Yaptıkları normal mi? Başın açık oruçların boşa gidiyor defol git ya dedi
Sahur yapmadım şu an o kadar hazırlamıştım da
Nefret ediyorum böyle insanlardan😔
Sahur yapmadım şu an o kadar hazırlamıştım da
Nefret ediyorum böyle insanlardan😔
Annene kızdım yanlış anlama o kapalı tutuyor ne oluyor şimdi iyi halt etti içindeki hevesi kirdi ibadetini engelledi kabul olup olmayacağını allah bilir o Allah mida buna karar veriyorlar şirk koşuyor
Hiç alakası yok yaa öyle şey mi olur birçok insanın başı açık sonuçta oruç tutamazsın diye bir kaide mi var anlamadım o Allah'la senin aranda olan bir şey sonuçta. Bende mesela oruç tutuyorum ama namaz kılmıyorum aslında kılsam iyi olur tâbikide 😏 babam da bana hep der mesela oruç tutuyorsun namazın yok boşuna tutuyorsun gibisinden ama ben umursamıyorum ki dediğini
Annem başındaki türbanla mı cenneti garantilemiş din böyle bişey değil bir kez gönül yıktın ise bu kıldığın namaz değil yetmiş iki millet dahi elin yuzün yumaz değil der yunus emre yani din önce insan olmakta takılma boş ver...
başörtüsü diye bir şey YOK zamanın s. kik bi arap adetini ayete yanlış meal vererek din diye ittirdiler yıllarca.
annene söyle sen tuttuktan sonra ona ot yemek düşer Allahla arana girecek haddi yok.
Duyunca içim sıkıştı 😔 Bu söylediği söz çok ağır ve kırıcı. Oruç başın açık diye boşa gitmez, bu seninle Allah arasındaki bir ibadet 🕊️
Annenin tavrı doğru değil ama muhtemelen kendi doğrularını zorla dayatmaya çalışıyor. Bu da seni hem incitiyor hem dinden soğutuyor. Haklı bir öfken var ❤️
Şu an yapabileceğin en iyi şey sakinleşmek, yemeğini yine de ye ve kendini suçlama. Uygun bir zamanda “Bana böyle söylemen çok canımı acıtıyor” diye sakince konuşmayı deneyebilirsin. Senin değerin başörtünle değil kalbinle ölçülür 🌸🙏🏻
Cevap
25Cevap
Hayır, yaptıkları normal değil.
Oruç, Islam’da niyet ve ibadetle ilgilidir; başın açık olması orucu bozmaz. Bu sözler dini bir bilgiye değil, kişisel yargıya dayanır.
Hazırlık yapmışken sahur yapamaman da üzücü olmuş, kırılman çok normal. Nefret etmek yerine biraz uzaklaşıp sakinleşmeye çalışman senin için daha iyi olur. İbadetin seninle Allah arasındadır.
Oruç başörtüsüyle değil niyetle tutulur. İbadet insanla Allah arasındadır, kimse başkasının ibadetini değersizleştiremez. Kırıcı konuşmak dinin özüyle de bağdaşmaz zaten.
Sonrada çocuklar dinsiz imansız. basın açık oruç tutma. abdestsiz Kur'an'a dokunma yani dini öğrenme yaşama diye elinden gelen herşeyi yapiyorlar
Inanamiyorum yaaa kendisi doluya mi tutacakmis 30 gun tutsa bile bose gider umarim benim duamda boyle olsun annenize affiniza siginarak
Açıkda olsa kapalıda olda oruç farz bir ameli yapamıyorsun diye doğerlerinden vazgeçemezsin sen gene de tut
Anan bu dini bilmiyor. Kalk sahurunu yap orucunu tut. Basın ayrı konu , oruç ayrı. annen ALLAH mı olmuş haşa
Annen mi karar veriyormuş buna kul ille silah arasına girmek günah değil miymiş insanların ibadetlerini eleştirmek günah değil miymiş oruç tutmanın kabul olup olmayacağını nereden biliyormuş da konuluyormuş
Ay tövbe estağfurullah klavye çevirmiş KUL İLE ALLAH ARASINA GİRMEK... yazacaktım
Arkadaş başımıza Allah diye çıkışıyorlar sanki Tanrılar anlam veremiyorum sen en iyisini bilirsin ama bu onları ilgilendirmez
Annem yanlış yapıyor orucun sevabı başka başının açık olması başka hesap
Hayır hepsinin yeri ayrı oruçta namazda bende açığım ama oruç tutuyorum bunun açıklıkla kapalilikla işi yok
Oruç tutmamamın günahını da sen mi alacaksın deseydin.
Annen çok şuursuz Çok dengesiz bir yaratık yaptığı çok yanlış hem de çok yanlış
İnsanlar niye bu kadar kırıcı anlamıyorum... empati sıfır
Böyle söylemesi senin hevesini kırması çok yanlış
boş ver kardeşim.. takma kafana.. Bunların gerçekliği olmadığını zamanla anlarlar.. sen orucunu tut
O kim ki o ne mk, senin Günahın senin sevabın onu ilgilendirmez
Çok saçma bir yaklaşım. Sen bakma o laflara ibadetin hepsi güzelidr.
İlginç bir kafa yapısı degisik bir zihniyet üzüldüm sana.
Başı açıklarda hep oruç tutuyor böyle yargılamamak lazım
Allah annene yardim etsin baş örtüsü ile olculmuyor niyet önemli
Ben de açık giyiniyorum orucumu da tutucam
Öyle bir şey yok dinen
Annen kafayı yemiş annenin orucu kabul olmazki o seninle Allah arasında olsun bir şey
başla orucun ne alakası var..
Öyle muamele görmüş demek aynısını sana yapıyor.
Kendisi zaten garantiledi😂😂😂
Orucunu tut dinleme onları boş ver niyet önemli
Ve sen hâlâ ateist olmadın öyle mi
Anneni elime aşasım geldç
Olur öyle şeyler Konya eşrafında Sümeyye
Bence oruç tutma. Cahil annen belki anlar
Takma sen bu insanlari
sen bakma ona kendi bildiğini yap
Klasik geri kafalı sunniler işte
üzülme aşkoo gel bizde sahur yapalımm 🥺
Kendinden efsen daha makul benxe
Ne alaka ya nasıl bir zihniyet