Sürekli kusur bulan kaynanaya karşı mesafe mi koymalı yoksa idare mi etmeli?

Yurt dışındayım. Türkiye'deki kaynanamı yalnız yaşadığı için günde 3-4 defa arıyorum. Sırf yalnızlık çekmesin diye. 10 senedir bu böyle. Torunlarının her anını gösteririm mesela. Nasıl büyüdülerse her şeyine şahit oldu. Yedikleri yemekten tut, altını değiştirmeye kadar asla abartmıyorum. İlk adım mı attı “aa dur annem de görsün” bi kelime mi öğrendi? Düştü mü? Kalktı mı? “Aa dur annem de görsün” eşimden önce ben aradım hep.. ama son zamanlarda hiç arayasım yok çünkü fark ettim ki sürekli kusur arıyor. Sabah kalkmışım gözümü yeni açmışım, arıyom ilaçlarını almış mı diye sormak için, onun gördüğü şey çocuğumun saçını henüz toplamamış oluşum, çocukların evi dağıtmış olması.. bu tür şeyler.. dün çocuğum kalemle yüzünü boyadı ve uyuya kaldı ben de uyandırmadım, bugün o boya gitmemişti çünkü oruçtum uyudum yani mükemmel değilim. Hemen oğluşunu aramış demiş ki o çocuk 3 gündür yıkanmadı git de bir yıka 😅 yani daha neler neler var buraya sığdıramam. Kocam da biraz anneci.. kocama git yıka deyişini kocam geldi bana gülerek anlattı ama genel olarak anneci biri. Annesi oradan arayıp hiçbir şey demeden bizi kavgaya tutuşturabilir yani öyle bir kabiliyet.. Bana kalsa asla aramıycam, umursamıycam.. ama eşimin abisi benim öz abim değerinde.. yemin ederim eşim için de aramıyorum artık abim için arıyorum.. onun hatrı için.. siz olsanız napardınız? Yani sizce ne yapmalıyım? Nasıl bir tavsiye verirsiniz?

Güncellemeler
3 ay
Bugün kaynanam eşimi aradı ve abimizi şikayet etti 😅 abimiz annesiyle yeterince ilgilenmiyormuş. Abimde akşama annesine uğramıştı dönüşte bana mesaj atmış “saatlerdir ordaydım aramadınız hayırdır? Böyle olmuyo” diye.. kesin ona da bizi kötüledi 😅 az çok olanları çözebiliyorum artık 😆 ve bu sayede acıma duygum sıfıra iniyor.. geçen seneye kadar bana üzülüyom dediğinde kahr olurdum gurbette onun için üzülürdüm. Meğer her şey bir yansıtmaymış.. 1 sene boyunca üzülmekten erimiştim oysaki.
Sürekli kusur bulan kaynanaya karşı mesafe mi koymalı yoksa idare mi etmeli?