Vefa: Sevgide bağlılık, sözünü yerine getirme, sözünde durma, sevgi, dostluk ve bağlılıkta kararlılık
3 ay
Vefa: Sevgide bağlılık, sözünü yerine getirme, sözünde durma, sevgi, dostluk ve bağlılıkta kararlılık
Vefa İstanbul'da semt adı olarak kaldı günümüzde nedeni iman eksikliğinden hakiki müminler olarak gözetmemiz gereken önemli değerlerden biri de sıla-i rahimdir. Sıla-i rahim; ailemizle, akrabalarımızla, komşularımızla güzel ilişkiler kurmaktır. Onlarla bağlarımızı koparmamaktır. Sevinçlerini ve hüzünlerini paylaşmaktır. Bunlari yapan kişi herkese vefalı insan olur.
Vefa benim için sadece kelime değil içimde taşıdığım bir şeySevdiğim insana kolay kolay sırtımı dönememYanımda olanı zor gününde bırakmamSöz verdiysem tutarım tutamayacağım sözü de vermemHerkes iyi günde yanında olur ben kötü günde de kalırımBirine gönül verdiysem yarı yolda bırakmak bana yakışmaz
Ben öyle birisiyim sözüm senettir yapılan iyiliğide kötülüğüde hiç bir zaman unutmam asla karşılıksız bırakmam maddiyattan daha çok maneviyata önem veririm para kaybedilsede kazanılır sevdiklerini kaybedersen bir daha bulamazsın insan onuru şerefi ailesi ve sevdikleri için yaşamalı.
Vefayı tanımlaman çok hoşuma gitti 💛 Vefalı olmak bence sadece sözünde durmak değil kalbinde insanlar için yer açıp onları orada koruyabilmek 😊
Kendime sorarsan evet vefalıyım diyebilirim. Uzun yıllardır süren dostluklarım var hâlâ görüşürüz hâlâ dertleşiriz 👭
Kırılmış olsam bile bir dönem emek verdiğim insanlara tamamen sırtımı dönmem.
Senin ruhunda da vefa enerjisi sezdim biraz 💫
Cevap
12Cevap
evet vefalı bir insanım
Vefalıyım fazlasıyla ama artık vefa göstermem gereken kimse kalmadı
Hayatın sınamakarıyla anlşılır kim vefalıyım diyorsa inanma
Kesinlikle sevdiğim değer verdiğim insanlara karşı çok vefalıyımdır
Evet sanırım öyleyim yapılan iyiği de kötülüğü de hiç unutmam
Evet öyleyim desem ne kadar samimi olur ki?
Onu sen bilebilirsin
Ben kendimi övmümiyim sen zamanla görürüsün kardeşcezim
Ben sizi bilemem abi. Bazı şeyler uzaktan anlaşılmaz
Olduğu kadar kardeşcezim
👍🏻
Umarım, sadece aşırı bağ kuramadığım için çok ileri seviye ilişkilerim yok
Öyle olduğuma inanıyorum
Elimden geldiğince
Evet ama çok vefa olursan üzülürsün
Evet dürüst bir insanım sözümü tutarım hep
Fazlasıyla
Her zaman