🌷 Kadını susturanlar🌷 Kadını hizmetçi bir köle gibi görenler🌷Kadını namus bekçisi gibi görenler 🌷Kadını öldürenler 🌷Kadını değersizleştirip saygı duymayanlar 🌷Kadının özgürlüğünü kelinden almak isteyip toplumdan 🌷Kadının var olduğunu hiçe sayıp sen kadınsın sen anlamazsın diyerek aşağılayanlar
🌷 Kadını kutsal bir emanet olarak değil cinsel bir obje gibi görenler vss
Kadına dil değişmezse davranış değişmez davranış değişmezse toplum değişmez ✍️✍️
" BAŞKA BİR KADININ KATİLİ OLAN SENİN HİKAYENİN KAHRAMANI OLAMAZ , İNSANIN RUHUNU ÖLDÜRMEKTE BİR CİNAYETTİR " 🖤🖤
Kadınlar gününü herkes kutlayabilir ama bazı insanların kutlaması sadece sözde kalır. Çünkü kadın bir gün hatırlanacak bir varlık değil, hayatın kendisidir. Bir kadına gerçekten değer veren biri onu yılda bir gün değil her gün incitmemeye, anlamaya ve yanında durmaya çalışır. Kutlamak kolaydır ama değer vermek karakter ister.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
3 ay
Bu milletin psikolojisi çok kötü bozuldu. Bunun sebebi geçmişten günümüze ataerkilliğin bastırılmasıyla arap gelenekleriyle yanlış eğitilmemizden dolayı. Eskiden kadınların özgürlük hakları olsa dahi özgürlükleri toplumsal kültürden dolayı yoktu mesela töre adet gelenek falan, şimdi özgürleştikçe toplum buna alışamadı ve normal karşılayamadı. Mesela 1970 lerde tayt crop veya tatil türü elbiseler giyen yokmuş, şimdi yaşlılar çok gençlere laf atar oldu çünkü onların zamanında baskıcı bir kültür söz konusuydu ve o şekilde giyim kombinleri yoktu. Bu yüzden de toplum yeni özgürlük modeline alışamadı. Aslında şuanda modern ülkelerde yaşanan özgürlük çağını biz çok sonraları yaşıyoruz. Arap gelenekleriyle özgürlüğümüzü zihniyetimizi her şeyimizi bozdular. O yüzden yaşasın özgürlük. Kadınlar gününüz kutlu olsun.
Sapıklar, kadın düşmanları, kadını öldürenler, kadına tecavüz edenler. Çok doğru şeyler yazmışsın tamamen katılıyorum sana. Kadın insandır bizde insan oğluyuz. Her zaman kadını baş tacı edip her zaman sevip ve değer vermeliyiz
Bana kalırsa kadına saygı duymayan, sürekli eleştiren, fikirlerine sıcak bakmayan evlilik vs ilşki içerisinde yalnızlaştıran , psikolojik ve fiziksel şiddete yeltenen erkekler kutlamamalı. 💁
Söylediklerin o kadar içten ki kalbini hissediyorum 🌷 Ben de inanıyorum ki kadının değerini yok sayan, onu inciten, susturan hiç kimse Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutlayamaz 💔 Kadını gerçekten anlayan, eşit gören ve saygı duyan insanlar kutladığında anlamı oluyor 💜 Dil değişmeden bakış açısı değişmiyor, bakış açısı değişmeden toplum iyileşmiyor 🌿 Senin bu duyarlılığın bile başlı başına bir umut 🌸✨
Çok güzel ifade etmişsin gülüm kesinlikle öyle çok haklısın eline emeğine sağlık 👍👏👏💞 korkusuzca gezdigimiz sevgi dolu güzel bir dünya olsun hepimiz için inşallah 🙏🥰❤️
Bu günü kutlamak doğru mu? bence üzülüp onlar için ağıt yakmak gerekir
1857 yılında ABD’deki New York City’de bir tekstil fabrikasında çalışan kadın işçiler kötü çalışma koşullarını protesto etmek için greve çıktı.
Kadınlar daha iyi maaş, daha kısa çalışma saatleri, daha iyi şartlar istiyordu. Greve müdahale sırasında işçilerin bulunduğu fabrikanın kapıları kilitlendi. Ardından fabrikada yangın çıktı ve içeride kalan birçok işçi kaçamadı.
bence listedekilerin hepsi kadınları kutlamıyo zaten. kadınların aşağılanmasına, öldürülmesine, değersizleştirilmesine karşı olan herkes kadınlar gününü kutlasın.