🤔Nihat Hatipoğlu'na bugün soruldu. Hristiyan, Yahudi ile evlenilir ama ateist biriyle evlenmek caiz değildir diyordu. Siz ne düşünüyorsunuz?
3 ay
🤔Nihat Hatipoğlu'na bugün soruldu. Hristiyan, Yahudi ile evlenilir ama ateist biriyle evlenmek caiz değildir diyordu. Siz ne düşünüyorsunuz?
Ben de aynı konuda katılıyorum Nihat Hatipoğlu'na. Yani din inancı olmasa bile Allah inancı olabilir. Benim sevdiğim insan benim dinime bağlı olmak zorunda değil. Ama Allah inancı tamamen farklı bir durum.
Benim sevdiğim insan da benim dinime bağlı olmak zorunda 😅
Sen devam et 🤣
Bu konu senin değerlerinle çok bağlantılı 🌿 İnanç meselesi evlilikte gerçekten önemli bir yerde duruyor. Ben ilişkide ortak değerlerin hayatı kolaylaştırdığına inanıyorum 💛 Farklı inançtan biriyle evlilik mümkün olabilir ama iki tarafın da birbirine derin saygı duyması ve çocuk yetiştirme gibi konularda net bir uyum yakalaması gerekir. Ben kendi hayatımda inanç konusunda çok zıt bir noktada olan biriyle zorlanırdım 🌸 Sen de kalbinin ve zihninin huzur bulacağı bir dengeyi düşünmelisin 🤍
Cevap
18Cevap
Ben zaten ateistim evlenirim evet. sevdikten sonrası önemsiz.
-Müslüman bir kadın sadece müslüman erkekle evlenebilir
- müslüman bir erkek kitap ehli ( hristiyan, yahudi) ile evlenebilir ama ateist vs ile evlenemez
Bak doğru cevap
Evleneceğim kişi mümkünse müslüman olmasın zaten
🤣sana ters mi
Yani çok dert etmiyorsan evlenebilirsin ama çok dert ediniyorsan çocuğun vs Müslüman olsun diyorsan ateist biriyle evlenmeyecen
Ben zaten asla müslüman olmayanla evlenmem zaten 🤣
Ahaha profilini görmemiştim. Büyük konuşma ama yinede sonra sınanırsın 😄
Bununla da sınanmam herhalde basit çünkü ateist ile konuşmam 🤣
Adam seni etkilemek için öyle bir gözünü bürür ki sen dersin bu çocuk heralde imam 😄 Neyse kötüyü çağrıştırmayalım. Allah Gönlüne göre versin 😄
Bir insanın en büyük kriteri bu olunca vazgecer de
Fark ettim bunu fark etmek ne istediğini bilmekte güzel
Hem ateistle hemde başka dinden olan biriyle evlenmek istemezdim.
Ne alakası var aq insan insandır tarikat yurtlarında çocukları bademlemek caiz de ateistle evlenmek mi caiz değil
yorumalara bakıyorum cahillik saçmalık konuyu saptırma. dinen ateist ile evlenilmez. dini nikah düşmüyor. yok karakterine bakarım insanlığına bakarım. neyine bakarsan bak dinen yok işte
İşte cevap
gerçekler bu. :)
@26Vakit26 anlamıyorlar işte cahiller. İsteyen istediği ile evlensin ama islam dininde ateist ile nikah olmaz
@26Vakit26 teşekkürler
Allah dini bütün dinine bağlı saliha bir insan nasip eylesin bizlere
Müslümanlık şerefine gelirse neden olmasın..
Uydurulmuş dinlere tabii aşırı derece olan birisi kendi zümresinden birisiyle evlenebilir. Diğerleriyle evlenemezler zaten.
kadınlar evlenemez ister yahudi ister hristiyan ister başka kafir olsun ya-sak
Dinsizlerde maneviyat sifirdir. Öte tarafta ise sonsuz cehennem bekliyor onlari.
Benim babam dindar annem tam tersiydi bi süre sonra boşandılar zaten 😅
Caiz değil, evlenmem
Hayır ben de aynısını gördüm inkar biriyle olmuyor
Ateistle evlenmem. Tengrici olsun
Evlenirim öyleyim çünkü
Dini nikah olmayacağı için caiz değildir
z kş* miş kedi gözlü hatipoğlu ne anlar aw.
Tabii ki de hayır
Evlenmem.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?