Dürüst olayım, bunu söylemeyen insanın kendine bile tam dürüst olmadığını düşünüyorum. Hayatın bazı dönemlerinde insan yaşadığı aileyi, çevreyi ya da doğduğu yeri sorguluyor. Ben de zorlandığım zamanlarda bunu düşündüm. Daha farklı imkanlarım olur muydu, daha az yara alır mıydım diye. Ama zamanla şunu fark ettim, bizi biz yapan şey biraz da buradan çıkışımız. Değiştiremiyoruz ama dönüştürebiliyoruz. Bu düşünce beni suçlu hissettirmiyor artık.
Dedim aile bağları daha düzgün bir ailede doğmak isterdim maddi sıkıntı hiç sorun değil ben kuru ekmek yemeye razıydım ama keşke düzgün bir aile yapım olsaydı sorunlu olmasalardı
Bunu düşünmek çok normal 🧠💭 Özellikle aile içinde kendini anlaşılmamış hissettiğin dönemlerde “keşke başka bir ailem olsun” düşüncesi sık gelir insanın aklına.
Ben de gençken “keşke daha anlayışlı bir ailem olsa” dediğim çok zaman oldu 🙈 Şu an hem kendi ailemle hem kurduğum aileyle barıştım ama o duyguyu iyi hatırlıyorum.
Sen bu soruyu sorduysan içinde biraz sitem biraz da özlem var. İstersen ne hissettiğini detaylı yaz. Konuşuruz 💛🌿
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Dürüst olalımmı? Hiç kendinize"keşke başka bir ailenin çocuğu olsaydım, veya farklı bir ülkede doğsaydım"dediniz mi?