Amerika ya da Avrupa'da doğduğun için Hristiyansın. Arabistan ya da Endonezya'da doğduğun için Müslümansın. Japonya ya da Çin'de doğduğun için Budistsin. Hindistan'da doğduğun için Hindusun. İşte bunlar hep Coğrafya... Başka bir ülkede doğsaydın, kuşkusuz bir şekilde şu an bağlı olduğun aynı inanca sahip olur muydun?
Farklı bir ülkede doğmuş olsaydınız?
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Saçma. Avrupa'da, Amerika'da çok sayıda müslümanlığa dönen var. Keza müslümanların çoğunlukta bulunduğu ülkemizde de deist, ateist ya da hristiyan... olanlar var. Yani anne-babamız bizi belli bir inanç doğrultusunda yetiştirmişse bile sonradan inandığımız değerleri sorguluyor ve bir karara varıyoruz. Ben Hakikat Kitabevi'nin kitaplarını okuyunca hakikati öğrendim, İslam'a hayran oldum. İslam'ın dışındaki inançların batıllığını kavradım. Bu kitapların onlarca dile çevirisi de mevcut. Başka ülkede doğsaydın demek kaderin başka şekilde cereyan etseydi demektir. Başka ülkede doğmuş olsam bile bu kaynaklara kavuşmuş isem seve seve müslüman olurdum.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
hz muhammed görse imana gelir kardeş biraz abartıyorsun :D :D
Nerede doğarsam doğayım, fikirlerim ve görüşlerim aynı olacaktır 'Ateist' hangi toplum kültüründe yaşarsam yaşayayım yine aynı 'Ateist' çok dindar bil ülke olsa bile, onların arasında kaybolurum, onlara ayak uydururum. ama içimdeki fikir yine aynı olur 'Ateist'
Ya of ben de bundan bıktım ya. Adam amerikalı amerikada doğmuş büyümüş hristiyan doğmuş araştırıp müslüman oluyor hala neyin kafası bu? Her insanın içinde bir tanrı arayışı vardır zaten Allah sonradan araştırıp müslüman olan insanlara en büyük hazineyi vermiş.. Maşallah dört dörtlük müslümanlar hatta. Biz lafta müslümanız.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
peki oran kaç amerikada doğup müslüman olan? işte böyle yorumlar yaparak ne kadar embesil olduğunuzu gösteriyorsunuz..
Başka ülkede aynı anne babanın çocuğu olarak doğardım yine beni ben yapan genler sadece benim annem ve benim babamda.. ❤ o yüzden inancım da fıtratım da farklı olmazdı belki annemler türkiyeye dönmeselerdi almanyada daha disiplinli bir hayatım olabilirdi. Şu an çok gevşek ve üşengeç bir hayatım var..😝😁
ben almanyada doğdum hristiyanmiyim? o ne bicim soz orda burada dogdun sen şusun.. baska bir yerde dogdun diye dinini, geleneklerini vs. hepsini yok mu saymak zorundasin? ne saçma ve üstünkörü bir paylaşim..
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
cünkü müslüman bir ailenin cocuğu olarak doğdun bu yüzden müslümansın.. eğer sen almanya'da hristiyan bir ailenin cocuğu olsaydın ve akrabaların cevren hep hristiyan olsaydı sende hristiyan olurdun..
Soranlara evet muslumanim diyorum cunku allahin varligina ve birligine inancim sonsuz. Ama namaz kiliyor musun diye sor hayir kilmiyorum. çünkü hepimiz sozde muslumaniz. Ve eminim hıristiyan bir ülker doğsaydım hıristiyan olarak kalırdım.
Hayır sonradan müslüman olan yabancılar var. Ayrıca ben daha müslüman olmadığı için idam edilen biri görmedim. Genelde hakaretten felan idam ediliyorlar
Hindistan'da yaşayan herkes budist değil kardes müslüman da yaşıyor.. ve çoğu insan da islamiyetı görüp tanıyınca kabul ediyor özellikle Türkiyeye gelen yabancı arkadaşlarimin çoğu seçti islamiyetı
Oralarda doğup dinini değiştiren hiç mi insan yok. Her şey sana kalmış, körü körüne din yaşanmaz. Araştırıcaksın, eğer araştırırsan her zaman sana doğru gelen dini bulursun nerede doğarsan doğ.
En İyi Cevaplar