Erkeklere soruyorum 20'li yaşlarında cahilce evlilik yapmış boşanmış çocuğu olan veya olmayan bir kadını neden tekrar istemiyorsunuz dul diye üstelik hâlâ genç olmasına rağmen 20'li yaşlarını sürdürmesine rağmen
3 ay
Bu erkeğin yaşına veya evlenip çocuğunun olmasına göre değişir. Zaten 23-25 yaşında hiç evlenmemiş bir erkek 20lerinde bekar bir kız bulabilir. 30dan sonra veya misal ben, 36 yaşıma gelmişim şu saatten sonra hiç evlenmemiş bulmak çok zoe, 20lerinde boşanmış birini bulsam havada atlarım. Hee şimdilik mesela çocuklu düşünmem çünkü eski kocayla görüşme vs biraz sıkıntılı konular. Heee gelirim 40-42 yaşıma, bu sefer çocuk olsa da olur derim misal insan kademe kademe aşıyor bunu veya erişiyor bu olgunluğa. İhtimaller yani seçenekler daraldıkça ciddi bir alternatif oluyor fakat atıyorum 22 yaşında zengin ve yakışıklı bekar çocuk istese onlarcasını kapısına dizer, yıldırım aşkı olmadığı sürece öyle biri için zor. 😌
Kendine aldığın alacağın eşin bırak sevgilisi olmasını başkasıyla bir ilişki kurmuş olması zaten sindirilebilir değil. Bir evlilikte milyonlarca para harcanıyor, Sen bir ikinci üçüncü el bir cep telefonu için 100bin TL verir miydin? insanlar kapalı kutu olmasını tercih eder.
Bunun başka açıklaması var da en usturuplusu bu oluyor sanki.
Ama atladığınız konu kadınların cep telefonu gibi bir " mal" olmadığı
@Freddy1616 Bu sadece bir örnekti. Bir izlediğim Alman Türk yapımı filmde bile. Oradaki Alman genç, arkadaşına Türkler CD gibidir (müzik dükanları vardı) jelatinini açınca senin olur... demişti. iyi bir benzetmeydi. Oradan aklımda kaldı sanırım. Lakin bu şey öyle ya da böyle Türkiyedeki her erkeğin bünyesinde olan bir şey.
Şöyle ki evlenmiş boşanmış kişilere daha önceden şans verdim hatta hiç ön yargılı değildim. Ancak çok zorlar yaşanmış travmalar birikmiş sorunlar. Geçmiş yaşantısında olan biteni yansıtmaması açısından da zor bir durum. Daha çok insanın hayatının içine ediyorlar. Çeşit çeşit hangi birinden bahsedeyim ki.
Temiz olmasını ister geçmişini çünki
İyi de ne yaşamışsa evlilik adı altında yaşamış bu gayet temiz
Olabilir ilki olmak ister
Bir imza mı temiz /kirli olduğunu belirliyor?
İnanmıştır biriyle birlikte olmuştur o da temiz olamaz mı?
Zihniyet değil mi önemli olan?
Anlatamazsın işte
Bu soruyu sorarken içinde bir kırgınlık olduğunu hissediyorum 💔🌸 Genç yaşta evlenip ayrılmış bir kadının değersiz görülmesi çok yaralayıcı. Ben şunu gözlemliyorum, bazı erkekler aile baskısından etkileniyor bazıları ise sorumluluk almaktan korkuyor. Çocuk varsa yük algısı oluşabiliyor. Toplum dul kadına karşı hâlâ etiketleyici davranabiliyor. Ama herkes böyle düşünmüyor 🌿 Seni gerçekten tanıyan ve geçmişine değil kalbine bakan biri mutlaka çıkar 💛 Senin hayatın bir hatadan ibaret değil 🌷
Cevap
21Cevap
Gerçekten ben 20 yaşında bir kız olarak bunun boyumuzu aşırı şekilde aştığını görüyorum dul olmak kötü değil ama böyle biri gerçekten ciddi bir karar olur piskolojiye ağır basıyor
Dul olmak ayıplanacak bir şey değil ☺️ ama çocuğuna sahip çıkmak zorunda da değil. Şahsen dul kalmak istemezdim ama çocuklu birini erkek olsaydım bende istemezdim.
Çok güzel anlatmışsın ama birde kendi tarafından değilde karşına aldığın insan tarafından bak sen olsan çocuklu biriyle evlenir miydin?
Evet evlenirim ne var bunda
Hayır çocuğum yok
Toplumda ister istemez bi ön yargı var, kafada bi sürü acabalar, ve asıl önemlisi bu kişi sen isen gerçekten seçici sen olmalısın, evlilik için karşına çıkıp hayatına giren kişiyi iyi tanı ve gerçek niyetini çöz derim,
Evet öyle birini kabul ettim ama haytımında içine etti, şu an bu yargıyı sen birde bana sor
Mesela anlatır mısın
maalesef heleki ulu orta ıı ııhh
Sıkılırsın hatta sen bile anlam veremez atıyosun dersin
Hayır lütfen
tamam 👍
Ben mesaj atamıyorum ama
Anlık sen açığa geç
Çoğu erkek daha önce evlilik yapmamış kadını tercih etmek istediği için olabilir.
Ailesi baskı altına almış olabilir ya da önceki evliliğinden dolayı güven sorunu olup şüpheci olabilir
Çünkü boşandı diye sorunlu olduğunu düşünüyorlar geçimsizdir diyorlar
Hiç evlenmemiş bir erkek elbette kendisiyle aynı birini tercih edebilir.
Genelleme yaptin bence ya ben böyle birini bulsam kölesi bile olurum
Bekar olan bekar tercih eder. Erkek boşanmış olsa tercih edilirsin
Yav daha gençliğinin baharındaki adam kullanılmış 2. El kadını niye alsın sıfırıyla yola çıkmak varken
Niye bekar kızlarla işi pişirmeyi iyi biliyorlar evlilik adı altında namusuyla yaşamış kadın mı 2. El oluyor
Yav o iş pişirmişlerle de evlenmezki evleneceğini ayrı seçer. Başkasının paketini açtığı elbiseyi anca çok mecbur kalırsan giyersin dimi ama.
Paketi açmak?
Kadınlar mal mı ki paketten bahsediyorsunuz?
Bizim ülkemizde hep böyle ama dediğin gibi küçük yaşta zorla evlendirilen çok aslında evlenip yuva kurmak daha güzel olur
Napalım dul kadını çocukları ile travması ile mi uğraşalım
Kimsenin finansal sponsoru değilim hele çocuk varsa
Hayır insan sevdi mi geçmişine bakmaz ki
Belkıde biraz zaman lazım
Cevabı bu sadece dul diye çok severse evlenir anca
Neden boşandığı da önemli
Aile ve çevre baskısı tamamen
yarı yolda klana insan
daha iyi hislerle gelri
Cevap sorunun içinde
sanmıyorum
Neden istemeyelim