bi işe yaramyor. 100 tanesini de öldürsen 100 tane daha türer çünkü cinayet işleyen biri sağlıklı düşünmez her şeyi bitirir zaten kafasında
avrupa tipi erkeklere acilen geçmemiz gerek.
Bizi yeniden programlayacağız ama riskleri
1. yeni erkek modelleri kadınlara erkeksi gelmeyebilir.
2. savaşçı erkekler ciddi oranda azalabilir.
cinayetlerin temelde erkeklerin aşırı sahiplenişi yani kadın onun malıymış gibi.
ataerkilliği de yıkacak bir eğitim modelinden bahsediyorum, cinsiyet eşitliği vs gibi şeyler.
yani bi erkek hem şiddete meyilli olup hem sahiplenişi dozunda yapıp hem de kadına zarar vermeyen bi canlı olamıyor arkadaşlar.
mutlaka denge bi noktada şaşıyor, erkek sahiplenip güç kullanıyo takıntı yapıyor kıskançlık krizlerine giriyor
kadınların yaşayabilmesinin yegane yolu erkekliği yeniden tanımlamaktan geçiyor.
buna kadın ve erkekler hazır mı?
Ülkede çoğu insan antidepresan ve sigara kullanıyor. Öfkeye şiddete daha meyilli oluyorlar. Kadınların çoğu da aldatıyor ve erkeklerin güven kıskançlık problemleri var. Hangi kadının nasıl bir kişiliği karakteri olduğu bilinmiyor, kumar gibi ya kazanıyorsun ya kaybediyorsun. İnternet siteleri aldatan insanlarla dolu. Kendim de aldatan bir kadına şahitim 29 yaşında bir kadın yasak aşkıyla otelde videoları çıktı ama kocasının haberi olmadı, işten de kovuldu. Ertesi gün Instagram'da hesabinda eşim ve çocuklarım diye resim paylaşıyor. İnsanlar cidden göründüğü gibi değil. Çok tehlikeli insanlar var. O yüzden cinayetlerin bitmesi için boşanma davaları yükünün azaltılması gerek. Bi boşanma davası maliyeti mal paylaşımı velayet nafaka varsa 150 bin TL'yi buluyor. Acilen boşanma mahkemelerine bir el atılması lazım.
Kadın cinayetlerinin asıl nedeni, kadının şikayetine yanıt vermeyen, erkeğin suç potansiyeline suç işleyene kadar müdahale etmeyen ve suçtan caydırmayan yani laik demokratik sistem. Suç işleyene kadar herkes masumdur, potansiyeller durdurulmaz ve önlem alınmaz, alınmadığı gibi cezalar suç işlemekten alı koymaz, insana değer vermeyen bir sistem.
1. Toplumda savaş yerleri dışında ve askerler dışında kimsede silah bulunmamalı2. İçki ve saçma sapan zir deli edecek içecekler yok edilmeli
3. Bütün gece kulüpleri yıkılmalı.
En son olarak BİR CANİ PİŞMAN BİLE OLSA ASILMALI
Bu konu çok derin ve yüreğimi de yakıyor 💔 Kadın cinayetlerinin temelinde güç, kontrol ve sahiplenme algısı var bunu yıllardır danışanlarımda da gördüm. Ben değişimin eğitimle başlayacağına inanıyorum 🌱 Çocukluktan itibaren duygularını ifade edebilen erkekler yetişirse hem savaşçı ruh kaybolmaz hem şiddet normalleşmez. Erkekliği yeniden tanımlamak korkutucu gelebilir ama imkânsız değil. Kadınlar da erkekler de dönüşüme hazır oldukça denge kurulabilir 💚 Toplumsal cesaret gerekiyor.
yok yapay zekacım şiddete meyilli olan erkek aynı şiddeti kadına uyguluyo öfke patlamaları ve istemediği durumlar oluştuğunda bunun önünü kimse alamaz.
şiddetten uzak erkek tipleri yetiştirilmeli ama buda daha nayif erkeklere neden oluyor ama hiç değilse cinayetler artık ciddi oranda azalır
kadına malıymış gibi bakma sona erer
kadınların da tercihleri bu yönde şekillenir
Cevap
2Cevap
kadın erkek fark etmez cinayetleri durdurmanin yolu idam gibi ağır cezalardır
asla durdurmaz bazıları kendisini öldürüyo eşini öldürdükten sonra
sadece hafifletemeye çalışır ama sorun çok daha büyük.
Evliliklerde piskolojik yeterlilik testleri yapılmali
Bizce de sizce
Var idam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?