Geçmişte madde bağımlılığı yaşamış birine güvenmek yanlış mı, insanlar neden bu kadar önyargılı?

Biri var çok sevdiğim ve çok iyi anlaştığım. Geçmişte uzun zaman madde bağımlılığı yaşadığı için çevremde herkes ona ön yargılı. Ailevi problemleri var aile içi şiddetin yoğun olduğu bir evde büyümüş çok fazla travması var ama zaten ailesinden maddi manevi bağımsız yaşıyor ergenliğinden beri. Görüşmüyor yani babasıyla falan. Şimdi de düzenli alkol kullanan biri ama madde veya alkol bağımlılığı yok. Bağımlılık zamanları 19-20'li yaşları ve şimdi 32 yaşında anlayacağınız uzun zaman önceydi ama bilenler yargılıyor beni bu sebepten. İnsanlar çok hadsiz. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda. Ona güvenmemek gerek mi sizin de düşünceniz. Şimdi yıllardır hayatı oturmuş, maddi olarak ortalama üstü işi gücü olan düzgün biri zaten ailesinden yıllar önce maddi manevi kopmuş hayatını kendi kurmuş düşe kalka. İnsanlar neden bu kadar ön yargılı ve sabit fikirli? Kimseye bir şey kabullendirme çabam yok ama sadece bu ön yargıların sebebini anlamak istiyorum

Güncellemeler
4 ay
Bu arada 1 seneye yakındır aynı evde yaşıyoruz, benden ayrı gittiği bi yer yok yani artık kullanmadığına bizzat şahidim
Geçmişte madde bağımlılığı yaşamış birine güvenmek yanlış mı, insanlar neden bu kadar önyargılı?