Babamın aile sorumluluğunu bırakması, para harcama tarzı ve evlilik konusundaki tavrı normal mi yoksa ben mi haksızım?

Arkadaşlar selamlar, herkese iyi forumlar öncelikle.

Şöyle ki babam bana kalırsa ailemizin sorumluluklarını almayı yavaş yavaş bırakmaya başladı gibi bir yaklaşım sergiliyor. Ve bunun hakkında konuşmaya başladığımız zaman da neyin eksik, senin neyini almadık gibi cümleler kuruyor. Tamam evet evimizde market alışverişleri yapılıyor doğrudur, kıyafetlerim tamam bir işim olduğu zaman arabayı vermekten çekinmiyor. Ama mesela ileride evliliğim konusunda ne düşünüyorsun dediğim zaman bana ne, eğer kendine güveniyorsan her şeyi kendin yapacaksın, bana kimse yardım etmedi (evlenince yaklaşık 1,5 yıl ailesinin evinde kaldı) , eğer illa bir şey yapacaksam aşağıdaki sitede oturursun ev sahipleri evini dizer (Bu olayın açıklaması şöyledir !! BABAM!! bir sitede teknik işleri hallediyor yani aslında kapıcı demeyelim de hani teknik işleri yapıyor. Benim de onun gibi o tarz bir işte çalışıp milletten sadaka bekler gibi ev eşyası dizmesini beklememi istiyor. ve ben biyomedikal teknikeriyim abi hani işim gücüm de iyi bir iş açık konuşmak gerekirse). Ve kaldı ki bu olay anneme de aynı şey yansıtıyor şöyle ki biz üç kardeşiz ve iki artı 1.01 evde kalıyoruz annemlerin kaldığı o da zaten açık konuşmak gerekirse ayakta durup giyinebilecek bir alan bile yok sadece bir yatak ve bir baza bitişik bir şekilde duruyor bazen yeri geliyor koridorda giyiniyorlar ben de kız kardeşimle aynı odada kalıyorum ve üçüncü kardeşim şu an ilkokula gidiyor ve genelde ailemin yanında yatıyor ama iki sene sonra bizimle beraber kalmaya başlayacak ve bu adam sanki doksanlı 80'li yıllardaymışız gibi böyle hepimiz bir odanın içine sağlam istiyor ama şöyle bir şey şu an kaldığımız yer iş yerinin verdiği bir ev ve Bodrum'da istesek güzel bir eve çıkabilecek kadar para kazanıyoruz ama babam diyor ki ne gerek var ona masraf yapmaya gerek yok (ama her ne hikmetse eve bir misafir geldiğinde her gün et yemeği yapmaktan haftada bir alkollü eğlencelere gitmekten ve sırf yenisi çıktı diye iPhone 16'dan iPhone 17'ye geçmekten de geri durmuyor) bunun konusunu açtığımızda da ben bugün kazanırım yarın yerim ondan sonrası muamma diyor. Abi uzun lafın kısası ben gerçekten nankörlük mü ediyorum yoksa bir yanlışlık var mı? Yorumlarda da zaten aklıma gelen diğer olaylardan bahsedeceğim.

Güncellemeler
3 ay
Aklıma gelmişken söyliyim mesela annemle babamla beraber bu konu hakkında konuştuğumuz zaman yani baba hani ilerisi için ne planlıyorsun vs dediğimizde bize dediği cevap ben burada kalacağım isterseniz size ev tutayım diyor yani açıkça diyor ki beğenmiyorsanız buyrun kapı orada
Babamın aile sorumluluğunu bırakması, para harcama tarzı ve evlilik konusundaki tavrı normal mi yoksa ben mi haksızım?