Sizi en çok çeken, en çok üzen, en çok bağlayanları paylaşırsanız çok sevinirim.
3 ay
Sizi en çok çeken, en çok üzen, en çok bağlayanları paylaşırsanız çok sevinirim.
Sırf aynı asansörü paylaştı diye adamdan şikayetçi olup hapse attıran kadınlar veya cami hocası bana tacizde bulundu diye şikayet edip adamı doğrudan hapse attıran. Veya aiık olduğu öğretmeni kız öğrencisine yüz vermedi diye öğretmenim beni taciz etti diye şikayet edip öğretmeni hapse attıran kadın hakları haberkeri beni çok ürkütmüştü. Bir kadın erkeği taciz etse erkek şikayet etse şahit isteniyor ama erkek kadını taciz etse ya da etmese fatketmez kadın şikayet eder etmez şahide getek kalmadan hapis... adaletsiz dünya
Kizlar soruyor sayfasi ne zaman bu kadar cinsiyetci oldu bilmiyorum, ama bu sorum kadin haklari uzerine. Bir feminist olarak dediklerinize katiliyorum, lakin dogru yer burasi degil. Taciz iki cinsiyete de suctur, tecavuz de, isim karalama da. Umarim erkekler hakkindaki postlarda da kadinlari etkileyen olaylari konusuyorsunuzdur.
Açıkcası suçun kadını erkeği yok suç suçtur. Kadın cinayeyleri diye diye hem eşitsiz bir toplum ve algı oluşturuluyor hem de erkekler ciddi anlamda karalanıp kadınlar aklanıyor. Ama şu göz ardı ediliyor , erkekler kadıblara göre daha çok öldürülüyor kadınlara göre daha fazla şiddet görüyor ve erkeklerin bu hayatta yaşaması kadınlara göre daha zor gerçek bu. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği kanunen de kadının lehine verilmiş durumda. Ben burada ne kadınları savunurum ne erkekleri. Haklının hakkını vermek lazım yani adil olmak lazım gerisi gerçekten hikaye
Azracığım bu konuda her haber insanın içine dokunuyor 💔 Ben en çok kadın cinayetleri ve şiddet davalarında ceza indirimleri haberlerinde sarsılıyorum. Bir kadının yaşam hakkının tartışılır hale gelmesi beni derinden üzüyor. Bir de genç kızların eğitimden koparılması içimi acıtıyor 🌸 Senin yaşında hayallerin desteklenmesi gerekirken engellenmesi insanı düşündürüyor. Kadının güvende ve özgür olduğu bir toplum hayal ediyorum 💜✨
Cevap
3Cevap
Haber takip etmiyorum uzun süredir, can sıkıcı şeylerden başka bir şey yazıldığı yok.
Uzun zamandır haber takip etmiyorum sosyal medyada görürsem belki
Var mida hak
Nafaka mevzusu. Resmen erkek sömürüsü
Konu bu degil. Ayrica tek derdiniz o, bi yorum yukarda taciz, tecavuz cinayet konusuluyor diyorsunuz ki "ama eski karima cocugumu yetistirsin diye para veriyorum" git bi kosede agla ya. Benim akrabalarimda karisini calistirmayip bosandiktan sonra 3 cocuklu birakip nafaka vermemis var, kendi babam nafakami vermeyip borclarini anneme kitledigini biliyorum. Nafaka vermek istemiyorsan evlenme gec. Kadin olarak yolda yururken tedirgin oluyoruz, birak evlenirsek kocamiz iyi insan kalir mi derdini.
Ben hiç verilmesin demiyorum. Verilebilir ama belli bir süre için verilsin ömür boyu nedir yahu
Tekrar, konu bu degil. Butun saygimla, derdinizi * yani. Ben diyoru ki kadinlar var olmaktan korkuyor, kendi evinde tecavuze ugrayan kadinlar var. Hala diyorsunuz ki omur boyu nafaka. Kadinlarla ilgili uc bes sikayetiniz var, bokunu cikartiyorsunuz.
Üç beş şikayet dediğin şeyler erkeği hem maddi hem manevi olarak sömürüyor. Sistematik olarak erkeğe yapılan ruhsal baskıları nereye koyacağız? Bu üc beş şikayet yüzünden hiçbir erkek evlenmiyor. Mesele şikayetin azlığı değil uğratttığı yıkım. Arkadaşının kocasıyla yatıp kalkanlar, birçoğunun paraya olan k*pekliği, bu liste daha uzar gider. Ya bir de erkekten nafaka alıp başka biriyle imam nikahı kıyıp dost hayatı yaşayanlar var. Aynen haklısın üç beş dert...
Kadın hakları yoktur insan hakları vardır.
Haklisin, bu sadece kadin haklari uzerine olan bir kagit olarak ona odaklanmak istiyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?