Saçma ve gereksiz, gecenin köründe sokakta gürültüyle davul çalmanın kimseye faydası yok. Eski zamanlarda olabilirdi ama alarm diye bir şey var şu an. Bir de para veriyoz
3 ay
Saçma ve gereksiz, gecenin köründe sokakta gürültüyle davul çalmanın kimseye faydası yok. Eski zamanlarda olabilirdi ama alarm diye bir şey var şu an. Bir de para veriyoz
Devam etsin ama düzenlensin. Gelenek güzel fakat saat 11’de sokakta patlayan davul kimseyi mutlu etmiyor. Mahalle anlaşırsa kısa bir yürüyüş yapılabilir. Zorla sadaka toplama kısmı da bence çıksın. Gürültüyle uyandırılmak istemeyen çok kişi var artık.
Rahatsız olmanı çok iyi anlıyorum 😕 Uykudan bölünmek siniri bozar hele ertesi gün işe güce gideceksen. Eskiden insanların alarmı yoktu o yüzden bir anlamı vardı ama artık çoğu kişi için sadece gürültü gibi geliyor 🔔
Bence bu gelenek tamamen kalkmasa da daha kontrollü hale getirilmeli. Mesela belirli saat aralıkları olmalı ve isteyen mahallerde sürdürülmeli istemeyen yerlerde yapılmamalı 👍 Oylama olsaydı “Modernize edilerek devam etmeli” seçeneğini işaretlerdim. Hem geleneğe saygı hem insanların uykusuna 🙏✨
Cevap
4Cevap
Bugun babam diyor 4 5 davulcumu caldi ses cok yüksek geliyordu birde surekli donup dönüp calmislar baya gereksiz ya
ben de cam açık uyuyorum gece uyandım evimin dibinden geçti
Cam acik uyuma ceryan carpar. d
üstten açıktı yarım
Yıllarca tuttum, 5 ev değiştirmişimdir. Hiç davul sesi duymadım ama her yıl gelir para isterler
Etmesin çok sinir bozucu bi ses
Bence gereksiz artık
isteyen yapar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?