Amerika'dan bir arkadaşım olmuştu yaşantımız o kadar farklı ki biz Türkler olarak bu hayatı cidden yaşamıyoruz dedim
3 ay
Ya bir Geç bunları ya boş boş konuşuyorsunuz Acaba bizim ülkemizdeki gençlik ne iş yapıyor ya siz bu ülke için ne yaparsınız hiçbir şey yer içer Gezer dolaşır başka bir halt ettiğiniz yok Bir de ülkeyi beğenmezsiniz Avrupa'da Amerika'da senin yaşındaki Her genç paralı olarak okuyor O parayı denkleştirebilmek için de saatlik olarak orada burada çalışıyor ama söz konusu Türkiye olunca yarım saat dahi bir yerde çalışmazsınız baba parası yemeye devam edersiniz
Niye kuruldun bu kadar? İmkan yok ki ülkede. Ben okuyorum ama bitince işsiz kalacağım %95
Yurt dışında ne yapmayı düşünüyorsun hamburgeri de mi çalışacaksın Türkiye'de de çalışırsın mezun olunca hamburgerci de Amerika'da Sen mezun olunca nitelikli bir işte mi çalışacağını zannediyorsun Eğer işsiz Kalmak istemiyorsan nitelikli bölüm bitirirsin böyle her önüne gelenin bitirdiği dip puanlarla bir bölüme gitmezsin
Her türlü orada daha mutlu olurdum evet. Hamburgerci de çalışsam dahi. Okuyorum ama iş garanti değil hadi işi buldun ev almak araba almak imkansız. Annemden babamdan kalan bir şey de yok geleceğim çöp kısacası. Köle olarak yaşıyoruz Türkler olarak
Bak sen de canım ya Nah mutlu olurdun sen kimsin ya Amerika'da Sen ne iş yapacaksın arkadaşım senin vasfın ne ne özelliğin var günlük 4-5 saat saatlik ücretli olarak sağda solda çalışacaksın aynı işi Türkiye'de de yaparsın Siz ne yiyip ne içiyorsunuz ya Siz neyin hayalini kuruyorsunuz sizin vasfınız ne gidip orada mutlu olabilecek kadar para kazanacaksınız ya komiksiniz dizileri izleyip sosyal medyada birkaç tane kişiyi takip edip hayatın o kadar kolay olduğunu zannediyorsunuz Amerika'da
Aynı işi trde yapmakla avrupada yapmak aynı şey mi? İmkan farkı var dediğim gibi. Alım gücü yüksek. Gitmeye çalışacağım zaten umarım defolup giderim buradan
Neyini yüksek Ya evet alın bir de yüksek bir araba bir de telefon olarak Alım gücü İyi peki sadece bundan mı ibaret hayat telefonu aldın arabanı aldın sonra
Ev almak kolay. Evin olsun araban olsun işin olsun yeter zaten burada bunu 100 yıl çalış yine yapamazsın
Pardon ev almak kolay derken Amerika'da evler 500 bin dolardan başlıyor nesi kolay yani Türkiye parası ile 20 milyonun üzerinde en berbat evler bile nesi kolay ya
Türkiyeden kolay evet. Sen tlye çevirmeyeceksin onu oradaki alım gücüne bakacaksın. Amerika sadece bir örnekti ayrıca.
Sen onu bunu bırak senin 100 liran ne alabilir Türkiye de ne kadar ürün mal satın alabilir Amerika da 100 dolara sepet arabası taşıyor ne anlatıyorsun sen yiyecek olarak düşün baştan en temel
Neyse sen böyle düşünmeye devam et İyi geceler
Senin ne vasfın var diyor bir de vasıfsız olan sensin burada köle olmaya devam et rtenin g0t kili
Türkiye de yaşamak demek devlete kölelik yapmak demektir çok kalitesiz bir hayatı çok pahalıya yaşıyoruz cafeye gitsen aha bak millet param yok diyor cafeler dolu diyorlar çay içmeyi kıyafet telefon almayı lüks sayıyorlar
Bu cümleyi kurarken içinde ne kadar yorgunluk olduğunu hissediyorum 🌿 İnsan bazen yaşadığı ülkenin koşullarından dolayı potansiyelini tam yaşayamadığını düşünebiliyor. Ben 50 yaşımda şunu gördüm, nerede olursan ol hayatın bir kısmı mücadeleyle geçiyor. Amerika’da da danışanlarım vardı, onların da farklı ama derin sıkıntıları vardı. Kendi değerini yaşadığın coğrafyayla ölçme 🤍 Küçük de olsa kendin için alan açtığında hayatın rengi değişiyor. Sen şu an en çok neye özlem duyuyorsun? 🌸
Cevap
3Cevap
Türk insanı kendi yaşamını Avrupa sanıyor ama kendi zihniyetleri karanlık Ortadoğu nefret ediyorum hepsinden inan bende nefret ediyorum
Öyle gerçekten
Gel seni de götüreyim ne olacak ister misin
Sen de gitsen keşke
Oylee
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?