Öğrenme güçlükleri yaşayan biri oldum her zaman. Mesela okulda bana alan açılmış olsaydı, anlamadığım her şeyi rahatça sorabilseydim bugün daha farklı bir yerde olabilirdim.
Bu aralar da canlı eğitim alıyorum excel vs. Yapamadığım bir şey olunca eğitmene sormuştum, hemen temel excel biliyor musun gibi tepeden bakan cevaplar verdi. Bir de sınav yaptılar, sınava göre eğitime aldılar. Sınav sorularının zorluğunu iyi ayarlayamamışlar demek ki. Bu da benim suçum değil, beni aşağılaması için bir sebep değil. Tek istediğim yaptığı formülü açıp göstermesi, bir hata alınca sorduğum zaman da hatayı çözmeye yönelik cevap vermesiydi.
Derste herkes aynı anda yapabiliyor mu merak ediyorum gerçekten. Bir de sizin de uygulamanız için süre vermiyorum diyor, o sürede konuşup duruyor. Ayrıca da herkes aynı hızla excel kullanmak zorunda değil. Kendisi eğitmen, yıllardır kullana kullana pratik etmiş alışmış. Benim o kadar pratiğim olmak zorunda değil o kursa gelirken, aynı hızda yapamayabilirim.
Ödev vermişti ben akşam ödevi yapıp yükledim ama çoğu kimse yapmamış. Çoğu kişi çalışan galiba ve sadece dinleyebiliyorlar. Ben hatta siz ilk derste, derste uygulayıp hata alan olursa bakarız vs demiştiniz dedim. O zaman samimi değilmiş demek ki bu söylediğinde. Çok isteksizim ondan eğitim almak konusunda. Her derste anket bölümünü açıp 0 veriyorum. 😂
Sadece eğitim konusunda değil, mesela işyerinde vs farklı bir ihtiyacınız varsa insanlar sizi çekememeye başlıyor. Mesela işyerinde sık sık elektrik süpürgesi açılıyordu, ben gidip kapattırıyordum. Dayanılmaz bir gürültü oluyor çünkü. Veya toplantılarda vs. bir konuyu tam olarak anlamam için bir kaç kez üstünden geçmem gerektiği oluyordu. Böyle olunca da çeşitli mobbinglere maruz kaldım. Böyle olmayı ben istemedim ki.. 🤷
Bence toplum olarak kendimizden farklı olana daha anlayışla yaklaşmalıyız, özellikle kapasitesi kendimizden düşük birisi varsa ona kapasitesine göre davranmalıyız, kapasitesini aşan şeyler istememeliyiz diye düşünüyorum.
Bir de bir insana saygı duymak konusunda kendimize göre değerlendiriyoruz. O da bizim kadar zekiyse bilmem neyse saygı duyuyoruz. Ama o insanın da bizde olmayan bir yeteneği olabilir. Herkes saygıyı hak eder yani.
Ramazan ayına yeni girmişken böyle bir toplumsal mesaj vermek istedim. Umarım mesajım yerine ulaşır.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer