Ben 23 yaşında biriyim. Annem kendimi bildim bileli aşırı kontrolcü biri. Ama artık bu durum beni ciddi manada rahatsız ediyor. Onunla defalarca kez konuştum yapma böyle diye ama hep aynı. Yediğim yemekten tutunda telefonla kimle ne konuştuğuma kadar soruyor. Ben bazen cevap vermiyorum ve kötü evlat olmuş oluyorum. Nasıl bu durumla başa çıkabilirim?
En İyi Cevaplar
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
13Cevap
- Aile & Toplum konusunda 317 cevap paylaştı.
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Annenizin de böyle davranmasının altında yatan pek çok sebep vardır. Bu sebeplerin sorgulanması uzun ve derin bir konu buna giremeyeceğim.
Fakat şunu gözardı etmemek lazım. Annenizin belli başlı kaygıları olduğunu kabul ederek başlayın. Bu kaybetme korkusu, yanlış yapma korkusu, sizi yetersiz görme, aşırı korumacılık vb. olabilir. Bu kaygıların altında yatan sebepleri öğrenip onları çözümlemeye odaklanırsanız çok daha çözümcül yaklaşmış olursunuz.
Rahatsızlığınızı kırmadan dökmeden düzgün bir şekilde dile getirmeye devam edin. Kırmızı çizgilerini öğrenip onlar konusunda hassasiyet gösterin. Basit bir bilgilendirme bile rahat alan sağlar size. Orta da bir güven sorunu var mı yok mu bunu sorgulayıp buna da çözüm getirmeniz gerekir. Güvenin olmadığı yerde çözüm olmaz.
Merhaba. Ben 22 yaşındayım ve üniversiteden yeni mezun oldum (2 ay önce). Şöyle ki en baştan başlamam gerekirse annem ile babam biz ikiz kardeşimle ilk okulda iken boşandılar. Fakat kendimi bildim bileli aslında biz çok daha küçükken evler ayrıydı. Sürekli şiddetli geçimsizlik vardı. Fiziksel şiddet yoktu belki ama yinede devamlı edilen kavgalar, bağırış çağırışlar sürüyordu. Neyse... Annem bizi tek başına büyüttü maddi ve manevi. Babamla fazla görüşmüyoruz. Kendisi biraz sorumsuz biridir. Annem üstümüze bir tık fazla titriyor dolayısıyla. Bunu anlarım fakat bu artık hastalığa döndü. Tüm hayatımızı, kararlarımızı kontrol etmeye çalışıyor. Kendi istediklerini yaptırmak için bize psikolojik baskı kuruyor. İş hayatımıza bile karışmaya başladı. ("hayır o işe giremezsin, hayır şehir dışına çıkamazsın, ben sizden kopamam, o iş olmaz, bu iş daha iyi vs"). Şu an Ankara 'da biraz torpil ile işe girebilme şansım var ve bunu kaçırmak istemiyorum tabi ki günümüz şartları ile. İşletme mezunuyum ve genel olarak işsizlik sorunu benim gibi iibf mezunlarında daha çok. Fakat annem izin vermiyor. O kadar kontrolcü ki dışarı çıkıcak olsak herşeyi sorguluyor. Oturup kendisiyle gayet düzgün konuştum. Bana olumlu tepki veriyor fakat akabinde hiçbirşey değişmiyor. Beni geçiştiriyor. Ses yükseltip, tartışma olunca da hiçbirşey düzelmiyor. Psikoloğa gitmeyi kabul etmiyor. Ona göre onda hiçbir sıkıntı olmadığını söylüyor ve "ilaç verirler boş yere işim aksar orda burda uyurum" diyip bahane ediyor herşeyi.
Üstelik titizlik takıntısı var. Evde yaşamak zehir oldu artık bize. Eve ne ailemizden ne arkadaşlarımızdan birilerini çağıramıyoruz. O kadar paranoyak ki herşeyin kötüsünün bizim başımıza geleceğine inanıyor. Kendi ailesiyle de fazla görüşmüyor, iletişim halinde bulunmuyor. İnsanlara tahammül edemiyor. Bizden de aynı şeyi bekliyor. Fakat bizimde artık çocuk olmadığımızın farkında değil. Çok bunaldım, nefes alamıyorum. Üstelik bu tavırları artık özgüvenimi zedeliyor. Kendimi her konuda yetersiz hissetmeye başladım. Hayata karamsar bakmaya başladım. Akrabalarımızdan yardım istiyoruz "birde siz konuşur musunuz" diye fakat onlarlada agresif, saldırgan davranıyor ve püskürtüyor. Kaldıramıyorum artık. Lütfen bize bir tavsiye verin. 🙏
@gecedenbirvakit insanı çok yetersiz hissettiriyor di mi her şeyine karışılması, mudahele edilmesi. Sanki sen hiçbir şey beceremiyormuşsun gibi. Ama şunu anlamiyolar ki hayat bizim hayatımız. Yönetemezler. O bütün kaygılarını sana bulaştırıyorlar. Sürekli hesap veriyosun asla laftan anlamiyolar di mi? Bu kontrol manyaklığı. Başka bir şey değil.