anne babalarda bu durum çok olur evlatlarına hep ben yaşayamadım o yaşasın , ben görmedim o görsün ya da ben gezemedim o gezsin düşüncesinde olurlar, peki siz sevdiklerinize yaşayamadığınız hayatı yaşatmak ister miydiniz?
Yaşayamadığınız hayatı başkasına yaşatmak istermiydiniz?
Gelecekteki eşim ve çocuklarım için çok çabalıyorum. Ben 70 kişilik sınıfta 3 kişi oturduğum dönemi biliyorum. Biz bunları yaşadık çocuğum özel okulda okuyabilsin diye yatırım yapıyorum. Yinede çok şükür o günlerden bu günlere geldik. Belkide yaşanması gerekiyordu. 5 yıl liseyi yatılı okudum ailemden uzak iyi bir eğitim alalım diye şimdi kendi çocuğumu asla yatılı okutmam. Çocuk bizim tarlamız çünkü ne ekersek onu biçeriz benim kadar zorlanmasına gerek yok biz yeterince çektik eski nesil olarak. Benim üniversitede aracım yoktu hak ediyorsa o üniversitede arabası olucak.
bence böyle bir şey yapmaya çalışmak yanlış olur. insan kendi hayatıyla alakadar olmalı, sevdiklerine yaşatmaya çalışmamalı. yani ben kendim yapamadım diye eşime veya çocuğuma yaptırmaya çalışmak bence çok saçma. herkes kendi yolunu kendisi çizer.
Bu yalnız ebeveynlere has olmuyor. Mesela 🎓üniversite hazırlık döneminde, felsefe hocam edebiyat 📚 okumayı çok istermiş ve felsefe öğretmenliği yapmış, bir gün beni karşısına alıp sohbet etti. Ben seni ailemden görüyorum, bu tarz bir hayalim vardı, sen de derece sınıfındasın, bence sen yaparsın demişti. Mesela okurken çok zorlandığım bir bölümdü edebiyat. Ama sözümü tutup yüksek onurla tamamladım. O açıdan içim rahat. ✨
Evet isterim, baskıcı annem yüzünden yaşayamadıklarımı ben kızıma yaşatacağım. Ben yapamadım, kızım yapsın diyen anneler var ya, onlardan olacağım ben.
Ben tam olarak öyle bir anneyim işte , kızımı özgür kendine güvenen bir birey olarak yetirtirmeye çalışıyorum , kendini rahat ifade edebilmeli , görmeli gezmeli , kim ne der diye düşünmemeli kendi yanlışını kendi bulup düzeltmeli , en önemlisi sorumluluk bilinci olmalı benden korkudan değil sevgimi kaybetmekten korkmalı anne değil arkadaş olarak görmeli , oyuzden işte kızımı her aktiviteye yollarım kendini geliştirsin diye
Teşekkür ederim 🙏🌸 biz bunları yaşayamadık çünkü her şey içimizde ukte kaldı onların kalmasın istiyorum tipki senin dediğin gibi onlar bizim gibi olmasın
Bu duyguyu çok iyi anlıyorum 💛 İnsan bazen içinde ukde kalan ne varsa çocuğunda ya da sevdiğinde tamamlamak istiyor. Ben kendi çocuklarımda hep şuna dikkat ediyorum; benim yaşayamadığım değil onların gerçekten istediği hayat önemli 🌿 Çünkü kendi hayalimi dayatırsam bir yük olur 🎒 Ama imkân sunmak başka bir şey 🌸 Destek olurum, yol açarım, cesaret veririm ✨ Yine de hayat onların hayatı. En güzeli kendi yollarını özgürce seçmeleri 💚
Kim olduğuna bağlı. Kardeş gibi yakın kimseler ise isterim tabi ama çocuk denen şey benim için bir şey ifade etmiyor. Ben İstediğim hayatı yaşayamamış isem çocuğum dahi olsa , o da yaşayamasın.
Ben tam tersini yapıyorum zaten annemin görmediği hayati onayasatmak istiyorum evini gezmesi Herseyini düşünüyorum. Hatta yakında izinin var annemi alıp biryerlere gitmek istiyorum. Onunla turlara çıktım ya da gönderdim.. yani onu doyasıya gezdirmek mutlu etmek istiyorum 🥹
Evet evladıma daha huzurlu bir çocukluk yaşatmak için özen gösteriyorum. Maddi imkanım yeterli olmayabilir ama bu bsait gibi gözüken derin bir mevzu benim için. Çünkü ben evlenince anladım ki koca 30yillik ömrü diken üzerinde yaşamışım. Annemle babamın arasındaki sessiz ve soğuk savaş bende gerginlik yapmış. Hep bir şey mi olacak diye geçmiş ömrüm. Uslu çocuk olmam bile bundan.
Ben elimden geleni yaparım. Ben yaşamamış olabilirim bu sevdiklerim yaşamayacak demek degil. Birde ben nasibe çok inanırım , önce Allah nasib edecek ki yaşayayım.