Kayınvalidemin iftar daveti konusunda yaptıkları sizce de bana karşı ayrımcılık mı?

Yaklaşık 2 senelik evliyim ve eltiminle aynı apartmanda yaşıyoruz. Kayınvalidemle ne ben ne de eltim anlaşabiliyoruz; sürekli ortalığı karıştıran bir yapısı var. Bize geldiğinde birimizi diğerine şikâyet ettiğini öğrendik ve bu duruma birlikte dur dedik.

Ben kayınvalidemi sadece özel günlerde ararım çünkü ne yaparsam yapayım beni benimsemediğini biliyorum. Ramazan ayında oruç tutuyorum, eşim de benimle birlikte tutuyor. Eltimlerde ise oruç tutan yok.

Geçen yıl laf olmasın diye iftara davet etmiştim ama gelmediler. Bu yıl davet etmedim. Kayınvalidem eşimi arayıp “Abini iftara çağır” demiş. Eşim de oruç tutmayan insanlar için bunun bir zorunluluk olmadığını, karşılıklı bir durum da bulunmadığını söylemiş.

Oruçluyken yorulup 4 kişilik bir aileye yemek hazırlamak bana mantıklı gelmiyor. Bu yüzden davet etmiyorum. Ayrıca diğer oğlunu arayıp onlar oruç tutuyor davet edin demiyor.

Kayınvalidemin iftar daveti konusunda yaptıkları sizce de bana karşı ayrımcılık mı?