Nişanlımla para ve saygı yüzünden yaşadıklarımızdan sonra ayrılmam doğru karar mı?

5 aydır nişanlıyız ekim 2025'de nişan yaptık ve nişanı tek başıma yaptım babamın durumları o vakit müsait değildi düğünü eşya vs babam yapacaktı. Ben nişanın bütün masrafını üstlendim orada adet öyleymiş ve ben 4 adet 15 gr ve 9 adet çeyrek aldım küpe vs. 1 ay geriden geliyorum kartı ödeyemedim en azından nişanlımdan 4 çeyrek borç alırım dedim 3 defa istedim vermedi hepsinde de saygımı korudum ve 2-3 gün boyunca nişanlımla irtibata geçmedim baya kırgındım çünkü ben borçlu iken nasıl böyle davranabilir. Sonrasında 4. gün akşam aradım ve tartıştık “sen nasıl insansın, senden eş olmaz” gibi sözler söyledi ve beni bu baya etkiledi sevgim her şeyim bir anda yok oldu ben bir daha konuşmak istemedim ve araya mesafe koydum ailesi aradı bu böyle olmaz dediler ve barıştırdılar 4 çeyrek zor zahmet bozdurup gönderdiler. Ben o günden bu yana kendimi veremiyorum ailem benim bu aile ile evlenmeme karşı zaten anlaşamıyorlar ben öncesinde çok ama çok sevdiğim için hep aileme ters geldim şu an görüyorum ki nişanlım bambaşka biri olmuş ve evlensem bile huzurlu olacağımı zannetmiyorum. Bitirmek istiyorum ama bitiremiyorum bu beni sağlık yönünden çok ama çok etkiledi şimdiden teşekkür ederim tüm değerli okurlara başınızdan böyle bir durum geçmiş ise yazarmısınız?
Nişanlımla para ve saygı yüzünden yaşadıklarımızdan sonra ayrılmam doğru karar mı?