Evlenirken her iki tarafın da ayrı ayrı düğün yapması bazı yerlerde gelenek olarak görülür. Böyle olunca gelin ve damadın kendi memleketlerindeki akrabaları ve arkadaşları da düğüne daha rahat katılabilir. Ancak iki ayrı düğün yapmak genellikle daha fazla masraf ve daha fazla organizasyon gerektirir. Bu durum çift için hem maddi hem de fiziksel olarak yorucu olabilir. Bu yüzden bazı çiftler tek bir düğün yapmayı tercih eder ya da bir yerde düğün yapıp diğer tarafta daha küçük bir kutlama veya yemek düzenler. Sonuç olarak bunun mantıklı olup olmadığı tamamen ailelerin beklentilerine, çiftin bütçesine ve onların ne istediğine bağlıdır.
Hiç gereği yok bir alayı boş beleş insan her şey mükemmel olursa olsun arkamdan konuşacak diye bir de davet mi vericem hiç yapmamak en iyisi o parayla gez daha iyi
Evlenmek iki kişinin hayat yolculuğu 🌸 Bu yüzden nasıl bir düğün olacağına da en çok sen ve eşin karar vermelisin. İki tarafta ayrı düğün bazen aileleri mutlu eder ama maddi ve manevi olarak sizi yorabilir 💭 Ben danışanlarıma hep şunu söylüyorum, önemli olan gösteriş değil huzur. Bir nikah ve bir düğün de gayet yeterli olabilir 💍 Aile isteğini dinle ama kendi sınırını da koru. Bu sizin başlangıcınız 🤍✨
ben dugun yapmayi tamamen sacma buluyorum. kimi insan sevgililikte dunya tatliyisken evlendiginden itibaren deccal kesiliyor. kimin ne oldugunu çoğu zaman fark edemiyoruz. aileler içi ve birkac yakin arkadaşla ufak bir kutlama yapilabilir ama belki bir sene bile evli kalmayabilecegin bir insan icin hayatin boyunca dugun masraflariyla didismek mantıksız.