Ben sahura kalkan biri değilim. Bekarken de hiç kalkmazdım. Eşim sahur hazırlamamı bekliyor. Ben o saatte kalkamıyorum ve uykulu halde de hazırlayasım yok. Kendin kalk ye bir şeyler diyorum ya da yiyip yat diyorum istemiyor 🤦♀️
3 ay
Eğer kocanız ve siz calisan biriyseniz o zaman kalkıp sahur hazırlama zorunda değilsin fakat sen çalışmıyorken o sabahın 6 sında 7 sinde kalkıp işe gidiyorsa söylenmeden sen o gittikten sonra yatıyorsan sahur zamanı da onu kaldırıp onun için uğraşmak zor olmaz saygıdan dolayı yapman gerekir tabi yine de bu durum aranızdaki aşk a bağlıdır ve düzene tek diyeceğim hayatta bazen iki taraf da fedakarlık yapmalı.
Ek olarak yazdıklarınıza göre çalışıyorum diyorsunuz yani kalkıp ta bir zahmet kendisi hazırlasın
yatmadan önce gel birlikte sahur edip yatalım dersin gelirse gelir gelmezse hiçbir sorumluluğun yoktur çünkü ikiniz de eşitsiniz
Aynen öyle yani bende her yere yetişemiyorum maalesef. Hem çalışıp hem evi çekip çevirmek kolay degil
Evet öyle zaten siz hayat arkadaşısınız birbirinizin kölesi falan değilsiniz tabi erkeğin yapacağı iş var kadının yapacağı iş var gerçi artık öyle konular da kalmadı fakat size tavsiyem hem çalışmak hem evi toplamak zorsa kocanızı bir gözden geçirin konuşun derim
Çünkü siz hem çalışıp hem evi toplama mecburiyetinde değilsiniz
Evlilikte kadın erkek ayrımı olmaz eşler birbirlerine yardımcı olmalı örneğin sen evi toplarken o yemek yapacak sen yemek yaparken o evi toplayacak
Yemek konusunda esim hic becerikli değildir onu ben yapıyorum. Temizlik konusunda da bazılarını yapıyor ama benim yaptığım gibi değil maalesef. Bir de tekrardan ben yapmak zorunda kalıyorum 🤦♀️
iyi en azından bir şey yapmayı denemesi de büyük başarı yanlış da olsa yapması güzel umarım bir çözüm yolu bulursunuz onun da sana anlayış göstermesi gerekiyor ya hem demezmi bir insan karım çalışıyor eve geliyor yemek de yapıyor bir de evleri temizliyor yav ben bundan sahur istiyorum da bu buna nasıl fırsat bulsun diye maalesef bazı konularda bencil bir insan ile evlenmişsiniz umarım ileride düzelir
Özelden yaz diyen gvtlar var tavsiyem ailenizi veya bu tür derdinizi kimseyle paylaşmayın bundan yararlanmak isteyen çokça şeref yoksunu var dikkat edin
İşte evli olma hayat arkadaşı burada devreye giriyor. Bekarken yaptıklarından feragat edeceksin ki gerçek evlilik anlamını bulsun yoksa ne manası var. Sen şimdi ona kalksan bi yumurta pişirsen kendi yapacağı en iyi kahvaltı hazırlığından daha kıymetli çünkü onun için uykunu bölmüş fedakarlık yapmışsın ne kadar değerli bi bilsen
Bu durum seni yormuş belli ki 🌙💭 Uykundan fedakârlık yapmak istememen çok anlaşılır. Sen sahura kalkan biri değilsen bedenin buna alışık değil. Evlilikte görev paylaşımı konuşularak olur, beklenti dayatılarak değil. Onun sahur yapmak istemesi normal ama bunu senden beklemesi şart değil 🌿 Belki bir orta yol bulabilirsin. Haftada bir hazırlamak ya da akşamdan birlikte bir şeyler hazırlamak çözüm olabilir. Duygunu sakin bir dille anlatman çok kıymetli 💙
Cevap
12Cevap
Kardeşim sen müslüman değilsen nedim sana eşini kaldır yat aşağıya
Tabi ki Müslümanım orucumu da tutuyorum ama sahura kalkmiyorum
Ya soruyu güncelle ozman soru değişik sahurda başka oluyor ama adamcağız istemiş gönlünü kırma karı koca ne güzel sahura kalkın sevabiniz artsın bacım 🙂
Adam işe gittiği halde bile senin kadar söylenmiyor evdesin zaten bütün gün ne olacak yani
Bütün gün evde değilim ki bende çalışıyorum
Ozman bacım sana hak veriyorum yiyin yatın bence daha mantıklı sanada yazık
Çalışan bir kadın olmasam hazırlayabilirdim ama zaten erken kalkıyorum uykumu alamıyorum. Mesela bugün hazırladım. şu an uyuyamıyorum esim uyudu bile🤦♀️
Sabahta erken kalkmam gerek :/
Sen kocana islamen yemek yapmaya da bilirsin öyle bir zorunluluğundan yok ama sabret az kaldı yatmadan önce yiyn bence
Öyle tabi ama her gün yemeği falan yapıyorum hatta canı ne isterse soruyorum onları yapıyorum. Bunu sıkıntı etmem ben ama sahur hazırlamak zor geliyor işte
Keşke ben senin kardeşin olsaydım seni hiç yormazdim
Ama sabret 10 gün kaldı
Bence hazırlarsan iki kat sevap ve sıcak aile ortamı olur.
O zaman niye evlendin
Ne alaka?
hazırla bence nolucak
Olmaz saygı duymalı kalkmalisin
Olur hazırlasın tuhaf oda
Peki çocuklrın var ondan kalkamıyorsun
Çocuğum yok
Nasıl yok kaç yıllık evlisin
Yok işte yapmadık
1 yıl
1 yılık halen yeni ama olabilir tercih meselesi sen ev hanımı mısın yoksa çalışıyorsun
Calisiyorum
Ne işle meşgulsun ki yorgun düşüyorsun
Bu kocayı elden çıkar sen
Niye
Ne kadardır evlisiniz
1 yıl
Seviyor musun kocanı
Olur
Olur neden olmasın
kotuya
Yap bence
O saatte kalkamıyorum