Selamünaleyküm, hayırlı geceler. Ben geldim (fotoğraf gibi) neyse konumuza dönelim mesela toplum içinde şunu yapmayın, bunu demeyin gibi ha kural olduğunu düşündüğün bir şey
İnsanları rahatsız edecek herhangi bir şey olabilir aslında. Yüksek sesle konuşmaktan tut toplu taşımada bacağını 3m açarak oturmaya kadar, alerjisi olanları ya da korkanları düşünerek evcil hayvanıyla toplu taşımaya binmemek ya da gezdirirken serbest bırakmamak gibi gibi uzar gider.
son kural saçmalık eğer köpek etliye sütlüye karışmayan karakterde bi köpekse. kendim için söylüyorum benim oğlan agresif p. çin önde gideni olmasa ip takanı sevsinler.
Soruda tam olarak bundan bahsediyor işte. Senin keyfine göre değil, toplumun keyfine göre olan kuraldan bahsediyor. Senin keyfin "hayvan bir şey yapmıyorsa" diyorsa eğer, ayağınu 3m açan adam da "yanımda oturan da diğer tarafa açsın, herkes rahat etsin" der geçer.
🤣🤣🤣 iyi işte, biri gelip oturduğun yerden elinden tutup kaldırır oturduğun yerden kendi oturur ve "başkalarının rahatı umrumda değil, kendi rahatıma bakarım" der ya da yanında köpeğin varken alır aşağı atar köpeğini "başkasının rahatından banane, köpek beni rahatsız ediyor, kendi rahatıma bakarım" der. Bu kafada devam edin, 3 ıq kafanızla bir yeri gelir ülke.
he yavrum he, pısırıksınız diye yüksek iq lusunuz. rahatsız olan gelir derdini anlatır bende derim ki madem rahatsız oluyon korkuyon nasıl bu kadar yanaştın bana demek ki kormuyomuşsun derim uzatırsa köpeği bağlarım ama yanlış anlaşılmasın adama daldığımda köpek araya girmesin diye. alır aşağı atar köpeğimi, köpekten korkan adam köpeği nasıl atacak aşağa s. lak? ha korkmasa da yapamaz o ayrı, zaten emin ol senin gibi pısırıklar çoğaldığı için kimse de kalkıp gitmek varken bana laf etmez, ülke geleceği yere geldi.
Bak ace, korkan adam gelip atmaz ama babası ya da yanında ki adam alır atar. Şimdi diyorsun ya beğenmeyene kapı orada diye, kapı orada, köpeğini de al citroen git burdan, tam şurdan 🖕.
Yazılı olmayan bir kural varsa o da şu bence, birine nasıl hissettirdiğini asla küçümseme. İnsanlar söylenen sözü unutur ama hissettirdiklerini unutmaz. Bu yüzden bazen susmak bile bir sorumluluk. İz bırakan şey çoğu zaman davranışın kendisi oluyor.
Toplum içinde yazılı olmayan en önemli kural şu bence 😊 Başkasının alanına ve hakkına saygı göstermek. Mesela toplu taşımada yüksek sesle konuşmamak 🎧 sıraya kaynak yapmamak 🚶♀️ ya da birini herkesin içinde küçük düşürmemek. İnsanların onurunu korumak çok kıymetli 💛 Sen de bulunduğun ortamda birinin kalbi kırılır mı diye düşünürsen zaten en doğru yolu bulursun 🌿 Empati en güzel pusula bence ✨
Sosyal medyada görmüştüm çokta hoşuma gitmişti cümle aynen şöyleydi. Birinin kusurunu veya eksikliğini 5 saniye içinde düzeltemeyeceği bir şeyse asla yüzüne vurma.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
3 ay
Yere tükürmek, toplum içinde sesli konuşmak, cafe de çayı zangır zungur karıştırmak, geğirmek falan uzar gider msşsödmd