düşük duygusal zeka diyen cinsiyet de 100 yıldır hala erkeklerin beyninin sizin ki gibi çalışmadığını idrak edemedi.
bak çok basit bir evrimsel gerçek, erkeklerin duygusal zekayla işi yoktur, çünkü çoğu erkek canlı tek eşli ve çocuk büyütmeli bir hayat yaşamaz yani duygusal zekaya ihtiyaç duyacakları bir durum yoktur ortada, biz haspel kader refleksif bilinç diye bir şey geliştirip kendimizi bişey zanneder olduk diye milyonlarca yıllık bir genetik özellik yeni baştan yazılmayacak. evet şu an tek eşli ve çocuk büyütmeli bir hayat yapısına geçmiş olabiliriz ama bu buna evrimsel olarak hazır olduğumuz anlamına gelmez, sizin için durum farklı, dişiler yavrularını çoğu zaman kendi büyütür o yüzden duygusal zeka gereklidir.
ha gel gelelim işin günümüze tekabül eden kısmına, çoğu zaman ne istediğiniz belli değil, yazmamızı istediğiniz halde yazma diyorsunuz gibi bir sürü erkekler gibi direkt ve dolambaçsız bir beyin yapısına sahip canlıların anlayamayacağı ve anlamak ta istemediği şeylerle dolusunuz. suçu sürekli erkeklere atana kadar bunların da yaratılışı böyle deyip işleri biraz kolaylaştırsanız 2 tarafta memnun olacak ama neden dir bilmem siz zorlaştırmayı bence daha çok seviyorsunuz.
ha hoş bana fark eden bir şey yok bana göre karışık insan yok çünkü ama işte kalanlara yazık.
0
4 Yorumla
Soran
4 ay
Duygusal zekası yüksek kendilerini geliştiren bilinçli erkekler buna güldü
ben sana geliştirilemez diye bir şey mi dedim? ona kalsa kadın vücudu da kas konusunda yetersiz ama vücut geliştirici kadınlar yok mu? demek istediğim default mod yetersiz, doğal olarak sahip olduğumuz bir şey değil sonradan geliştirilmesi gereken ve çoğu zaman geliştirmek için bi neden göremediğimiz bir şey hani kadınların 150 kg benh press basacak kadar kaslı olmaya gerek görmemeleri gibi. bir de ben sana ciddi bişey söylüyorum insan yerine koyup ciddi bişey anlatıyorum sen ukala ukala konuşuyorsun, bu mu duygusal zeka? tamam bacım sensin hadi selametle.
ben kendim gerek görmedim mi dedim? kusura bakma ama resmen dolmuşsun çıkaracak yer arıyorsun da o kişi ben değilim girme o topa. al sana tek bir soru ama duygusal cevap istemiyorum sadece mantıksal bi cevap ver, kadın veya erkek, ihtiyacı olmayan bir şeyi niye geliştirsin? boş boş yargılayıcı cümleler kurmadan sadece mantıklı bir cevap ver ya da uzatmayalım farklı düşünüyoruz deyip kapatalım bu muhabbeti.
Biraz zor çünkü zaten bir kişi birini anlamak için o duygu ve ruh durumunu deneyimlemesi gerek örneğin bir kadın var diyelim erkeğe derdini anlatıyor beklediği şey şefkat ve ilgi ama bir erkek şefkat ve ilgiden çok o derdi çözmeye yeltenir çünkü iş bitiricilik çoğu erkeğin kendinde görmek istediği bir özelliktir bunu göstermek istiyecektir ancak bu kadın için biraz hayal kırıklığı olabilir
Kadınları anlamak “zor” değil ama emek isteyen bir süreç 💚 Hem kadınları hem erkekleri anlamak için aynı şey geçerli aslında. Empati eksikliği, dinlememe, kalıplaşmış yargılar ve düşük duygusal zeka olayı zorlaştırıyor.
“Kadınlar çok karışık” cümlesi çoğu zaman tembellik ve bahane 🙃 İnsanları anlamak, soru sormayı ve yargılamadan dinlemeyi gerektiriyor. İlgilenen, dinleyen, çaba gösteren biri için ne kadın ne erkek anlaşılmaz değil 💫✨
Kadınlar kendilerini ifade ediyorlar ve erkek olarak biz anlıyoruz, daha çok, daha iyi, da güzel, istek ve arzularınız sınırlı değil, sebatkarlığınız yok, elinizde olanın kıymetini bilemiyorsunuz, “sözüm meclisten dışarı” , çünkü tüm kadınlar aynı değil.
Gerçekten zor ya. Hepsi değil ama çoğunlukla çok karmaşık düşünce yapısına sahip kadınlar. Rastgele söylenmiş bir sözün bile kökenine inip onlarca farklı anlam çıkarıp kafalarında şekle sokup önümüze koyabiliyorlar
İnsan ilgi duyduğu şeye dair her şeyi bilmek, onu daha iyi anlamak ister. Bu noktadan hareketle her kadını değil de sadece hayatımızdaki kadınları anlamak çok da zor değil. Sağlıklı bir iletişim olduktan sonra çözülemeyecek hiçbir güçlük yoktur bence.
Bilen umursamaz veya kişi anlayacak kapasiteye sahip olmazsa mümkün olmuyor karşıyı anlamak. Ön yargı da çok etkili Her insan birbirinden farklı, aynı kefeye koymamalı.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
4 ay
karşındaki insan her zaman seni anlamayabilir ve bu çoğu zaman seni önemsemediği anlamına da gelmez. anlaşılmak istiyorsan açık ol, hayat instagramdaki reels videoları gibi değil yaşayarak öğrenilir :)
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
4 ay
Kadınları anlamak değil onlar sürekli kendini haklı çıkarmaya çalıştığı için ruh hallerini anlayamıyoruz Örneğin Bir kadın kırmızı bir elbise giyse sen ona güzel değil bilemem ne oldun desen sen ne anlarsın der Dışarı çıktınız arkadaşı ona bu elbise olmamış seni bilmem ne gösteriyor gibi elbiseden kaynaklı bir şey dese döner sana derki sen neden beni uyarmadın. 🤣 Ben binlerce satır kod yazmış nice güvenlik açığı kapatmış karmaşık yazılımları anlamış biri olarak ben bile anlamıyorum
Sizin duygusal zekanız çok yüksekse neden sizi ö1düren tas traşlı kekoları tercih ediyorsunuz? Hani altıncı hissiniz falan da güçlüydü? Kadınlar hissederdi falan hani?
0
1 Yorumla
Soran
4 ay
Ben tercih etmiyorum tercih edenler düşünsün bana ne
Kadını anlamak diye bir şey yok aslında, erkeği anlamak diye bir şey olmadığı gibi ilkel bakış açısı geliştirmek gerekiyor bu konuda. İnsanlık tarihinde kadın, değerli olduğunu sezmiş ve zamanla böyle bir şey çıkmış ortaya