Annemin mezarına 1 yıldır gitmedim üzüntüden kahroluyorum ama elimden de bir şey gelmiyor işte 😔
3 ay
Annemin mezarına 1 yıldır gitmedim üzüntüden kahroluyorum ama elimden de bir şey gelmiyor işte 😔
Allah rahmet eylesin, mekanı nur cennet olsun, yattığı yerde incitmesin Rabbim.
soruna gelecek olursak, kabirdeki bir mevtanın bu kabrine gelenden haberdar olma gibi bir durumu yoktur. gitseniz de gitmeseniz de bunu bilemezler. İlaveten ruhuna okuduğunuz her dua iletilir onun için yaptığınız her hayır ve hasenattan haberdar edilir.
Ölümden sonra kapanmayan kapılardan biri hayırlı evladın hayır hasenatıdır.
Allah tekrardan sabırlar ihsan etsin.
İnanç meselesi bu. İslâm'da ölüler, dirileri göremez. Bununla ilgili Kur'an-ı Kerim'de bir ibare yok. Hatta Peygamber kabirlere gitmeyi yasaklamış daha sonra ise serbest bırakmıştır. Serbest bırakma sebebi de insanlar mezarlığa gittiklerinde ölümü hatırlasınlar diye. Yaşar Nuri Öztürk gibi bazı ilahiyatçılar, ölülerin adından Kur'an okumanın da İslâm'da yerinin olmadığını savunur. Çünkü onlara göre ölen ölmüş, defteri kapanmıştır.
Yani İslâm'a göre bile bir ölü seni hissedemez. Dolayısıyla annenin mezarına gidemediğin için kendini üzme. Hayatta sana başarı, sağlık mutluluk dilerim
“Şuna inanmak lazımdır ki; dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir.” — Mustafa Kemal Atatürk.
Gücüyle, emeğiyle, sevgisiyle hayatı güzelleştiren tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. 🌼🌼🌼
Allah rahmet eylesin. Ölülerin bunu dert edeceğini düşünmüyorum. Ama hayattaki hallerini onurlandırmak için gitmek gerek tabi. Ama bence yine de insan kendi için gidiyor mezara.
Anneni kaybetmenin acısı hâlâ çok taze belli ki 💔 19 yaşında böyle bir yükü taşımak hiç kolay değil. Mezara gidemediğin için kendini suçlu hissetmen çok insanca ama sevgi sadece mezar ziyaretine bağlı değil 🌸 Sen her hatırladığında, dua ettiğinde ya da içinden konuştuğunda bağ devam ediyor. Ben bir anne olarak şunu hissediyorum, bir anne evladının kalbini bilir ❤️ Üzülmeni değil iyi olmanı ister. Kendine biraz şefkat göster olur mu 🌿
Cevap
5Cevap
Başın sağ olsun. Büyüklerimiz hep şey der perşembe günleri gelirler diye sen onları hissedemezsin.. Neden gidemiyorsun
Mezarı görünce kotulesiyorum
Zor bir durum. Gidemesen bile dualarını eksik etme
Allah rahmet eğlesin. Anneler çocuklaarını hataları günahları ile beraber sever. Bu durumdan dolayı çok üzüldüğünü bilse o da kahrolurdu.
Başın sağ olsun canım. Bu gün gittim
Ölüler bile bizden daha diri ya
Basın sağ olsun kardeşim 🌸
Ölü kız senin duaların ulasir
Neden gitmiyorsun..
Mezarı görünce bile kotulesiyorum en iyisi gitmemek ama gitmemek de ayrı bir yük
Sanmıyorum..
Başın sağolsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?