O yüzden hala yorumlar gelmeye devam ediyor...
...
Hepinize gösterdiğiniz ilgi alaka ve verdiğiniz cvplar icin tskr ederim arkdaslar 🙏😊🥰🥰
Eskiden genç kızların rüyası Singer dikiş makinesi, erkeklerin hedefi ise memur olup garanti bir işe sahip olmaktı...
O dönemde hayaller daha somut, daha ulaşılabilir ve daha güvence odaklıydı.
Peki bugün gençler neyin hayalini kuruyor? Maddi güvence mi, özgürlük mü, yurt dışında bir yaşam mı, kendi işini kurmak mı, yoksa görünür ve etkili olmak mı?
Sizce değişen hayaller mi, yoksa değişen hayat şartları mı?

şimdi herkes farklı şeyler hayal ediyor sanırım. benim gördüğüm kadarıyla bir sürü genç kendi işini kurmak istiyor, tam anlamıyla bağımsız olmak istiyorlar. maddi güvence de önemli ama önce özgürlük istiyorlar. ayrıca yurt dışına gitmek, farklı kültürleri deneyimlemek de gençlerin hayallerinde önemli bir yer tutuyor gibi geliyor bana.
evet şimdiki istekler say say bitmiyor 😊
Sosyal medya sayesinde herkes her konuda daha fazlasını istiyor ama azınlık bunlara ulaşabiliyor diğerleri de kendini yetersiz hissediyor. Yetinmek bence bu dünyadaki en güzel hislerden biridir insanlar bunu unuttu. Elindeki ile ya da ulaştığı ile yetinememek mutsuzluğa götürür. Günümüzde ise herkesin gözü en yükseklerde herkes lüks ve gösteriş meraklısı insani değerler bence daha değerli olandı. Materyalist toplum ahlak olarak çöker ki zaten şu an çöküşte.
Eskiden hayaller daha somuttu, daha garantiye dönüktü. Şimdi gençlerin çoğu özgürlük istiyor. Kendi işini kurmak, yurt dışında yaşamak, dijital dünyada var olmak gibi hedefler öne çıkıyor. Sabit maaştan çok esneklik ve kendini gerçekleştirme önemli. Güvence hâlâ değerli ama tek ölçü değil. Artık hayal sadece geçinmek değil, iyi hissetmek.
Evet haklsiin, eskiden insanlar kendi isteklerini, zevklerini geri plana atarlar, daha cok calismaya, iyi bir mevkiye guzel bir gelecege odaklanirlardi. Simdiki insanlar ise daha rahat hayatin ve kolay paranin pesinde
Rica ederim 😊
Şimdiki gençlerin rüyaları sosyal medya fenomeni olmak. Çünkü hepsi çok rahat paralar kazandığı için herkes onlara özeniyor. Eline kamerayı alan içerik üretmeye başladı. Bedava para zannediyorlar.
Evet katiliyorum
Günaydın bir zahmet katil bari 🤣
😅🤣
Sevgili wkertenkele 🌸 sorunun içinde hem nostalji hem sosyolojik bir derinlik var. O dönem hayalleri güvenlik odaklıydı çünkü hayatın ritmi daha yavaştı. Bugün gençler daha çok özgürlük, kendini gerçekleştirme ve görünür olma hayali kuruyor 🌍✨ Yurt dışı, kendi işini kurma ya da dijital dünyada var olma isteği çok baskın.
Aslında değişen sadece hayaller değil, hayatın belirsizliği. Gençler artık garanti değil anlam arıyor 💫 Sen nasıl gözlemliyorsun, gençlerde en çok hangi özlemi görüyorsun?
Cevap
56Cevap
Çoğu kişinin hayali artık birini bulup evlenmek. başka dertleri yok
Herkese hayirli bir kismet dileyelim o halde 🙏❤️
🙏❤
Türkiye'den başlayarak dünyayı gezmek. Ama dolu dolu , gezip eğlenerek araştırarak yemeklerini tadarak kıyafetlerini deneyerek tarihlerini öğrenerek gezmek... Mesela Arabistan'da Peygamberimizin doğduğu yeri taşlandığı yeri Mısır, da Hz. Yusuf'un kuyuya atıldığı yeri , Lut kavminin helak olduğu yeri dünyanın merkezini en sıcak en soğuk yeri en yüksek dağını en derin denizini tek tek yakından görmek istiyorum.
süpersin.
Bu yaşta, yani hayatın başında
İnsanlar hep hayal dolu olur ve sonsuz umutlu. Ama zamanla yıllar geçtikçe umutları soner ve ayakları yere basmaya başlar.
O yüzden umutların solmadan gerçekleştirebildiklerini yapmaya bak 🙏🙏🌸
Eskiden hayaller somut ve güvenliydi, kızlar için Singer dikiş makinesi, erkekler için memurluk. Hayaller toplumsal roller ve ekonomik güvenle şekilleniyordu. Bugünün gençliği ise dijitalleşme ve belirsizlik içinde büyüyor, hayaller daha çeşitli, özgürlük ve kendini ifade etme üzerine yoğunlaşıyor. Eskiden güven aranırken, şimdi kimlik öne çıkıyor.
Supersin..
Harika ve yerinde bir yorum olmusss 👏👏
Teşekkürler
Kalemine saglik 😊🙏
Valla kızların hayali Zengin koca bulmak olmuş.
Erkekler de zengin olmak istiyor sanırım.
Ama oyle armut piş ağzıma düş olmuyor. Hayat şartları zorlaştı. Eskiden ekmek aslanin agzindaydi sonra midesine indi. Şimdi ise ekmek nerede bilemiyorum.
Zamana göre her şey değişiyor
Eskiler ne güzeldi dimi
Hayaller bile masumhaneydi
Şimdi şartlara göre hayaller bile zorlaştı
Bence şimdikiler huzurlu bir hayat iyi şartlarda yaşamak ve ölmemek istiyor
Yaa ne guzel anlatmisin 😊🥰
Agzina saglik 👏
Zengin kari koca bulma ya da cinsellik baska dertleri yok hahahaha
maalesef haklısın
Ahaha 😆
Çok şey istiyorlar da 3ün1ini alıyorlar diyecem onu bile zor alıyorlar ulan en azıdnan eskiden onun bile değeri vardı değersiz yeni yetmeler yüzünden onun bile değeri kalmadı
Ahaha isyanlari oynuyorsun bakiyorum 😅
Her zaman isyanlardayım hayat beni buna getirdi ama sen şimdi diyince anladım galiba hiç aklıma gelmemişti galiba sadece bu site de sinirimi stresimi sıkıntılarımı dertlerimi buraya atıp rahatlıyorum normal de bu siteyi çoktan bırakmış olmalıydım ama bırakamıyorum işte 15 yıldır bu sitedeyim işte bırakamamın sebebi galiba bu
Sana çok teşekkür ederim bunu anlamama vesile olduğun için 😍😍😅😅😊😊
Insanlarin hayatlarina dokunmayi seviyorum 😇🪄
Ahahah manyak yaa,.. ne guzel iste gunluk hayatin stresinden siyrilip burada stres atacagin, icindekileri atip rahatlayacagin bir yer bulmusun,. bak ne guzel iste
Kiymetini bil 😊
Daha çok yapmak istediğim şeyleri yapıp onlarda atsaydım bunları daha iyi olurdu onlar olmayınca burası kaldı
Olsun, buna sukur diyelim 😇
Her zaman herhalimiz icin şükür diyoruz
Ben dünyayı gezmek, mezun olmak ve 30umda finansal anlamda özgürlük gibi hayaller kuruyorum ama bir dikiş makinesi eskilerinki gibi hayalim, kendime kıyafetler elbiseler dikmek istiyorum moda bi yaşam biçimi ❤️
Yaaa ne guzel hayallerin var.😊🥰🥰💖✨️
Umarim. gunun birinde hepsi gercekk olur 🙏
Teşekkürlerr sizin de umarım gönlünüzce olur 🥹💗
Tskrler canım 🙏💖✨️
Zengin olmak yurtdışında yaşamak karı koca olsalar bile karışamamak istediği herşeyi yapabilmek bomboş bir hayat yaşamak
Para varsa doldururlar o hayati 😆
O zm para olmasin mi diyelim 🙄
tamam ben soylerim uslu uslu oturun ses yapmayin abi dovecekmis bak diye 😇🤫
O kadarini soyleyemem, urkutmeyelim yawru ceylanlari ☺️
vay abime bak sen gözlerim yaşardı 😍😂
sadece kalp çıkıyorsa iyi 🫣😝
Alev topu 😵💫🔥🔥
Bana hersey yakisir ayol aaa ayipsin 😬😎
Oyy oyy teveccühünüz efemm☺️
Peki tskler 😇🙏🙏
Hayal değil de, artık bir şey istiyorsam olması için çabalıyorum ve olmasını sağlıyorum. Hayal kavramı sanırım belli bir yaştan sonra olmuyor.
Evet, tabi ki doğrusu da bu, ama hayal etmeden de olmuyor bazı şeyler.
Yadigar bir tane singer dikiş makinem var☺️
Bence insanların ilk hedefi, ilk hayali maddi güvence artık.
Haklisin canım
Devir bu artik
Erkeklerin hayali düzgün kız bulmak, kızların hayali ona Singer dikiş makinası alacak zengin koca bulmak 😂
Ahaa dogru gibi
Bak bu kesin dogru iste
Evet doğru, bahsettiğin o eskilerden geliyorum, o zamanlar bir kıza ‘Sana bir Singer alacağım.’ demek çok büyük bir romantizmdi 😀
Kesin kizlar tav olurdu dimi 🙃🤣
Aynen. Singerle aklı çelinen çok oluyordu😀
Wayy be, kiz tavlamak da kolaymis o zmnlar 😆
Ahaha öyleydi valla 😀
Zengin koca bulmak kızların
Erkeklerin de kolay yoldan para bulup playboy olmak
Uzun zmndir yoktur sanirim.
hoş geldin diyelim tekrardan 😊
Evet yoklugun farkedildi tabiki 😊😊
Olsun.. Ara vermek iyidir bazen 👍🏻
Goruslerini begenip deger verdigim bir arkdstin, o yuzden aklimda kalmis demek ki 😊
Rica ederim
Tekrar hoş geldin
Waoww 😵
Hast du bisschen Deutsch gelernt? 👏
Ahahaha 🤦🏻♀️
Ben de bi an yoksa mi dedim 😅🤣
Genelde insanlarin kulagina diger dillere nazaran daha kaba gelir almanca. Bir fransizca gibi kibar degil mesela
Gurbetcilerin de turkcesi biraz komik oluyor dimj 😝
Arada bi evet🙃🙃
Türk kadınlarının ki esc olmak erkeklerinide gvat olmak
🙄🙏
Ay pardon 🙏 emoji fazladan cikti 🤣🤣🫣
Doğru ama kusura bakma
Olsun 😂
Şimdiki genç kızların rüyası yurt dışına gitmek, erkeklerinde youtuber olmak.
Tersi de olabilir ama 🙃
Değişen hiç bir şey olmuyor. Emek harcamak istemiyorlar, hazırı seviyorlar..
Kesinlikle.. her konuda hazira alismis tembel bir nesil var
Akıllı olanlar, güzel hamleler yapanlarda iyi aileler, eğitimli anne ve baba tarafından yetiştirilmiş..
Biraz da sans olacak insanda. Bazen Allah yuru ya kulum derse de oluo bisiler
Şans bir nevi olumlu düşüncenin sonucu. Zengin aile de doğmak bir avantaj diyebiliriz.
Orasi muhakkak elbet 😎
Şimdikilerin bir hayali, hedefi yok. Hayatı telefon ellerinde bomboş yaşıyorlar.
Hayalleri youtuber influencer olmak falan 😅
Hıhımm kolay yoldan köşeyi dönmenin peşindeler :))
Enerjim bitmesin yeter bana. Çok fazla hayalim var
Ins 😇🙏
♥️♥️
Memur olduk. Gelecekten sesleniyorum gençlere, siz olmayın 😂 singer'i olanlara da selamlar 😂
Ya uf delisin hahahaha boşluğuma geldi
🫣🤪🤪
Bize Singer ve memuriyetle mutluluklar o zaman 🤪
Amin amin 😇🙃
Kızların şimdi Zengin koca ve lüks yaşama hayali var.
aynen öyle👍🏻
Peku erkeklerin ne hayali var sence
Ahahah o da dogru 😂
Şimdikiler ıPhone’un en son çıkan modelini hayal ediyor 🤦🏻
O da dogru 😅
Cidden mi öyle miydi biz karavanla dünya turuna hayaller kuran kızlar olduk jhg
Ayy bak simdi o da cazip geldi kizz🙃😜
Bu daaa iii dimii ne o öyle terzi şeysii elimle dikerim ben
Karavan isini halledebilirsen haber et valiz hazirlim hemen 😆
Varr varr jsjsjsjz
Çeki demirle tamamdır
Gençlerin hayali kolay yoldan para kazanmak 🤣 senin hayalinde çok kolaymış ama alayım sana Singer
O eskidendi 😅
Olsun belki içinde yara olarak kalmıştır dedim kolay yoldan seni kandırmanın yolu 🤣🤣
Daha saglam sebepler bul beni kandirmak icin 😅😎
Bazen çok zor gibi görünen problemlerin çözümü çok kolay olur 🤣🤣
Bu o bazenlerden degil ama uzgunumm 😆😝
Yalan konuşma hiçte üzgün degilssn
😔😪🥹😭
Bak agladim iste..
Simdi inandin mi
Büyüklerimizin bir lafı vardi , Dünya kadar malın olacaguna fındık kadar a.. olsun diye kızlar o fındığı değerlendirme peşinde , erkeklerde seylerinin doğrultusunda gidiyor...😂
Gençlerin hayali dizilerdeki, magazin programlarındaki hayatlara sahip olmak. Yani özet yapayım avuç dolusu antidepresanlık olacak hepsi bu kafayla.
Keşke hayalim Singer dikiş makinesi olsaydı da mutlu olsaydım ya şimdi fakirim yine ama mutlu değilim
Güzel bir meslek iyi para kazanmak mezun olmak atanmak sonrasında ise arkadaslarımla gezmek gençligimin tadını çıkarmak yani o anı yaşamak güzel arkadaslıklar edinmek en son ise hayırlı iyi bir eş
Insallah gerceklesir dileklerin😇🙏
Şimdikiler calısmadan terlemeden para kazanma derdinde.😀
Oyle maalesef
Meslek tercihinde pek bir değişiklik yok. Yanlız kadınlar tamamen farklı ne yorumlanabiliyor nede öngörülebiliyor.
Genç kızların ve genç erkeklerin en büyük hayali özgürlük. Herkes özgür olmak istiyor ama en çok genç kızlar.
Üstteki var evde dhdjfjg yeni model de var. İkisinin de bir numarası yok bence şu an favori sosyal medya fenoluğubda
O zamanlar kadınlar çok daha kadın, erkeklerse birer singer dikiş makinası gibiydi.
Güzel bir kariyer ve kendi evimin olması. Başka isteğim yok
şimdide hem erkeklerin hem kızların rüyası memur olmak :D

Herkesin hayali bu
😅😅😅💴
Şimdi kızların hayali memur olmak, erkeklerin hayali ölene kadar bir o kıza bir bu kıza çakmak.
Erkekler zengin kadın , kızlar da paralı erkek maalesef
Zenginlik ve seks genelde galiba. Birde hayırlı eş isteyen nadir kişiler var 🥲
AKP'den kurtulmak
🙏🙏🙏🙏
Artık hayal kuran kimse yok sanırım. Eskidendi o. Herkes anı kurtarmanin derdinde
Haklisin maalesef 😪
Minik bi kulübede herkesten uzakta yıllarca tek başıma yaşlanmak istiyorum
Daha bu yaşta mi sıkıldın 🙁
Kimseye muhtaç olmadan elden ayaktan düşmeden akıl baştan gitmeden erken ve huzurlu şekilde ölmek
Aminn 😇🙏
Benim hala hayalim singer dikiş makinesi fjjddj
Ben biraz eskidim galiba
Ahaha ne guzel ☺️🥰
Benim şimdi rüyam Trabzon'a gidip tatil yapmak yaylalarda bir kadın olarak
Ne kadar eskiden bahsediyoruz 😂
Walla ben de tam bilmiom 🤣🫣
Ben dikiş makinesi istiyorum gerçekten 😄
Yaaaa 🙃🥰
Merakin mi var dikmeye
Evet var ufak tefek biseylr tikmistim makinam olmadigi icin kendimi geliştiremiyorum şuanda
Umarim ilerde alirsin bi tane iyisinden 🙏🙏
Teşekkür ederim ☺️
Erkeklerin çoğu singersiz dikiş peşinde maalesef kızlarda onlara katılmaya başladı yavaş yavaş. erkekleri düzelmesi gerekirken
Hayalim moda tasarımcısı olmak
Ins olursun 😊🙏
Galiba çoğunun hayali Dyson saç şekillendirici😅
Ahahaaaa😂😂😅
Akp li görünüp avantasina bakma olsa gerek :D
Maalesef dogru
Aferin sana 👍🏻
Her soruya cvp vermek zorunda degilsin efladim. Oyle bir mecburiyet hissetme. kendinde 😬
ki zaten sorumu bile anlamamışın ya 🤦🏻♀️🤦🏻♀️ soruda şimdiki zamanı soruyorum. ama o da seni kapsamiyor galiba 110 yaşında olunca.😅
sen soru söylediklerime cevap vermek yerine benimle iddialaşıyorsun şu anda, farkinds misin
cevap veremiyorum desene şuna 😛
Fındığı olan dünyayı istiyor
Muzu olan ne istiyor? azıcık aşım kaygısız başım mi diyor sanki 😅
Bence ne istediklerini onlar da bilmiyor
😆😅🤣
Tiktok ya da onlyfans fenomeni olmak😂
Ahaha dogru walla
Yaşayabilmek.
Ayy cok banal 😏😏
Cool olan sen söylede biz dinleyelim
dinleyeceksen söylimmm
sesin biraz yanık ama haberin olsun 🤪🤪