Bebekten arsa teklif edilenler, köyü satıp bakkal açan girişimciler, bağı bahçeyi kardeşine kaptıran dedeler, miras ziyan olmasın diye bozdurup sebil kuran dedelerimiz. Bu rahatlık nereden geliyor?

Efkar bastı. Hayırlı sahurlar
Bebekten arsa teklif edilenler, köyü satıp bakkal açan girişimciler, bağı bahçeyi kardeşine kaptıran dedeler, miras ziyan olmasın diye bozdurup sebil kuran dedelerimiz. Bu rahatlık nereden geliyor?

Efkar bastı. Hayırlı sahurlar
İlgisi yok. Yeni jnsanlar birsey yapamadigi için boyle düşünüyor. Ben sana dönümü 20 bine araa bulayim simdi istersen. 30 bindede arsa var ama dag taş. Alırsın belki 100 sene sonra degerlenir şans işi. Bu anlattiginda aynisi. Senin icinde torunlarin diyecek şurada arsa 1 aylik asgari ücretmiş ama dedem almamış diyecek torunlarin
Haklısın. Benim takıldığım nokta mülkiyet çıkalı milyor yıl olmuş miras yok. Sen bir milyor 500 miyonu ne yaptın demek istedim sadece
Eski insanlardaki rahatlık biraz da yoklukla büyümekten geliyor 🌿 Hayat onları erken olgunlaştırmış. Kaybetmeyi, paylaşmayı ve sabretmeyi öğrenmişler. Malın mülkün geçici olduğunu daha içten kabullenmişler. Sen bugün daha çok hesap yaparak yaşıyorsun çünkü belirsizlik kaygısı yüksek. Onlar ise kaderine güvenip gönlünü ferah tutmayı seçmiş ☀️ Biraz teslimiyet, biraz kanaat, biraz da hayatın hızının yavaşlığı var o rahatlığın içinde. Sen de bazen yükü hafifletmeyi deneyebilirsin 🌙✨
Tası tarağı toplayıp böyük şehre yollayasım var
Cevap
2Cevap
Eskiden öyleydi gadası
rahat değilim
Gamsız hepsi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?