Ben narsist bir adamla evlenmişim, şu anlık evli kalmaya devam etmeliyim; boşanmak için biraz zaman lazım. Bir narsistle normal bir evlilik mümkün değil.
Normal evlilikler nasıl oluyor, merak ediyorum; kavgalar, mutluluklar aklınıza ne gelirse
Ben narsist bir adamla evlenmişim, şu anlık evli kalmaya devam etmeliyim; boşanmak için biraz zaman lazım. Bir narsistle normal bir evlilik mümkün değil.
Normal evlilikler nasıl oluyor, merak ediyorum; kavgalar, mutluluklar aklınıza ne gelirse
Cevap
5Cevap
Psikiyatri alanında uzmanlık eğitimi almış bir doktor musun ki kendi kafana göre narsist teşhisi koyabiliyorsun?
Kendi kafama göre teşhis koyduğuma nasıl bu kadar eminsin?
Iyı hıssedılmeyen yerde durulmaz bosan demıyırum tabıkı ama ıyı olmak ıcın bıseyelrın yoluma gıtmesı gerekır
Gerçek bir narsistle bir ömür geçmez. Geçse bile çok yorar.
Bilmem hiç evlenemedim güzel olacağını tahmin ediyorum.
Zamanla edersin onu ya
Narsist olduğuna nasıl bu kadar eminsin
22 sene narsist bir babayla yaşadım sadece evlilik öncesinde ki kısımda nasıl olduklarını bilmiyormuşum evlendikten sonra anladım onun da narsist olduğunu. Ayrıca psikologla da görüştüm uzunca bir süre eşimi de görüştürdüm. Uzmanlar babamın da eşimin de narsist olduğunu söylüyor. Ayrıca bir insan zaten canım değilse o kişilerin narsist olduğunu anlar ya da en azından şüphelenir normal insanlardan farklılar şeytanın ete kemiğe bürünmüş hali
Mesela bir konuda %100 haklı olduğundan eminsin dünyada ki herkese sorsan sen haklısın diyecekleri bir konumdasın ama o asla bunu kabul etmiyor ve senin haksız olduğunu söylüyor. En büyük olaydan en küçük olaya kadar bir defa bile sen haklı değilsin hep o haklı.
İkinci örneği de vereyim kendisini aslında hep yetersiz hisseder ama asla bunun gözükmesini istemez. Herkesten mükemmel, zeki, üstün olduğunu göstermeye çalışır. Diğerleri onun gözünde bir çöptür
Ayrıca asla empati yetenekleri yoktur
Mesela kendi başımdan geçen bir olayı anlatayım; bebeğim daha çok küçükken bir gece saçma sapan olay çıkardı ve hadi ordan git evimden dedi. Memleketimden çok uzakta yaşıyoruz burada bir tanıdığım yok küçücük bebekle gece yarısı evi terk ettim. Sonrasında polisi aradı çocuğumu kaçırdı diye. Ben aile evime gittiğimde kesin boşanacağımı anladığında geri vites attı özürler pişmanımlar psikiyatriye gitmeler vs. aslında ben boşanacaktım ama başka sebeplerden geri dönmek zorunda kaldım. Fakat ona bu sebepleri söylemedim ve sadece o pişman olduğunu söylediği için geri döneceğimi ama üçümüz tatil yapmadan eve dönmek istemediğimi söyledim. Tatile gidildi eve dönüldü vs. Şimdi de bir anlık sinirle demiştim, ben seni kovmadım, sende çok alıngansın, gittin herkese de beni kovdu dedin, bir otobüse atlayıp gelemedin, tatile şu kadar para gitti onun yerine bunu alabilirdim, aferin asi kadın kanıtladın gidebileceğini gibi şeyler diyor ve hatalı olduğunu asla kabul etmiyor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu soruyu sorman bile ne kadar yorulduğunu gösteriyor 🌿💔 Narsist biriyle evlilik insanın ruhunu tüketir. Kendini sürekli suçlu, eksik ya da görünmez hissedebilirsin. Normal bir evlilikte ise kavga olur ama aşağılanma olmaz. Tartışma olur ama değersizleştirme olmaz. İki taraf da hatasını görebilir ve telafi etmeye çalışır 🤝💞 Güven duygusu vardır, korku değil. Mutluluk küçük anlarda saklıdır, birlikte gülmekte ve destek olmaktadır 🌸 Sen şu an dayanmak için kalıyorsan kendini korumaya odaklan. Gücün sandığından daha büyük 🌿✨