Eskiden sahur vakti insanları uyandırmak için Ramazan davulcuları çok önemliydi. Ancak günümüzde herkesin alarmı var ve bazı insanlar bu durumdan rahatsız olabiliyor. Yine de, bu geleneğin sürmesini isteyenler de var. Sizce Ramazan davulcuları devam etmeli mi, yoksa artık bu gelenek sona ermeli mi? Neden?
Devam etmeli
Devam etmemeli
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ramazan davulcuları hâlâ gerekli mi, yoksa artık tarihe mi karışmalı?
Ramazan davulcuları bence artık pek gerekli değil ama tamamen tarihe karışması da biraz üzücü olur. Eskiden alarm, telefon gibi şeyler yokken insanları sahura kaldırmak için önemli bir gelenekti, ama artık herkesin uyanmak için bir yolu var. Yine de bu kültürel bir alışkanlık, özellikle çocukluğumdan beri duyduğum ve Ramazan’a ayrı bir hava katan bir şey. Ama gece uykusundan uyanmak istemeyen, küçük bebeği olan ya da sabah erken işe gidecek biri için rahatsız edici olabilir. O yüzden biraz daha kontrollü, ölçülü şekilde devam etse fena olmaz. Gelenekleri tamamen silmek yerine, zamana uyarlamak daha mantıklı geliyor.
Ramazan davulcuların asıl ortaya çıkma nedeni yaklaşık 150 yıl önceye dayanır ki eskiden alarm yokken geceleri insanları uyandırması içindir ki, artık herkesin telefonunda alarmı vs. var, hiç gerek yok artık. Kültürel olarak köylerde devam etmesinde bir sakınca yok ama şehirlerde doğru bulmuyorum. Hasta olan, çocuğu olan, yarın işi olan, işe gidecek olan, sınavlara çalışan öğrencinin vs. rahatsızlık vermekten başka bir şey değil..
Ya ben devam etmesi gerektiği taraftarıyım yani sanki bu kadar şeyde rahatsız olmuyorlar da bir ramazan da 30 gün davulcudan mı rahatsız oluyorlar yani kalkması da pek doğru olmaz işin gerçeği Çünkü bir gelenek zaten o kadar geleneğimizi öldürdük bari bu kalsın
bence gerekli değil boşa gürültü sonuçta. artık alarmlar var uyanmak isteyen uyanıyor istemeyen uyanmıyor ama davulla dan dan dan insanın beyni şişiyor resmen
Kesinlikle ya yiyip dış fırçalanıyor tam en güzel uykuda Dan Dan ben ışık açmak zorunda mıyım ya da hep saati bekleyemem değil mi açana kadar dan dan
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
Devam etmemeli bence dediğiniz gibi herkesin alarmı var. Evde hastası olan var bebeği olan var herkes için iyi bir şey olmuyor bu yüzden tarihe karışması lazım
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Ramazan ayi komple kalkmalı bence hiç güzel eğlenceli bir tarafı yok bayram dahil
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
Ben duymuyorum lakin hasta insanlar var bebekler yaslilar var
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Karışabilir, bizim buraya davulcu gelmiyor zaten. :)