Ailem beni 20 yaşında zorla evlendirmek istiyor, erken evlilik ve aile baskısına karşı yasal ve mantıklı olarak nasıl direnebilirim?

19 yaşındayım, babamın yanında çalışıyorum, üniversite okumadım, askere gitmeme 8 ay kaldı. Askerlik bitince 8 ay sonra ailem beni evlendirmek istiyor. Ailem de kendileri erken evlendiği için erken evliliğin çok iyi bir şey olduğunu düşünüyorlar. Beni de askerlikten sonra evlendireceklerini söylediler. Kendilerine söyledim olmaz daha çok erken 25'ten sonra evliliği düşünürüm dedim, karşı çıktılar sanki onlar evlenecekmiş gibi benim hayatıma karışıyorlar (benden 8 yaş büyük olan ablamı 18'inde evlendirmişlerdi zaten) benim hayatıma karışamazsınız dedim karışırız dediler geç evlenmek gavurun işidir diye söylendiler. Bir bakarsın senden habersiz kız istemeye gideriz diye söylendiler. (görücü usulü) Askerlikten sonra yaşım 20 olacak daha çok erken niye anlamıyorlar

Öbür ablam da küçük manipülasyonlar yapıyor bana kendince , bana vicdan yaptırıp erken evlilik hakkındaki muhalif düşüncelerimi unutmamı istiyor

TYT çalışmaya başladım üniversite okusam birkaç yıl daha kazanırım diye düşündüm evliyken de üniversite okuyabilirsin dediler. Evliyken nasıl üni okuyayım mk

Sizce ne yapmalıyım?

Ailem beni 20 yaşında zorla evlendirmek istiyor, erken evlilik ve aile baskısına karşı yasal ve mantıklı olarak nasıl direnebilirim?