Ben ediyorum buna da şükür diyenler açlık çekiyor burada keşke bir batı ülkesinde doğsaydım en azından ekonomisi güzel bir hayat yaşardım ne şans ki buradayız
3 ay
Coğrafya çok güzel de insanı insan değil memleket burada olacak oralara gidip istihdamı orada sağlayacaksın en iyisi o istediğin zaman gelcen köyüne vs
Cografyanın hicbiryerinden kendi halkı faydalanamıyor😂
Öyle bir hazır yiyiciliğe devşirildi ki ben Trabzonluyum fındığı değersizleştirdiler kendin ekip biçip yersen bizim oralar mükemmel hatta bence ülkenin çoğu yeri bu konuda iyi ama işte gel gör ki inek boku gören ıyy bu ne diyip sütünü seve seve içiyor
Dogru 20 yaşındayım ne antalya ne bodrum gördüm bu gidişlede göremicez gibi😂
Oraları görmemen çok bişey ifade etmiyor. Keza görürsün de mesleğini eline al biraz birikim yap istediğin yere gidebilirsin aile evinde asgari ücretle çalışsan bile ama net bir yozlaşma katmaktan başka bişey sadece instaya post olur
Hedeflerini erasmus tutsan kapılar o zaman açılır
Elbette şartlari imkanlari daha iyi olan yerde yaşamak lazim.. Türkiye içinde bile küçük şehirde yaşam imkanlarıyla istanbuldun yaşam imkanları çok farklı.
Bunun dışında yorum yok.. huysuz sıkıcı ve mentali bitik insanlar avrupada yaşasalar, orada da mutsuz olmayı başarırlar. Mesele nerden yaşadığından çok nasıl yaşamayı tercih ettiğin aslında...
Genel bakarsak oranın insanın yüzde belki 10 luk kısmı mutsuzdur buradakilerin cogu aclık sınırının altında yaşayıpta halerine şükür eden insanlardan oluşuyor
Bazen insan biraz emeğinin karşılığını alabilmek değer ve liyakat görmek ya da kaostan uzaklaşmak isteyebilir Yani herşeye sadece para gözüyle bakmamak gerek O yüzden bazen istediğim oluyor
Seyma senin yaşında bu düşünceler çok yoğun olabiliyor 🌿 20 yaş insanın hayatı sorguladığı bir dönem. Ekonomik zorluklar moral bozuyor bunu anlıyorum 💔 Ben de zaman zaman başka bir yerde doğsam nasıl olurdu diye düşündüm. Ama şunu fark ettim, insanın huzuru sadece ülkeyle gelmiyor. İçindeki güç, kurduğun bağlar ve attığın adımlar çok belirleyici 🌸 Umudunu küçük hedeflerle büyütmeye bak 💪✨
Cevap
8Cevap
Bati ulkesinden selamlqr. Ekonomiside refahida yerin dibine batsin. Her ulke ayri guzel. Burdaki hayata elini verdin mi kolunu kaptiriyorsun. Keske seni getirip amerikada 2 ay calistirsaydim. Arkana bakmadan donerdjn. Para var mi evet. Ama hayat var mi hayir. Yalnizmisin evet. Kafam daima memlekettemi evet. Vatandaslik icin 1 yil kaldi. Pasaportu aldigim gun baglasan durmam buralarda.
Batıya gitsen ne olacak bu şikayetçilik olduktan sonra orada da bir süre sonra şikayet edecek bir şey bulursun
Ne bulabilirsin mesela kanka ay sonumu😂
Sağlık sistemlerinde ki pahalılık
Belediye içlerindeki bıktıran yavaşlık
En ufak hatanda kesilen cezalar.
Alışık olmadığın disiplin
Bürokrasi
İnsanların soğuk ve ırkçı tavırları
Seni ikinci sınıf insan olarak görmeleri
Belliki hiç yurt dışı görmemişsin. Dünyayı sadece elindeki telefondan gördüklerinden ibaret sanıyorsun. Ama kafanı değiştirmeden nereye gidersen git mutlu olamazsın. KANKAAAA
keşkelerle olacak iş değil yerini kabul edeceksin.
Hayır, ona buna kızıp ülkemi terk etme nefret etme gibi düşüncem olmaz
Yurt dışına gidebilirsin ben gidecem yolları öğrendim resmi olarak gitmeyi demiyecem olmasa Sırbistan üzerinden kaçak gidecem hedef İsviçre burdan sıkıldım işimde iyi ama yaşımız genç gidelimki ilerideki nesillerimiz mutlu olsun
Boy kg kac cok mu zayifsin
Batidayiz zaten
Nerelisin
Ülkemi seviyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?