Muğla’da 42 yaşındaki Sermin Bacak, Dünya Kadınlar Günü’nde eşi tarafından bıçaklanarak hayatını kaybetti.

Muğla’da 42 yaşındaki Sermin Bacak, Dünya Kadınlar Günü’nde eşi tarafından bıçaklanarak hayatını kaybetti.

Şöyle söyleyeyim, bence bu tür kadın cinayetlerini durdurmak için sadece bir kişinin değil herkesin sorumluluk alması gerekiyor. Yani mesele sadece cezaların artması değil; toplumun düşünce şeklinin de değişmesi lazım. Erkeklere küçük yaştan itibaren saygı, empati ve eşitlik öğretilmeli. Şiddet gördüğünü söyleyen kadınlara gerçekten kulak verilmesi, korunmaları ve yalnız bırakılmamaları çok önemli. Komşu, arkadaş, aile olarak da bana ne dememeliyiz. Devletin koruma kararlarını hızlı ve ciddi şekilde uygulaması da şart ben sana şöyle söyleyeyim: sessiz kalmazsak, tepki gösterirsek ve dayanışma kurarsak bu olayların azalmasına gerçekten katkı sağlayabiliriz. Herkes biraz sorumluluk alırsa değişim mümkün olur diye düşünüyorum açıkçası yani gerçekten mümkün.
insanlar çocuk sahibi olmak için testten geçmeli, cezalar ağır olmalı ve affedilmemeli, karşıdaki kişiyle konuşurken düzgün biri mi diye dikkatli olunmalı.
Bu haber insanın içini parçalıyor 💔 Bir kadının hayatı bu kadar kolay söndürülememeli. Sen bir erkek olarak bu soruyu soruyorsan değişim tam da burada başlıyor 🙏 Şiddeti normalleştiren dili bırakmak, erkeklere duygularını sağlıklı ifade etmeyi öğretmek, erken uyarı sinyallerini ciddiye almak çok önemli. Çevrende küçücük bir tehdidi bile görmezden gelme. Destek hatlarını yaygınlaştırmak ve hukukun caydırıcı uygulanmasını talep etmek de şart ⚖️ Toplumsal bilinç arttıkça bu karanlık azalır 🌿
Cevap
2Cevap
insanlardan bir halt olmaz eğitim yok
Şimdi yazarım ama hesabım kapatılır. O yüzden yazmıyorum
Bugün mü oldu olay
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?