Çoğu Türkiye insaninin azerbaycanlılarla ne alip veremedigi var? neden irkçilik yapiyorlar ki irkim da oyle cok farkli degil?

Ne bu yani ya dilimizle dalga geçiyorlar ya da nefret hissi var

5 senedir Türkiye'deyim, geldiğimden beri dil konusu böyle kendi dilimde konuşmaya çekiniyorum toplum içinde kötü hissettiriyorlar, kaç kez duydum nefret dolu lafları veya bakıp bakıp duruyorlar rahatsız oluyorum

Bir spor salonuna gitmek istedim yabancısınız diye alamayız dedi kadın ama öyle kaba şekildeki (ama sadece o kadın diğer işçiler ki kendi hocam orada diye gidecektim gitmedim Google'dan yorum yaptıp teptid mesajı gibi atttilar yalan bilgiymiş güya geri çekmeme durumunda yasal işlem yapılacakmış)

3. olaraksa bugün instada bir kadın Azerbaycan dilini kendi duyduğu şekilde reels yapmış dalga geçmeyin diye yorum yaptım önce normal cevap yazdı açıkladım neden dalga geçmek şeklinde algılandığını ve bizim dilimizin bu şekilde olmadığını paylaşıyorsanız doğru gerçek dilimizde paylaşın diye sonra hakaretler filan engelledim

Çoğu Türkiye insaninin azerbaycanlılarla ne alip veremedigi var? neden irkçilik yapiyorlar ki irkim da oyle cok farkli degil?