma olan sana ve çocuklara olur
Iki cocuk var bir de iki cocuga kadar mutlu bir evliligin olup olmayacagini cozemedin mi
Çocuklarının ileride sinir hastası olmasını istemiyorsan çocuklarını al git derim ben
Ben öyle bir ailede büyüdüm ablacım annem aynı durumdaydı ama şu an devam ediyorlar sana tavsiyem eğerki durum aldatma, gece takılmaları ve seni kötü bir hiç miş gibi hissettirmiyorsa devam et
Benimde mutsuz bir evliliğim var. kadın için daha da zor süreç. konuşmak istersen
Sen önce kendi eşinle konuşup, durumunu düzelt. Saçmalığa bak
@gülbahçesi00 sacma olan nedir?
Allah bağışlasın çocuklarını.. ancak yapacak bir şeyin yoksa katlanmak zorundasın
çocukları adama bırak ve çocuklarına anlat bu durumu
çocukları adama bırakırsan adam peşinde köle olur yeniden evlenelim diye
Cocuklari birakacagun biri varsa calisiliyor kanka sorun olmuyor
Boşandım 2 sene oluyor çok mutluyum tavsiye ediyorum kötü erkeklerden erkenden kurtulun düzelmezler
Yaşınızı öğrenebilir miyim evinizde neden huzur yok normalde tartışıyor muydunuz
Boşan babuş sen de kurtul Divorce'a emek verenler de mutlu olsun.. Ayrıl :)
Gel anlat bakim neyin var neden bukadar yıprandın
baban gile niye gidemiyosun tam olarak
Çözüm yolu aramalısın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?