Sırf inancım yüzünden bana aşağı bakıyorlar ne yapabilirim? Kendileri Almanya'da yaşıyor
3 ay
Takmamalısın. Bazılarının sevgi kelebeği, çağdaş vesaire görünmesi gücü yeterince ele alamadıkları içindir. Yeteri kadar kalabalık ve güçlü olunca bu din, iman, Alevi, Sünni dinlemez. Herkes sapıtır.
Evet
İnancın yüzünden dışlanmak can yakar biliyorum 💔 İnsan en çok aileden kabul görmek ister. Senin seçimin kimliğinin bir parçası ve buna saygı duyulması gerekir 🌿 Kimse inancın üzerinden seni küçümseyemez. Mesafeni koruman çok kıymetli. Almanya’da yaşıyor olmaları seni etkilemesin. Gerekirse iletişimi sınırla ve kendini koru. İç huzurun her şeyden önemli 🕊️ Seni olduğun gibi kabul eden insanlarla bağını güçlendir 💛
Cevap
6Cevap
ben bir alevi olarak soyle diyebilirim baskalarinin senin hakkinda ne dusundugu senin inancini etkilemez senide etkilememesi lazim. fazla kafaya takma. bu seninle hak arasinda kimse birsey diyemez. mesela ben oglumu sunnet ettirmedim bazi insanlar tepki gosterdi kimisi de saygi duydu. ama ben tepki gosterenlere hic takilmadim ve baskalari ne dusunucek diye ogluma boyle bir sey yasatmam. sende baskalirinin ne dedigine bakma.
Ama ailemde oldukları için bir süreden sonra psikolojik hasar bırakıyor
anliyorum araya mesafe koyabilirsin

Yetis ya ali
Sünni ile ne farkın var da zorbalıyorlar. Bu zorbalayanlar dinin temsilcileri mi, salla gitsin...
Aleviler zorbaliyor
Alevi olunca ne oluyor sünni olunca ne oluyor. Allah birdir ve biz sadece garip bir kuluz. Ateistler zorbalıyor desen anlarım bak, onlar inanmıyor :)
Böyle zorbalamak yanlış ya nesep önemli degil bence
Aynen öyle işte önemli değil ama anlamıyorlar ve bana aşağı bakıyorlar
Bazılarına laf anlatmak aşırı zor
Bide en az 60 70
Kisiler ben napic
*
Oha ya :) kaçış yok desenem
Şafilik inanç sistemi değil kanka
Knk diyorum ki Alevi kuzenlerim beni zorbaliyor Şafii olduğum için
Aynı şey cahilsin
Sen de İran'a taşın, rahat et
Ne fark eder hepinizin gireceği yer aynı mezar