Müslüman değilim ama bunu tabikide şu an yaşımdan dolayı (19) aileme bağlı olduğumdan söyleyemem. Kabul de etmiyorlar konuşmalarımdan anlıyorlar. Gusül konusunda da baskı yapıyolar annem başta sadece biliyordu almadığımı ben almam deyince babam da duydu tam rezillik. Neyse bu durumu nasıl aşabilirim özgür olana kadar alıyorum abdest diye yalan mı söylesem bilemedim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(18-24)+1 yılFacebook'tan bir arkadaşla konuştuğumda kendisinin de 2 yıl ateist olduğunu ve ateistlerin %99'unun mal olduğunu söylemişti. Çocuk, ateist olduğunda durumunun çok vahim olduğunu ve madde kullanmaktan vücudunun beter olduğunu söylemişti. Sonradan Müslüman olduğunu söylüyor ve gayet memnun. Paylaşımlarından da bunu belli ediyor. Ama ben karışamam sana kardeşim. Herkesin inancı kendine fakat dönsen iyi olur. Bence almazsan bile alıyorum de ailene. Ama gittiğin yol yol değil. Lütfen ters bir yorum yapma gericisin falan diye. Gerici değilim. Tonla kitap okudum, İncil'i, Tevrat'ı okudum. Teşekkür ederim
053 Yorumla
Soran+1 yılÖznel yorum yapıyorsun ama bu nesnelmis gibi konuşuyorsun bana gorede sen boş biseye inaniyosun kim doğru kim karar verecek ki
Cevap sahibi+1 yılSence neden boş mesela? Ailenin İslami yapısına bakarak İslam'a suç bulabilir misin? Mesela neden bir Tanrı yok sence? Veya gördüğün kusurlar neler? Hiç Kur'an'ı ince ince okudun mu?
Soran+1 yılBen tevrati incili kuranı okudum bukadar diyin aileyle alakası yok
Soran+1 yılBen ateistim demedimki neden tanrı yok diyosun 🤣 Ben İslam gerçek değil dedim
Cevap sahibi+1 yılAnladım. Ama İslam'ın gerçek olmadığına dair bir kanıtın var mı? Mesela sana Hz. Osman döneminde yazılmış bir Kur'an'la günümüzdeki bir Kur'an'a karbon testi yaptıklarını ve o dönemdeki Kur'an ile bugünkü Kur'an'ın aynı ve harf dahi değişmemiş olduğunu söylesem güzel olur mu? Veya dinimizin bilim karşıtı olduğunu söyleyenlere karşı (senin için konuşmuyorum) İslam Rönesans'ı ile alakalı güzel makaleler tavsiye etsem olur mu?
Soran+1 yılEğer dediğin gibi karbon testi yapıldıysa aynıysa bu hiç inanmayacagim anlamına gelir bukadar rahatsız edici bir inanç değişmemiş demekki
Soran+1 yılMesela örneğin babam inançlı bir müslüman Kuran'da hoş olmayan ayetleri gösterince yalan Araplar değiştirmiş derdi demekki değiştirmemisler hep rahatsiz ediciymis
Cevap sahibi+1 yılO da babanın suçu. Mesela hangi ayetler seni rahatsız ediyor? Tefsirlerini okudun mu?
Cevap sahibi+1 yılSeni ne bu kadar soğuttu acaba.
Soran+1 yılEvet okudum tefsirli okudum gayette hangi ayetler olduğunu soylemem rahatsızlığımi geçirmez benim karakterine ters ayetler var
Cevap sahibi+1 yılUsta söylemem dersen haksız çıkarsın. Söyle ki bende cevap vereyim. Bu durumda tartışmaktan kaçarak haklı çıkamazsın.
Soran+1 yılDemek istediğim çok var. Bir tane değil ki. Mesela okurkan daraliyorum sürekli negatiflik var yok yanacaklar yok perişan olacaklar negatif bir tanrı figürü var insanları otekilestiriyo sanki hristiyani yahudiyi başka biri yaratmış gibi davranıyor. Kadını asagiliyor. Yetmezmi
Soran+1 yılÇok eşlilik var. Hemde sadece erkeğe kadına sen bitaneyle yetin kocana bağımlı ol ama eşinin 4 tane hakkı var diyor. Benim hayata bakışım karakterim kendim bunu kabul edemez
Cevap sahibi+1 yılUsta demişsin ki sürekli negatiflik var. Hepsini okuduğunu düşünmüyorum, çünkü okusaydın vadettiği güzelliklerden de bahsedersin. Kadını aşağılıyor diyorsun da nerede?
Cevap sahibi+1 yılGünümüzde kızlar kucaktan kucağa atlarken, Allah'ın onlara bağışladığı vücudu onlarca erkekle paylaşırken neden bu çok sevgililik vs. olmuyor da özgürlük oluyor?
Soran+1 yılSorun da bu zaten kucaktan kucağa atlıyor diyosun bunu erkeklerde yapıyor ama erkeğe tepki göstermiyor 4 tane hak veriyor ama kadın sadece 1 kocası olacak ve ona itaat edecek. Sorun eşitsizlik. Tek eşlilik yok Kuran'da. 21. yuzyilda yaşayan aklı başında insan böyle çok esliligin vs olduğu bı inancı benimsemez. Bizim insanımızın benimseme sebebi anneden babadan gelmesi mecburen inaniyoruz
Soran+1 yılErkek rahatça istediğini giyerken kadın tesettürlü olmak zorunda cinsel kimliği zedeleniyor kadının. Bu kucaktan kucağa atlamak değil olay bu degil. Bı insanın cinselliğini reddedersen o kişiyi soyutlamis olursun
Cevap sahibi+1 yılUsta İslam'da 4 tane evleneceksin diye bir zorunluluk yok. Bir sürü sahabe tek evlilik yapmıştır lütfen yapmayın. Dediğin gibi erkeklerde kucaktan kucağa atlıyor ben kız olsam öyle bir erkeği 10 kilometre yakınımda tutmam. Bu arada erkek kıyafette özgür değil. Diz yukarısı erkek için haramdır. Sen çevrene bakıp yorumlama lütfen. Hangi ayette yazıyor erkekler her şeyi giyebilir, turistik bölgelerde üst bedeni ful açık gezebilir diye?
Soran+1 yılİlk önce okuduğunu anlamamalisin evet zorunluluk yok ama Allah böyle bir HAK vermiş. Ama kadına böyle bir HAK yok. Bilmem anlatabildim mi. Olay hakkın bı tarafta olup diğer tarafta olmaması hicbi inanç çok eşli olmak zorundasın demez sana müsaade eder rahatsız edici de bu erkeğe müsade ediş zaten. Ve bu da hadiste değil bizzat ayette yazıyor yani hakkı olduğu.
Soran+1 yılOkuduğunu anlamalısın demek istedim klavye duzeltmis
Soran+1 yılOyuzden yine söylüyorum Türkler İslam'a inanacak bir toplum değil Kur'an'a değil o zamanki hoşgörülü müslümanlarin yasayisina bakarak müslüman oldular. şu an gençler zaten inanmıyor hangi arkadaşıma ayetleri okutsam şoka girer ben böyle yazdığını bilmezdim der. Tamamen gelenek olarak aileden görülerek devam edilen bişey İslam şu an Türklerde. Gençler için soyluyorum
Cevap sahibi+1 yılYooo çevremde tonla abdestli namazlı gençler var. Yine genelleme yapmışsın.
Soran+1 yılGençlerin hepsi demedim. Yaşlılardan ziyade gençlerde baskın demek istedim. Yeni nesilde baskın en çok
Soran+1 yılDiyceklerim bu kadar yetmiştir herhalde empati yapmaya.
Cevap sahibi+1 yılSen bilirsin kardeşim. Senin tercihin, ama manevi çöküntü içinde kaldığın zamanlar olabilir. İnşallah dönersin çünkü dönüşü olmayan bir yola giriyorsun. En azından ben bir Müslüman olarak görevimi yapayım. Uyarayım, gerisini Allah bilir.
Soran+1 yılManeviyat sadece İslam'la olmaz ki benim de inancım var tanrıya inanıyorum mesela
Cevap sahibi+1 yılMesela sana her gün 21 Amerikalı savaş gazisi intihar ediyor desem inanır mıydın? Bunlar da Tanrı'ya inanıyor ama maneviyatları yok. Biz de olsa ölürsem şehit, kalırsam gaziyim ve ne mutluyum deriz. Bunlar da o yok. Maneviyatı en güçlü din İslam'dır. Hiç mi yabancı yazarların bu konuda ne düşündüğünü okumadın? Bence okumalısın.
Soran+1 yılBu bir kendini avutma şekli bence. Yani ölürsem şehit kalırsam gazi olayı gaza getirmek amaçlı yapılan birşey. İntihar örneği vermen saçma. İnsan o noktaya geldiyse emin ol neye inandığı umrunda olmaz o noktaya gelmişse yapabilir. İslam ülkelerinde Norvece göre intihar oranı düşük biliyorum. Bunun sebebi insanların rezilliğe alışmış olmaları. Yani Orta Doğu'da herturlu rezilliğe alisip olgunlaşmışlar. Norveçliler ise hassas insanlar. Bunun dinle pek bı alakası olduğunu dusunmuyorum. Benim maneviyatıma gelirsek İslam'a ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum zaten doğaya saygı duyan her varlığı eşit gören bir inanca inanıyorum. ( Bunlar İslam'da yok demiyorum sadece benim inancımda da var demek istiyorum)
Cevap sahibi+1 yılKendini avutma şekli veya gaza getirme değil. Her gaza geldiğimiz savaşı da kazanmıyoruz yani. Ama bu tarih boyunca böyledir. Diğer dinlerde de vardır fakat İslam'da bir başkadır. İnsan o raddeye geldiğinde yapar diyorsun da inancı sağlam bir Hristiyan, Müslüman veya Yahudi zaten yapmaz. Ortadoğu ülkelerinin rezilliğe alışmayla alakası yok. BAE, Kuveyt, Katar, Bahreyn vs. yüksek gelirli insanlar. Hatta bir Norveçli'den de daha rahat yaşıyorlar. Bunun maddiyatla alakası illaki var fakat inanç çok önemli rol oynar. Bu arada senin dinin ne?
Soran+1 yılŞamanizm (Göktanrı). İkisi de aynı şey aslında benzer. Din değil buarada inanç biçimi
Cevap sahibi+1 yılHhahahahahahhahaha Şamanizm o da güzel ve benzer dinler de Allah'tan Şaman'sın yani. Deistten, ateistten iyidir.
Soran+1 yılNiye güldün anlam veremedim 🤣 Şaman değilim şaman din insanına deniyor. Ayrıca İslamiyet'e Şamanizm benzemez Şamanizm yani Türklerin eski inancı çoktanrici bir inanç. Çoğu kişi bilmez bunu
Cevap sahibi+1 yılKardeşim şaman derken o dine inanan anlamında dedim. Ama şunu anlamadım Şamanizm ile Göktanrı dinleri farklı değil mi? Şamanizm'de farklı Tanrılar olabilir fakat Göktanrı dininde tek bir Tanrı var diye biliyorum. Hem dininin sorumluluklarını yerine getirebiliyor musun?
Soran+1 yılGüzel soru. Şöyle ki Şamanizm de ve Göktanrı inancında Tanrıya herhangi bir sorumluluğun yok. Zaten din değil kitap ya da peygamber yok. Belirli yazılı kural yok doğaya ve hayvanlara kısaca Tanrının yarattıklarına saygı duyuyorsun. Evet Tanrı için kurban kesiyorlar Göktanrı inancında ama sadece Tanrı için değil başka ayinlerde ataruhları için de kesiliyor. Demek istediğim şu ki İslamdaki gibi Tanrı senden kurban vb bişey taleb etmiyor ayın amaçlı kendileri sunmuş bunu ki sadece Tanrı için kesmezler. Ruhlar (İslam'da cin ) için de keserler. Yani İslam'la büyük fark var Tanrı bu bahsettiğim inançlarda senden bişey talep etmez İslamdaki gibi. Tek tanrı çok tanrı olayına gelirsekte iki inançta çok tanrıcı bir inanç. Herşeyin yaratıcısı bir Tengri var. Tengri Kayrayı yaratıyor ki bu da Tanrı. Kayra da diğer tanrıları yaratıyor. Bu tanrılar İslamdaki melek gibi tek fark Tengri onlara bağımsız olarak yaratma hakkı veriyor. İşte bahsettiğim kurban olayında onlar için de kurban kesilir. Tanrıça da var mesela adı Umay Ana. Ataerkil bir inanç değil biraz kadın ön planda. Mesela şamanların kadın olanı daha güçlü görülüyor. Şaman o inanca inanan değil İslamdaki imam gibi düşünebilirsin din insanı yani. Ya da rahip gibi.. Dünyaya tanrı tarafından ilk gönderilen şaman kadın ayrıca.
Soran+1 yılKısaca biz İslam'dan önce kadına değer veren Anaerkil bir yapıdan İslam'a geçip Ataerkil olarak 360° dönmüşüz.
Cevap sahibi+1 yılPeygamberimiz (s. a. s) de okuduğum hadis-i şerifte şöyle buyurmaktadır: “Biliniz ki, sizin, hanımlarınız üzerinde hakkınız olduğu gibi, hanımlarınızın da sizin üzerinizde hakları vardır”
Cevap sahibi+1 yılSen başka bir dine de geçebilirdin fakat sanırım biraz sorumluluktan kaçmak amacıyla Şamanizme geçtin.
Soran+1 yılİslam'da sorumluluk var da ne olmuş Tükiyede çoğunluk namaz kılmazlar. Sen sorumluluktan kaçtın demişsin ama asıl zor olan inanmamak bence. Çünkü Türkiye'de çoğunluk müslüman ve ben inanmıyorum diyince yargılanıyorsun. Birçok arkadaşım inanmamasına rağmen bunu kimseye söylemiyor çünkü cesaretleri yok. İnanmak daha rahat ve kolay uyumsuz olmamış olursun. Birde senin gibi bazı insanların Müslüman olmayanlara "e tabi İslam zor geldi sorumluluk istemedikleri için bırakıyorlar dini" demeleri beni benden alıyor. Bu yanlış düşünme tarzınızdan geliyor bence çünkü size göre bir insan anne babası inanıyor diye geleneğe uyarak itaat etmeli. Ve kimse İslam'ı mantıksız bulamaz ha şayet müslüman değilse ona zor gelmiştir inanmama gibi bir durumu yok çünkü beyni yok diye düşünüyorsunuz herhalde. Birde kendinizle çok çelişiyorsunuz çünkü bir insan sallıyorum hristiyanken İslam'a geçtiyse bu sizin için harikadır. Ama reddettiyse şayet ozaman o kişi tembel. Kendi adıma konuşayım ben bir müslümandan daha çok inançla haşır neşirim. Şamanik meditasyonlar ve astral seyehatler yapıyorum ve bunlar İslamdaki namaz süresinden daha uzun süren şeyler. Ayrıca böyle bir sorumluluğum olmamasına rağmen yapıyorum çünkü iyi hissediyorum ve doğru olduğunu düşünüyorum. Yani cehennemle korkutuluyor olmamama rağmen yapıyorum dikkatini çekerim. Verdiğin kadınla alakalı hadis örneğinde de işine gelen yeri atmışsın bana sanki benim beynim yokmuşta hemen havada kapıp ona inanacakmışım gibi. İslam kadına değer veren bir inanç degil. Gerçekten benim gibi dürüst insanlar ancak bunu söyleyebiliyor. İslam'da kadını korunması gereken naif bir kuşmuş gibi gösteriyor böylece kadını kocasının yanında pasif hale getiriyor. İslamdaki cinsel ayetler bile erkekler için biliyor muydun? Kadın sadece bir obje. Kuran'da erkek cinsellik için çağırdığında kadın kabul etmezse melekler sabaha kadar ona lanet okur yazar. Sadece erkeğin gücü sadece erkeğin cinselliği hep erkek erkek herşey erkek.
Cevap sahibi+1 yılOrtaçağ Avrupası ve Arap Yarımadasında kadına verilen değeri araştırmanı öneririm. İslam'dan önce Arapların kız çocuklarını gömmelerini bilirsin. Bir de İslam Rönesans'ında kadına verilen değeri ve çıkan kadın bilim insanlarını da araştırmalısın. Sence kadına biz Türkler ve gerçekten inanan Müslümanlar mı yoksa medeniyetin mihenk taşı Avrupalılar mı değer vermiş? Veya ''Cennetin annelerin ayağının'' altında olacak denmesi ve biz Müslümanlar için en kutsal şeylerden birinin kadınların ayaklarının altında olması ne kadar güzel ve hoş değil mi?
Soran+1 yılTamamen cahilsin. Cennet annelerin ayaklarında cümlesi kadın için değil anne içindir her kadın anne değildir. Kusura bakma ama zaten erkekler sadece soyadını veriyor bakmıyor bile çocuğun herşeyiyle kadın ilgileniyor bir zahmet öyle olsun. Soyadını bile vermeyi hak etmiyor erkek bakmadığı için.
Soran+1 yılAyrıca anlamak istemediğin nokta şu senle aramızdaki fark benim Kurandan senin insanlardan örnek vermen. Benim rahatsız olma sebebim ertafima bir insan olarak baktığımda (İran yemen Arabistan vs) ilk basta şöyle derdim inançlı olduğum zamanlarda "Kuran mükemmel insanlar kusurlu uymuyor yoksa uysalar kadın o ülkelerdeki gibi rezil olmazdı" böyle düşünürdüm. Tamamen inançlı bir şekilde Kuranı okumaya başlayınca hayatımın şokunu yaşadım kadınların İslam ulkelerinde şuanki rezilliklerinin sebebinin bizzat kendi kutsal kitapları olduğunu anladim
Cevap sahibi+1 yılŞimdi de cahil olduk öyle mi? Devlet yeni bir yasayla kadının kendi soy ismini taşımasına da müsaade ediyor. Ve ayrıca şunu da ekleyeyim, ülkemiz nüfusunun yarısına yakını asgari ücretle çalışıyor. Evine akşama kadar helal ekmek kazanmak için çalışan, maden ocaklarında kirden yüzleri tanınmayan, şantiyelerde elleri patlayan, vatani görevde ayakları parça parça olan vs. daha bir sürü ağır işlerde aktif olarak ve büyük bir çoğunlukla erkeklerin çalıştığını düşünürsek, çocuklarına bakmak annenin görevi midir yoksa akşama kadar poposundan kan akan erkeğin görevi midir Allah için. Şamanizm'e inandığını söylüyorsun fakat çocuklara annenin bakması gerektiğinin ve yetişitirilmesinde ve büyütülmesinde annenin sorumluluğunun olduğunu bilmiyorsun ne yazık ki. Hem bu bir töre ve gelenektir. Bunu bilmeden nasıl o dine geçtin anlamadım.
Yazdıklarımdan neden bir şey kapmadan kendi kendine çalıp oynuyorsun? Arabistan, Yemen ve İran'ı örnek vermişsin de şeriatın hangi türünün var olduğundan haberin yok kardeşim. Bir kere Suudi Arabistan Vehhabi yani Ehl-i Sünnet değil. Gerçek İslam değil. Bir kere İran Şii ve Şiiler en büyük İslam düşmanlarıdır. Bana cahil demen aşırı derecede saçma ve anlamsız. İran da Ehl-i Sünnet değildir ve oradaki kadınların sorumlusu İslam değil, zararlı tarikat ve mezheplerdir. Bunları bilmeden yok şura böyle yok bura böyle demen anlamsız. Sence Kabe'nin yanındaki bütün otelleri devasa Yahudi şirketlerine satan Suudi Arabistan'da Allah huzur bırakır mı?
Cevap sahibi+1 yılBiz de açık seçik mûcizeler olmak üzere onların üzerine tûfan, çekirge, haşarat, kurbağalar ve kan gönderdik. Yine de büyüklük tasladılar ve günahkâr bir kavim olmakta direndiler.'' Araf Suresi 133. Ayet
Kabe'nin imamlarının sapıkça açıklamalarından sonra Kabe'nin çekirgeler tarafından istila edilmesi çok garip ve düşünülmesi gereken bir konudur. Allah bunları sevseydi o kadar peygamber gönderir miydi? O ülkelerdeki kadınların çile çekmesinin sebebi yöneticileri, sapıkça İslam'ı yorumlayan mezhepleri ve yer altı kaynaklarıdır. Emperyal devletlere kim kafa tutuyorsa onun canını yakıyorlar. İslam'ın gerçekten yaşanıldığı dönemlerde Müslüman kadın bilim insanlarının çıkması gayet doğal ve şaşırılmaması gereken bir durumdur.
Soran+1 yılPeki neden birsürü güzel insana değer verilen hristiyan ülke var da Müslüman ülke yok hemde hiç yok? Ayrıca belirti demişsin ama söylediğin şeyler öznel yok çekirge yok bilmem ne bunlar kanıtlanmış şeyler değiller. Bide Şamanizme laf atmışsın Şamanizm de çocuğa kadın bakar diye bişey yok belkide yüz kere de söylesem anlamayacaksin. Bir din değil Şamanizm ve Tanrı sana bu böyledir yok böyle yap demiyor kadının çocuk bakıp erkeğin çalışması avcı toplayıcı zamandan geliyor. Erkek avlanırdı kadında çekip çevirir yemek yapardı. Sorun şu anda hem erkek hem kadın beraber işe giden insanlarda bile çocuğa sadece annenin bakması doğum izninin anneye verilmesi İKİSİ DE ÇALIŞTIĞI HALDE temizlik ve ev işlerinden kadının sorumlu tutulması sorun. Artık avcı toplayıcı zamanda yaşamıyoruz
Cevap sahibi+1 yılDin, inanış vs. başka bir şey. Sonuçta o dönemde yaşayan Ata kültürümüzde de çocuğa genel olarak kadınlar bakardı ve bu yüzlerce yıldır böyledir. Dediğin gibi ikisinin de çalışıp çocuğa kadının bakması üzücüdür. Çalışanlara değil de paradan kemeri tutmayan erkeklere bunları söylemek gerek. Tonla parası var çocuğa en ufak bir ilgi bile göstermiyorlar. Yazıktır yani. Çekirge meselesine de gelirsek tarih tekerrür ediyor demek bile yeterlidir. Hepsinin fotoğrafları ve videoları var. Kabe'yi binlerce çekirgenin basması videoları ve fotoğrafları var.
Keşke bizler de ilgilensek ama hayat şartları ve annelik içgüdüsü olduğu için bir çocuğa veya bebeğe genel olarak kadının bakması normaldir. Bir erkeğin eline ağlayan bir bebek ver ne kadar da güzel davransa anne kadar yapamaz. Amcamın yeni bir oğlu oldu bebek ağlayınca anne hariç kimse susturamıyor. Kucağına bile alamıyor amcam. Ama eğer büyür de ilgilenmezse sorun o zaman başlar. Evet avcı zamanda değiliz fakat ondan da farkımız yok. Yine çoğunlukla ekmek avına çıkıyorlar ve evine dönüyorlar. Kadınlar da çocuklarına bakıyor. GENEL olarak erkekler çalışıyor kadınlar da evinde oluyorlar. Günümüzde ekmek aslanın ağzında değil bizzat midesinde. Ancak aslanı öldürürsen ekmeğe ulaşırsın. Bu durumu yaratanlar utansın ne diyelim.
Bende çok isterdim Müslüman bir ülkenin refah ve mutluluk içinde olmasını fakat paranın ve gücün Yahudilerde olduğu sürece zor olduğunu düşünüyorum. En azından bundan daha mutlu olabilirdik. Bunda bizim halkımızın, yöneticilerin ve yapının da suçu var. Mükemmel olmasak da iyi olabilirdik.
Soran+1 yılPara ve güç Araplarda da var ama halk faydalanamıyor orası var bir de
Cevap sahibi+1 yılKanka 1 yıl kadar oluyor. Yemek yiyorum ailemle beraber, kafamda televizyonda. CNN'de şunlar geçiyordu: ''Suudi Arabistan, ABD'ye 'ÜLKELERİNİ KORUDUKLARI' için 500 milyon dolar ödeme yaptı'' Neyin gücünden bahsediyorsun kardeşim? Hepsinin satılmış bir köpekten farkı yok. Dediğin gibi paraları var ama halk yararlanamıyor. Bunu sağlayan da yine Amerikan ve Yahudi kölesi olmalarından kaynaklanıyor. Birleşik Devletler de yakıt neden ucuz zannediyorsun? Bunların hepsinin sebebi açık ve nettir. Yazık yani. Hz. Ömer'in, Hamza'nın, Ali'nin milleti ne durumda? Keşke onları en ufak şekilde örnek alsalardı. Zaten İngiliz bir yazar der: ''Türkler olmasaydı İslamiyet, çıktığı Arabistan'a yeniden dönerdi'' diye. Perişan haldeler ama akıllanmak nedir bilmiyorlar. Bilim nedir bilmiyorlar. Bas parayı al silahı ile güç olmuyor. Üretirsen güçlüsün, alırsan değil.
Soran+1 yılKatiliyorum Araplara Kesinlikle güvende olmaz İslamiyetten önce de resillermiş zaten İslamiyetten sonra iyi olmaları beklenemezdi.
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle kardeşim. Reis ne konuşmuşuz heeee baya olmuş ha
Soran+1 yılAynen 🤣
Cevap sahibi+1 yılGörüşürüz kardeşim
Soran+1 yılGörüşürüz :)
Cevap sahibi+1 yıl:)
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
12Cevap
+1 yılyalan atmanın günah oldugunu bildiği halde yalansız yasayamayıcak seviyede müslümanlar varken, senin mecbur oldugun bi durumda yalan atmak istememene sasırdım🤔
06 Yorumla
Soran+1 yılCevap yazının içinde gizli aslında
- +1 yıl
aklını kullanan biri mecbur kaldıgında yalan atar bence atmalıda, sen neden atmıyosun? bunun cvbı nerde
Soran+1 yılRahatsız oluyorum dedimya
- +1 yıl
anladımm ailenin sana baskı yapması beni rahatsız ermiyor diyosun
Soran+1 yılEdiyor
- +1 yıl
ediyorsa secim yapmak zorunda olurdun, ve bu secim seni en az rahatsız edicek secim olmalıydı
- Diğer konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılhttps://voca.ro/13JbB9Ksom6D
Özgürlük nedir bu ülkede06 Yorumla
Soran+1 yılEvet malesef özgür değiliz
Soran+1 yılBen yalan söyleyince rahatsız oluyorum ne gerek var olduğumuz gibi kabul etseler
- +1 yıl
Bismillahirrahmanirrahim
- +1 yıl
@çekirdek19 amin
Soran+1 yılÇok geçmiş olsun. Benim adımı da özellikle kurandan koymuşlar buarada. Neyse işte tek çare ekonomik özgürlük bence. Ben bikeresinde çocuğumu sünnet yapmazdım dediğimde babam defol demişti çünkü 🤣
Söyluyeceksin arkasinda duracaksin o zaman ne manasi kaliyor sadece lafta kaliyor senin gusül abdesti alip almaman onemli degil ki sen kafirsin zaten
04 Yorumla
Soran+1 yılMüslüman olmamami veya abdest almamami kabul etmiyorlar
- +1 yıl
Eee sana zamaninda öğretselerdi düzgüncene boyle olmazdın alacaklar seni karşılarına konusacaklar anlatacaklar bu onların görevi ahirette onlara hesap sorulacak sen neden çocuguna dini oğretmedin diye çocuk yaptim dogrurdumla olmuyor sadece aman okusun buyüsün iyi bir meslegi olsun bunlarla hic olmuyor aile islamı çocuguna ogretecek müsluman bir aileden bahsediyorum ama iste yapmjyorlar aile de bilmiyor kimse islami yasamiyor yasasa zaten bu ülke bu halde olmaz ben de dahil hic bir seyi yapmıyoruz yapanlarda Allaha emanet yapiyor sana yapacak bir sey yok Allah sana doğru yolu gösterir inşallah sen konusacaksin ben müslüman degilim gusül absesti almam diye
Soran+1 yılPeki
+1 yılHayır bunu niye bu kadar sorun ediyorsun ki yalan söylemek senin için daha kolaydır diye düşünüyorum
11 Yorumla
Soran+1 yılNiye benim için daha kolaymis
+1 yılGusül abdasti sadece müslüman olduğun için alınmaz ki , temizlik için de önemli.
16 Yorumla
Soran+1 yılŞaka mı yapiyorsun? Temizlik için banyo yapılır arapça dua okunmaz
- +1 yıl
Gusül abdesti alırken sadece niyet edilir senin sandığın gibi arapça dualar Okunmuyor
- +1 yıl
@uncas71 peki,
Soran+1 yılTemizsen banyo yapıyorsan niyete gerek yokki
Müslüman değilsen yalan senin için pek birşey ifade etmez pembe yalan :D yalan söyle gitsin
10 Yorumla- Diğer konusunda 428 cevap paylaştı.
+1 yılpeygamber eşine.. çocucuğuna anlatamamış.. anlamak istemedikten sonra kimsenin kimsenin kalbine dokunması mümkün değil..
05 Yorumla
Soran+1 yılNe yapıyım diyorum bende
- +1 yıl
sen yanan bir binaya bodslama dalmak istiyorum diyorsun.. annem babam çevremdekiler beni anlamıyor diyorsun.. bizden de bu yanan binaya sen gir ama kimseyede birşey deme dememizi istiyorsun..
Soran+1 yılKime göre neye göre. Saygı duymak diye bişey var
- +1 yıl
saygı : :? bu kelimeye düşündüğünden fazla anlam yükleme.. düşünüyorum 10 tane hatun sevgilim olsun cevap saçmalama= saygı? düşünüyorum gece başka gündüz başka biri ile beraber olmak istiyorum cevap saçmalama= saygı? sen saygı kelimesine fazla güvenme..
Soran+1 yılBaşkasına saygı duymuyorsan sana saygı duyulmadığinda ağlama ozaman
İstediğine inan ya illa İslam dini olacak dye bir sey yok, dünyada bir sürü din var seç beğen al
00 Yorumla
+1 yılGusül abdesti sence ne? Eminim çok yanlış dusunuyorsun
00 YorumlaDiğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Aldım de geç, bunu bu kadar sorun edecek ne var anlamadım.
00 YorumlaNesin peki
04 Yorumla
Soran+1 yılUzay mekiği
Soran+1 yılZor değil mantiksiz
+1 yılyalan söyle geç
10 YorumlaDiğer konusunda 430 cevap paylaştı. Bizde öyleydik ama imana döndük
00 Yorumla
+1 yılYalan söyle
00 YorumlaDiğer konusunda 526 cevap paylaştı. Aldım dersin
00 Yorumlaneye ınanıysn?
04 Yorumla
Soran+1 yılSoru bu degil