Aşırı baskıcı muhafazakar anneyle nasıl başa çıkılır, ne yapmalıyım?

Annem çoğu şeyde hayat enerjimi söndüren bir unsur. Bunu 12 yaşlarımda fark ettim. Instagram, tiktok kullanmamı istemez hatta o yaşlarımda gizlice instagram açmıştım ve ablamın ifşa etmesiyle beraber evde kıyamet kopmuştu. Hesabımı kapatmışlardı falan.. (Şu zamanlar 2 yıldır falan gizli instagram, tiktok kullanıyorum) Yine o yaşlarımda istediğimi giyemezdim. Kısa kollunun kolu kısa olup koltuk altım göründüğünde bile laf ederdi. Erkekler var dışarıda görmesi uygun değil gibi. Liseye geçerken beni zorla kapattı, seni okula göndermem şeklinde tehditler edip, açılmak istediğimde ise dışarıdaki o*lar gibi mi olacaksın, açılacaksan git evimden gibi şeyler diyordu. Buluşmalara falan da asla izin vermez. Aramızda iftar yapacak olsak da öğretmen olursa gönderirim gibi şartlar koyar. Tek başıma çoğu yere izin verir ama arkadaşlarla asla izin vermez. Ben o kadar geniş değilim git kendine geniş aile bul diye aradan çekiliverir. Saçma sebep sebeplerden yine bugün bağırdı çağırdı eşyalarımı dağıttı. Beni istemediğini falan söyledi. Telefonumu, tabletimi alınca aklımın başına geleceği gibi şeyler söyledi. 2027'de YKS'ye gireceğim, şehir dışında okumanın zorluğunu bilmesem şehir dışında okumak isterdim. Ha bu arada annem muhafazakar bir insandır, hocaları falan dinler, namaz kılmayanları yargılar, kapanmayanları yargılar. Öyle işte... Burada paylaşmak istedim derdimi belki benim gibi bunları yaşamış insanlar vardır diye...

Aşırı baskıcı muhafazakar anneyle nasıl başa çıkılır, ne yapmalıyım?