Biz orta halli bir aileyiz. Abim yıllar evvel aileyi protesto ederek ve kendi özgürlüğünü ilan ederek çekip gitti. Çok iyi bir üniversiteden mezundu. Çok kazandı, şımardı, iş kurdu, patron oldu, sonra çalışanları onu dolandırdı ve rakiplerle mücadele edemeyip iflas etti. Gün geçtikçe daha çok fakirleşti. Her şeyini sattı. Ben ailemi ona maddi destek sağlamaya ikna edemedim. Zaten hayatı hakkında bilgi vermiyordu, bizi evine almıyordu, evlenmiyordu, bulduğumuz güzel iyi aile kızlarını beğenmeyip evlenmiyordu, kendi bağımsızlığını ve ketumluğunu ilan etmişti. Son olarak kredi kartlarını ödeyemeyip, kirasını da ödeyemediğinden evini boşalttığını söyledi. Eşyalarını koyacak yeri yoktu dağıtacağım dedi. Ben de nakliyeci gönderdim eşyalarını alıp depoya koydurdum. Nakliye parasını ödedim. Ailemi yalvar yakar ikna edip ona yüklü bir maddi yardım yaptırdım. Yetmedi üste ona ev tapusu verdirdim otursun kira derdi olmasın diye. Ailem bana araba bile almış değil ben ona ev aldırdım. Kredi kartlarını ödedim.
Bu arada benim de iyi bir mesleğim var ve uzun yıllardır çalışıyorum ve tüm maaşımla altın alıyordum. Yakın zamanda altın çok yükseldi ve ben altınlarımla kendime bir ev aldım hatta yetmedi kredi çektim.
Abim bunu öğrendi ve bu evi benim aldığıma inanmamış. Beni mirastan men etmenin yollarını arıyormuş. Avukatlara danışıp planlar kuruyormuş.
Ben ona "Abi paraya ihtiyacın var mı sana borç göndereyim" diye yüklü miktar altın borç vermeyi teklif etmiştim. Altın çok yükseliyor dolar olarak verirsen alırım demişti sonra onu da almaktan vazgeçmişti. Benim ihtiyacım yok demişti. Tekrar iş kurup bankadan kredi çekeresen sana kefil de olurum demiştim. Adam beni ailenin parasını yiyen onun da hakkını zimmetine geçiren kişi olarak görüyormuş da hiç söylemiyormuş.
Oysa aileyle arası bozukken ben barıştırmaya çalışıyordum. Ben onu acındırıp ona maddi destek vermelerini sağlıyordum. Kendim ailemden hiç maddi destek görmedim. Sana araba alalım dediler , abime ev alın o kirasını ödeyemiyor ofisinde yatıp kalkıyor yazıktır benim arabamın acelesi yok diyordum. Onu evlatlıktan ret etmişlerdi ben barıştırdım.
Ben bu kadar iyiyken neden böyle bir art niyetle karşılaşıyorum? Aklım almıyor
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer