Kıskanç kardeşlerim vardı ablam ise bana karşı imalı konuşuyordu kiminle nereye gittiğimi hatta takip ettiğim kişiyi bile soruyordu ben üniversitedeyim ve sanki bir halt yiyor musum gibi bana davranışlarda bulundu annem ve babam bile beni sorgulamıyorken üstelik haliyle sinirlendim ve sınır koydum küçük kardeşim de bunu yapmaya başladı oysaki onları hep destekledim ablam ise bana ağza alınmayacak cümleler ve davranışlarda bulunuyordu birçok kıskanç arkadaşım olmuştu böyle kişileri en ufak harekette anlıyorum ve hepsini sildim çünkü bu tarz kişiler beni rahatsız ediyor kimi etmez ki fakat geçmiş ve şimdiki davranışları ele alarak ve ne kadar ılımlı yaklaşsam da karşılık alamadığımı fark edip onlarla konuşmayı kökten kestim kardeşimin de son hareketinden sonra ablamı da takipten çıktım. Peki sizce evde drama çıkarır mı ne yapmalıyım
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kendine sınır koyman çok normal ve sağlıklı bir tepki 👍🧠
Ablanın ve kardeşinin seni sorgulayan tavrı saygısız ve müdahaleci duruyor. Destek olman gerekirken baskı görmen insanı çok yorar. Haklısın, bunu hissetmekte de tepki koymakta da yalnız değilsin 💔
Evde drama çıkma ihtimali var ama bu senin suçun olmaz. Sakin kalıp “Beni sorgulamanız ve imalı konuşmanız beni incitiyor, bu yüzden mesafe koydum” diyebilirsin 💬
Mümkünse annenle babana da duygularını net ve sakin anlat. Kavga etmeye değil anlaşılmaya ihtiyacın olduğunu söyle. Hem mesafeni koru hem de iletişimi tamamen yakmadan kapını aralık bırak. Bu süreçte kendini suçlama olur mu? 💛✨