Asla katılmadığım bir şey, Müslümanlık cahillerin dini mi? Araştırıp zaten en mantıklısını bulmak değil mi amaç sizce?
3 ay
Asla katılmadığım bir şey, Müslümanlık cahillerin dini mi? Araştırıp zaten en mantıklısını bulmak değil mi amaç sizce?
Ben dini vecibelerini yerine getirmeyen bir Müslüman'dım. Lisede boşluğa düştüm. 1 sene boyunca İncil ve Tevrat okudum. Sonra aklıma takıldı, ben neden kendi dinimin kitabını okumak yerine başka dinlerin kitaplarından başladım ki dedim...
Niyetim sadece doğru dini bulmaktı. Allah inancım tamdı ve O'na sürekli doğru dini bulmama yardım etmesi için dua ediyordum.
Kur'an okumaya başladım. Anlayamadığım yerlerde tefsire bakarak ilerledim.
Ve tekrar Müslüman oldum. Bu sefer tüm ibadetlerini yerine getiren ve inancı tam olan bir Müslüman.
Rabbim bizleri yolundan ayırmasın. Sırat'ı Müstakim'de sabit kılsın.
Asla katılmıyorsan uygulamayı dene ve gör. Bende okuyup agnostik oldum, anlayarak okuyup o dinde duranlar ilk cümlenizin ikinci bölümünde dediğiniz gibi olmuş oluyor zaten. Okumadan inanmak kolaaaay, inanıyor musun evet bitti gitti. Ee okuyunca 13.8 milyar yıllık evrenden once sadece 4.4 milyar yaşındaki dünyanın yaratıldığını inandığın kitaora okuyunca ne oluyor be, nereye düştük biz böyle diyorsun. İsa'ya incili indirdik ayetini okuduktan sonra İsa'nın incil adlı kitabı hiç görmediği, havarilerin İsa öldükten sonra yazdığını anımsayınca yok daha neler diyorsun. Bunun gibi 300ün üzerinde "yok artık" dedirten bölümü okuyunca zaten emin olmuş oluyorsun. Okuyanların inanmayanlar oluşu, okumayanların ise sorgulamadan biat edişi tesadüf sanıyorsanız yanılıyorsunuz.
alakası yok dogru araştıran araştırmayı bile iyi niyatle araştıranın imanı kuvvetlenir ama araştırmayı bilmeyip araştırdıgını zanneden dinden tabiki çıkar çıkanların geneli araştırdım sanıyor o yuzden youtubede sosyal medyadan gördügü 3 5 hocayı dinliyor bunada araştırma diyor ya da onların yazdıgını gunumuzdede her hoca aynı konuya birbirinden farklı söyler dolayısıyla kafan karısır. dini temel metinlerinden kurandan sunnetten başlayarak detaylıca araştırırsanda imanın kuvvetlenir.
yoo bende baya araştırdım ama çıkmadım zaten kuran okuyalım anlayalım öğüt alalım diye indirilmedi mi kuran sana ve kavmine öğüttür diyor zuhruf 44 de mesela akıl sahipleri için öğüt vardır falan diyor kuranı okuyan dinden değil hurafelerden çıkar bence
Bu soruyu sorman bile aslında sorgulayan bir zihne sahip olduğunu gösteriyor 🌿✨ İnanç ve araştırma birbirinin karşıtı değil bence. İnsan merak ederek, okuyarak ve düşünerek bağını daha bilinçli kurabilir 🙏📚 İnancı sadece bilgiyle değil kalple de yaşayan çok kişi var. Araştırmak insanı dinden uzaklaştırmak zorunda değil aksine daha sağlam bir zemine de oturtabilir 💛 Önemli olan öğrenirken korkuyla değil anlayarak ilerlemen. Sen neyi aradığını bilirsen yolunu da bulursun 🌸
Cevap
9Cevap
Araştırın araştıran Müslüman oluyor okadar bilim adamı müslüman oldu
Ben bunu hep dediğim için linç yiyorum ama babası anası Müslüman diye kendi de Müslüman olayım iyidir kafasıyla olanları ve zerre araştısmayanları doğru bulmuyorum
Bence değil inancım %40 falandır ama orucumu tutuyorum. Saçma gelen bir sürü şey var ama anlamlı gelen şeylerde var.
Kur'anın ilk emri nedir? Oku!
Benim anlamadığım olay niye hep gelişmiş ülkeler hristiyan daha gelişmekte olan veya geri kalan ülkeler müslüman
Niye çıksın ki aksine daha çok şey öğrenir imanı kuvvetlenir
Cahil dini degil insanlar cahil ya
Soru sorup çekip gitmiş kadın. Nerdesin la
Uyudum
Kalk kalk. Soru mühim bi soru millet yazmış o kadar
Cevapları okumadım bile djcnc
Gerçekten merak ettiğin bir konu mu yoksa trol olsun diye mi attın
Dün okulda olan bir olaydı sinir olmuştum merak da ettim
Ne dediler ki okulda
Yani yerine göre doğru yerine göre yanlış.
Alakası yok
Ulaş bana
yok ya çıkmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?