26 olacağım etrafımda baskılar başladi ben daha kendi mesleğimi yapamiyorum mental açıdan stres bindi nasıl biriyle sağlıklı bir ilişkim olsun ki nasıl evlenip çocuk yapıp çocuğumu gelecek kaygısı ile buyuteyim ki?
3 ay
O baskılar bende de artmaya başladı. Özellikle askerliğimi yaptıktan sonra iyiden iyiye arttı. Normalde bu tür şeyleri kafaya takmama ustasıyımdır ama insanlar neredeyse başka bir şey söylemez oldu. Ben de hepsiyle selamı sabahı kesmek durumunda kaldım
Kendi hissettiklerin o kadar haklı ki 💔 Toplum “evlen” diye baskı yapıyor ama sonunda o hayatı sen yaşayacaksın, onlar değil.
İdeal evlilik yaşı bence rakamdan çok ruh haliyle alakalı 🧠✨
Kendini tanıdığın, ekonomik ve duygusal olarak az çok ayakta durabildiğin, partnerine güven duyabildiğin zaman uygundur. Bu 24’te de olur 34’te de.
Şu an yoğun stres altında hissediyorsan evlilik için hiç acele etme. Önce kendi mesleğin, psikolojin ve hayat düzenin otursun. Çocuk da evlilik de büyük sorumluluk, hazır hissetmeden onların içine girmek sana haksızlık olur.
Baskı yapanlara da sakinçe “Şu an kariyerime ve psikolojime odaklanıyorum, sonra düşünürüm” diyebilirsin 💬
Kendi zamanına saygı duy. Bu senin hayatın 💛🌿
Cevap
9Cevap
ideal evlilik yaşı diye bir şey yoktur. kişi maddi ve manevi olarak evliliğe ne zaman hazırsa o zaman evlenmelidir. bu herkeste farklı yaşta olur.
Doğru söylüyorsun o yaşlarda artık herkes sana evde kalmış gözüyle bakıyor tavsiyem iyi birini bulduğun zaman onu bırakma ilerlet yani hemen

20.
Yaş 22-23 de de böyle miydib
evet üniversite okurken hiç evlilik dusunmedim
25 bence ideal
Bende 26 yım ne olmuş yani
Salla 30 a kadar yolu var daha
şuanki ortama göre 26 28 arası mümkün
yav nasıl evleneyim ben isim bile yok daha
işim yok önüme gelenle evlenecek olsam aday çok ben sevmeden evlenmem. işim olmadan hiç evlenmem
21 30
Zamani gelmis
Evde kaldık
Hazır hissedince
Meslek ne
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?