Eveeet eşini sevgilisini dövenlere karşı duyarlılığımızı biraz kaybettik peki ya çocuk... Korkunç bir şey ya insan kendi çocuğuna nasıl kıyar aklım almıyor. Öldüresiye dövenlerden bahsediyorum.
3 ay
Eveeet eşini sevgilisini dövenlere karşı duyarlılığımızı biraz kaybettik peki ya çocuk... Korkunç bir şey ya insan kendi çocuğuna nasıl kıyar aklım almıyor. Öldüresiye dövenlerden bahsediyorum.
Sanırım etmem büyük ihtimalle etmem halamın kocası 2 3 yaşında ki oğlunu döverdi çok kötü hemde büyüdü 4 5 yaşına geldi dövüyordu yaa çok şımartıyor ya da sürekli dövüyordu
Diğer halam da çok döverdi bizim evimiz onun evinin yanındaydi kızını döverdi hortumla oğlunun üzerine sopa kırmıştı sesi banyodan duyuldu ben çok korktum o gün dedim içimden sanırım çocuk öldü ses kesildi küçükken çok korkardım ben ben küçükken hiç unutmadığım bir dayak yemiştim babamdan ne kadar büyüsem de hatırlıyorum o zaman babamın dükkanı vardı dışarda ki insanlar gelip kurtarmıştı beni tam hatırlamıyorum kimdi ama biraz daha dövmeye devam etseydi her halde ölürdüm
ya açıkçası bazi cocuklarin (ssçler mesela) ailesi tarafindan en azindan belli yaslarda dayakla terbiye edilmesi gerektigini düşünüyorum. 3 yasındaki cocuga el kalkmaz ama 13 yasında annesine kufurler eden cocuga babasinin iki tokat patlatması lazim. ama öldüresi dovmeyi elbette kabullenemem
askim suça sürüklenen çocuk demek ahmet minguzzi gibi bircok davada suçun faili olan sözde COCUKlar hukuken suça "sürüklenen" cocuk sayılıyor. onlar dövülsün mesela
maalesef bence de...
Açıkçası gözümün önünde birinin çocuğunu dövdüğünü görsem susmam. gider sakin sakin uyarırım en azından. çok kötü bir durumsa da yetkililere haber veririm. çocuk sonuçta kendini savunamaz görmezden gelmek içime sinmez
Bu konuda içim titriyor gerçekten. Bir çocuğa şiddet görürsem asla görmezden gelemem. Direkt fiziksel kavgaya dalmam belki ama mutlaka yetkililere haber veririm, ortamı sakinleştirmeye çalışırım. Çocuk söz konusuysa Akan sular durur benim için. Anne olunca insanın vicdanı hop diye ayağa kalkıyor 👩👧👦💔 Unutma, “anne yüreği alarm gibidir, susmaz.”
Cevap
16Cevap
Üreyen birinin zeka seviyesine uygun hareket, şaşırmayız
Evet ben bununla karşılaştım çocuğunu döven babaya müdahale ettim sanane çocuk benim senin çıcuğun var mı da bana bunları söylüyorsun dedi
Duyarlılığımızı kaybetmedik oraya müdahale edince başımıza gelecekleri biliyoruz o yüzden polisi arar geçerim.
@ᴀɴɢᴇʙʟᴀɴᴄ çocukları seven bir insan olarak kabul etmem ve müdahale etmek isterim. (Ama duruma göre eder miyim etmez miyim kesin bir şey diyemem 😥)
Müdahale etmek mi? O çocuğu onun elinden alırım. Ailesi var diye kimse dayak yemek zorunda değil. Gerekirse ailesiz büyüsün..
cani merhametsiz olan kişiler haricinde her kim olursa izin vermem
Valla savunmasız, masum bir çocuğa kalkan o eli kırıp o kişinin g... tüne sokarım, affetmem.
Eş sevgili olayına karışınca kadın sana dönüp sana ne diyor 🙃 çocuğa müdahale ederim
karışırım karışmışlığım da var ama karşımdakini sakinleştirmeye çalışarak yangına körükle gitmem
Artık karışmıyorum maalesef
Ya tabii ki ederim en hassas olduğum konularda biri
Tabikide müdahale ederim
Erkek çocuğuysa karışmam kız çocuğunu kurtarırım
durdurmaya çalışırım
Karışırım ben
Müdahale ederim. Dövebilirim garantisi yok.
ederim döven kişiyi tanınmayacak hale getiririm
Ediyoruz bize de saldırıyorlar
Ederim ettim de
Hastanelik ederim
ederim tabi
Karışmam
@dianaa0 sanane benim çocuğum derse ne yapacaksın
Elbette
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?