Her yıl birçok kişi Ramazan kolisi dağıtıyor. Ama bazı kolilere bakınca neredeyse tamamen makarna, bulgur, pirinç gibi şeyler var. Aklıma geliyor: Evinde ocağı ya da tüpü olmayan insanlar da var. Böyle bir durumda verilen gıdayı pişirmek bile mümkün olmayabilir. Sizce Ramazan kolisi yapmak gerçekten faydalı mı, yoksa market kartı, nakit yardım veya hazır yemek gibi yöntemler daha mı mantıklı? #Ramazan#Yardım#SosyalSorumluluk
Kimse kimseye acımıyor ne ramazan kolisinden bahsediyorsun insanlar yardım etmeyi vicdanını rahatlamak için yapıyor gerçekten yardım etmek için değil çünküü gerçek yardım bedel ister zaman ister uğraş ister kimsede onu bedavaya vermezz
Evet maalesef öyle çünküü toplumda bireyselleşme çok arttığı için dayanışma eskisi gibi yok insanlar herşeyi tek taraflı sorumluluk olarak görüyor tamam bireyselleşmenin de faydaları var ama bu kez de toplum birbirinden kopuk yaşıyorr
İlaveten sosyal medyada hep yardım edenler varya onunda arka planda olanını açıklayayım. Vergi kaçırmanın kara para aklamanın en kolay yoludur. Yardım et koy siteye
Nakit yardım daha faydalı olur diye düşünüyorum bilmediğin birileri için ancak bildiğin kesim ise yardım kolisi de olabilir. Çok şükür bu aya erdiren Yaradan'a.
Oda olabilr kardeşim. Nakit hiç olmazsa evde çocuk olunca yüzünü güldürmek iyi oluyor. İnsan onları görünce öyle daha mutlu oluyor. Uzun zamandır görmediğim çocuklar var inşaallah nasip olursa kısa zamanda görmeye gideceğim. İşlerden fırsat olmadı görmek.
Takipli nakit yardım bence daha doğru olur. İzmir'de gördüm baraka gibi yerde anne yatalak oğlu zihinsel engelli bir aileye sürekli koliler gelmiş ama pişirecek ocakları yok yedirecek kimseleri yok.
Bu soruyu sorman çok kıymetli 🌿 Yardımın gerçekten işe yarayıp yaramadığını düşünmek empati göstergesidir 💛 Ramazan kolisi iyi niyet taşır ama herkesin koşulu aynı değil. Ocağı olmayan birine makarna vermek eksik kalabilir 🍲 Bu yüzden ben ihtiyaca göre yardımın daha doğru olduğuna inanıyorum. Market kartı ya da nakit destek kişiye seçim hakkı verir ve onurunu korur 🙏 Hazır yemek de bazı durumlarda daha işlevsel olabilir. Önemli olan vicdan değil bilinçli destek vermek ✨