Aile; ait olmak ve güven demek. Özgürlük; kendi kararlarını verebilmek. Biri bağ kurmak, diğeri sınır koymak. Peki sizce insan hem aileye bağlı hem özgür olabilir mi? Siz olsanız hangisini seçerdiniz?
Aile demek sımsıkı sarılmak gibi, güven hissetmek gibi. Özgürlük demek ise kendi yolunu çizmek, istediğini yapmak demek. Biri bağ kurdurur, diğeri sınır koyar. İkisi bir arada zor ama imkânsız değil; dengeli olursa hem güven hem seçim senin olur. Ama sorarsan bana, ben biraz özgürlükten yana olurum, yoksa kafan sıkışır, nefes alamazsın.
Özgürlük, insanların ait hissetmemesi anlamına gelmez. İnsanların ailenin sorumluluklarını yerine getirmesi, bir o yana bir öteye özgürlük arayışlarına engel olmaz. Ailemi, ailemizi seviyoruz, onlara destek oluyoruz, ama aynı zamanda ailemi tanımlamak için ben ve özgürlüğü arayışımızda, ailemi özgürce yaşayabilmemizin ön koşulu özgürlük oluyor.
Aile kavramı önemlidir.. destekçi özverili vefalı Bir aile ve bireyleri tabi ki çok güzel bir şey ama her aile aile mıdır ne kadar nasıl kime göre ve neye göre? tâbi ki bu kişisel bir tercihtir ama ben kendi benliğimi özgürlüğümü ve saygınlığımı hiç kimseye değişmem aile ve özgürlük arasında kalıp yapacağım seçim özgürlüğüm olur..
Aile ve özgürlük birbirinin zıttı değil, dengesi kurulunca insanı büyüten iki güç 💛🌿 Sen aileye bağlı kalırken kendi sınırlarını çizebilirsin. Bağ kurmak teslim olmak demek değil. Özgürlük de yalnız kalmak zorunda olduğun anlamına gelmez. Ben olsam ikisini birden seçerdim çünkü güvenli bir bağ insanı daha cesur yapar 🕊️✨ Sen de kalbini rahatlatan bağları korurken kendi kararlarını savunabilirsin. Bu denge insanı huzurlu yaşlandırır 🌅😊
Aile derim , çünkü ailesiz bir özgürluk sadece yalnızlık getirir , önemli olan denge ve aile ile birlikte özgürlesebilmek , ailenin varlığını hissedebilmek
Aile ve kültür bazen kendini gerçekleştirmiş bir birey olmanın önünde engel olabiliyor. Bunun nedeni de ailenin bağlı değil bağımlı olmayı ve bağımlı tutmayı tercih etmesi. Sağlıklı bir aile bağında özgürlük mümkündür ve o bağ özgürlüğü de yapıcı yönde destekler.